Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 15:15, 24 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ja też miałam problem ze spadającym śniegiem, płotki przeciwśniegowe załatwiły sprawę

M twierdzi, że u nas przy takiej powierzchni dachu płotki nie zdały by egzaminu... ??? Nie wiem... nie znam się...
Milka 15:19, 24 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Irenko, ta sól mnie zastanawia, czy to nie szkodzi glebie, bo ja też się zastanawiałam nad tą metodą, ale nie wiedziałam gdzie to wylać???

sól zwalcza chwasty, w naturalny sposób jak Randap, więc daj tam gdzie chwasty, albo goła ziemia!
dorkow0 15:20, 24 sty 2013

Elizo, jak dobrze doczytałam, będziesz kupować Czyśca wełnistego... Szkoda kasy, mam tyle, że Ci podeślę i on niespecjalnie potrzebuje suche miejsce, chodzi o to, żeby miał bezpośredni dostęp do słońca i wiele mu nie potrzeba... Gdzieś mam fotkę, jak chcesz to Ci wkleję... Ja go podsadzam pod drzewami owocowymi bo super tam wygląda... I podaj adres na priv, to zapiszę na wiosnę, bo ja z tych sklerotycznych i mogę zapomnieć...
Milka 15:20, 24 sty 2013

Martek napisał(a)
Popiół się sypie na rabaty z ogniska też czują i nie wchodzą na grządki czy rabatki

Sól szkodzi glebie.Jest przesolona

popiół ich nie powstrzymuje, przerabiałam..sól nie wszędzie szkodzi
eliza3 15:30, 24 sty 2013

Martek napisał(a)
Popiół się sypie na rabaty z ogniska też czują i nie wchodzą na grządki czy rabatki

Sól szkodzi glebie.Jest przesolona

Ja też popiół przerabiałam, nic nie daje, skuteczny był tylko ślimakol.
eliza3 15:34, 24 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko, ta sól mnie zastanawia, czy to nie szkodzi glebie, bo ja też się zastanawiałam nad tą metodą, ale nie wiedziałam gdzie to wylać???

sól zwalcza chwasty, w naturalny sposób jak Randap, więc daj tam gdzie chwasty, albo goła ziemia!

Mam takie miejsca za ogrodem to może spróbuję z tą solą, tam to nawet randap słabo działa, trzeba kilka razy w sezonie pryskać.
Milka 15:35, 24 sty 2013

To też przerabiałam, działa, ale kosztowny biznes na mojej powierzchni, zostaję przy sprawdzonym sposobie chyba, że już nie wrócą, ubiegły rok...1 sztuka czy 2!!!!!
eliza3 15:37, 24 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Elizo, jak dobrze doczytałam, będziesz kupować Czyśca wełnistego... Szkoda kasy, mam tyle, że Ci podeślę i on niespecjalnie potrzebuje suche miejsce, chodzi o to, żeby miał bezpośredni dostęp do słońca i wiele mu nie potrzeba... Gdzieś mam fotkę, jak chcesz to Ci wkleję... Ja go podsadzam pod drzewami owocowymi bo super tam wygląda... I podaj adres na priv, to zapiszę na wiosnę, bo ja z tych sklerotycznych i mogę zapomnieć...

Dziękuję bardzo, że o mnie pomyślałaś. Czyśćca nie będę kupować, bo mam za płotem u sąsiadki, ona chętnie się ze mną podzieli, ale dziękuję, dzięki Wam wraca mi wiara w ludzi, jesteście wspaniali.
eliza3 15:43, 24 sty 2013

irena_milek napisał(a)
To też przerabiałam, działa, ale kosztowny biznes na mojej powierzchni, zostaję przy sprawdzonym sposobie chyba, że już nie wrócą, ubiegły rok...1 sztuka czy 2!!!!!

Irenko, ubiegły rok był suchy, przynajmniej u mnie, więc i ślimaków było niewiele, powiedziałabym nawet sporadycznie i myślę, że mroźna zima i majowy mróz też zrobił swoje.
Zobaczymy co przyniesie ten rok, bo dwa lata temu to miałam plagę.
Milka 15:47, 24 sty 2013

u mnie też 2 lata temu plaga była!