Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 12:19, 06 sty 2013

asc napisał(a)
A ja nie mam cierpliwości do rozmnażania, przechowywania..... a potem podlewania i łapania rozwianych wiatrem doniczek..... i co roku odgrażam się, że koniec z doniczkami....

Ale jaki masz talent do storczyków !!!!!
Ja też nie wiem , czy mam rękę do rozmnażania, może to tylko jednorazowa przygoda, ale nie mówię ... nie, bo jeśli się powiedzie będę próbować... to fajna zabawa pod warunkiem, że są sukcesy
Urszulla 12:23, 06 sty 2013

eliza3 napisał(a)

Ula Krzysztof namawia na Poznań... pewnie będzie donic do wyboru, do koloru... jedziesz?

To zbyt daleko....ja nie mam kondycji do podróżowania.....niestety
A i kasę muszę zagospodarowywać oszczędnie..myślę o donicach jeszcze przed sezonem......ale po przystępnej cenie..dlatego myślałam raczej o Tychach.

No właśnie, od nas to spory kawałek, jakbyś znalazła fajne donice w dobrej cenie w okolicy daj znać, też by nabyła.
W ubiegłym sezonie nawet sama zrobiłam czerpiąc pomysły z forum.

Co znaczy że sama zrobiłaś?? Pokaż coś.....
hanka_andrus 12:23, 06 sty 2013

Elizo,,pelasie" też zachowałam z ub.roku. Są w niezłej kondycji.W lutym sadzonki.Powodzenia.
eliza3 12:29, 06 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Elizo,,pelasie" też zachowałam z ub.roku. Są w niezłej kondycji.W lutym sadzonki.Powodzenia.

To już wiem od kogo się uczyć, czekam do lutego... zrobisz kursik ?
hanka_andrus 12:35, 06 sty 2013

JUż był kurs sadzenia pelargonii. Nie wiem czy w wątku o nich,czy u któregoś z chłopaków?Coś mi dzwoni.....może Sebek przypomni......
eliza3 12:41, 06 sty 2013

Uleńko, znalazłam na naszym forum inspirację, w ubiegłym roku tak się naczytałam, że sama kombinowałam.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1347-kule-plotki-rzezby-czyli-zrob-to-sam

Poczytaj trochę, jest tu wiele linków , niektóre bardzo pomocne, dla tych co lubią zrobić coś z niczego.
moja ubiegłoroczna doniczka, nie jest to cudo, ale sama zrobiłam

eliza3 12:45, 06 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
JUż był kurs sadzenia pelargonii. Nie wiem czy w wątku o nich,czy u któregoś z chłopaków?Coś mi dzwoni.....może Sebek przypomni......

No właśnie nie wszystko człowiek jest w stanie ogarnąć i jeżeli taki kurs już jest to warto skorzystać. Spróbuję poszukać, ale jeżeli nie znajdę to zgłoszę się do Ciebie w lutym
Kindzia 16:59, 06 sty 2013

Ela ładnie Ci rosną pelargonie! Kiedyś, dawno temu też robiłam sadzonki. Kłopot z tym miałam niemały, bo dużo ich potrzebowałam na balkon (6 m x 2 m). Stały na wszystkich parapetach w domu. Potem zrobiłam się leniwa i wygodna i kupowałam. Jak zagnieżdżę się w Pszczynie na stałe, wrócę do tego
Zawsze się udawały, Tobie też ładnie rosną. Z matecznych roślin robiłam, właśnie w lutym.

Ale sypie!!!! A ja do miasta mam wracać dzisiaj?
eliza3 17:48, 06 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Ela ładnie Ci rosną pelargonie! Kiedyś, dawno temu też robiłam sadzonki. Kłopot z tym miałam niemały, bo dużo ich potrzebowałam na balkon (6 m x 2 m). Stały na wszystkich parapetach w domu. Potem zrobiłam się leniwa i wygodna i kupowałam. Jak zagnieżdżę się w Pszczynie na stałe, wrócę do tego
Zawsze się udawały, Tobie też ładnie rosną. Z matecznych roślin robiłam, właśnie w lutym.

Ale sypie!!!! A ja do miasta mam wracać dzisiaj?

Ponieważ człowiek całe życie się uczy, więc spróbowałam, zobaczymy...

Śniegu faktycznie napadało, od rana tyle, że M odśnieżał, aby wyjechać... życzę bezpiecznego powrotu do miasta, na drogach nie powinno być źle.
Milka 18:08, 06 sty 2013

Eliza u was śnieg...a u nas leje jak z cebra!!!