Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

majkel0326 18:44, 17 sty 2013

Też pycha A ja wczoraj miałam apetyt na kalarepkę z ogródka,ale jeszcze sporo trzeba poczekać
eliza3 18:45, 17 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Z moim Grzesiem byś się nadała...codziennie może jeść twarożek z rzodkiewką i zieloną cebulką

Wie chłopak co dobre !
eliza3 18:48, 17 sty 2013

majkel0326 napisał(a)
Też pycha A ja wczoraj miałam apetyt na kalarepkę z ogródka,ale jeszcze sporo trzeba poczekać

Najpierw trzeba odśnieżyć
Zeta 18:48, 17 sty 2013

Ooo ktoś tu planuje jajeczniczke ??
eliza3 18:57, 17 sty 2013

Zeta napisał(a)
Ooo ktoś tu planuje jajeczniczke ??

Może być i jajeczniczka...mam jajeczka od szczęśliwych kurek. Jak szczypiorek trochę podrośnie to zapraszam.
Bogdzia 20:31, 17 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Witaj Kasieńko, miło, że wpadłaś. M. leży plackiem, dlatego Twoja dobra energia się przyda... łapię i dziękuję.
To ja też niedługo się zabiorę za pelargonie i po nasionka muszę się wybrać, już niedługo pora siać na parapet.

Ja sadzonki pelargonii robie w połowie lutego jeśli mam zamiar sadzic je do doniczek a jeśli nie to pod koniec lutego lub na początku marca obrywam sadzonki i wkładam do wody a jak puszcza korzenie to już sadzę w docelowe doniczki. Na poczatku wyglądają kiepsko ale po tygodniu przeznaczonym na ukorzenianie daję nawóz i w krótkim czasie ich wyglad sie poprawia. Pozdrówka.
eliza3 20:47, 17 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Witaj Kasieńko, miło, że wpadłaś. M. leży plackiem, dlatego Twoja dobra energia się przyda... łapię i dziękuję.
To ja też niedługo się zabiorę za pelargonie i po nasionka muszę się wybrać, już niedługo pora siać na parapet.

Ja sadzonki pelargonii robie w połowie lutego jeśli mam zamiar sadzic je do doniczek a jeśli nie to pod koniec lutego lub na początku marca obrywam sadzonki i wkładam do wody a jak puszcza korzenie to już sadzę w docelowe doniczki. Na poczatku wyglądają kiepsko ale po tygodniu przeznaczonym na ukorzenianie daję nawóz i w krótkim czasie ich wyglad sie poprawia. Pozdrówka.

To ja też tak zrobię, poczekam do połowy lutego. Pierwszy raz będę w tym roku robić sadzonki, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak efekt będzie zadowalający, to już będę robiła zawsze.
W ubiegłym roku pierwszy raz siałam na parapet cynie i dziwaczki i cieszyłam się jak dziecko z efektów. Fakt, faktem, że połowę zniszczył majowy mróz, ale to co pozostało przyniosło mi wiele radości.
kasik778 20:55, 17 sty 2013

Zielona cebulka uwielbiam
EPODLAS 11:34, 18 sty 2013

Elizo, na forum coraz częściej mówi się o wiośnie. Dziewczyny biorą się za sianie. Ja chcę wsiać powojniki, ale czy z tego coś będzie, nie wiem. U nas świeci cudne słoneczko, dni coraz dłuższe, do wiosny coraz bliżej.
an_tre 12:02, 18 sty 2013

Wpadłam się przywitać i życzyć ci Eli miłego dzionka pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies