Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

dorkow0 10:57, 22 lut 2013

Witaj Elu, ależ cudny zapach u Ciebie dzisiaj... Nie mam ani jednego Floksa u siebie, tylko te maleńkie, kobiercowe... A tu taka feeria barw... Kojarzyły mi się zawsze ze starymi ogrodami, a że mój nie młody, to i w nim by wyglądały... Muszę poszukać... A już nic miałam nie kupować...
Pozdrówka zostawiam...
Kindzia 11:17, 22 lut 2013

eliza3 napisał(a)
Beatko, Kasiu, z tą południową rabatą to faktycznie kłopot. Kiedy ja robiłam pierwsze nasadzenia to wszędzie miałam patelnię, ale rh też będę sadziła w tym roku na południowo-zachodniej. Bogdzia mówi, że dadzą radę, więc raz kozie śmierć... spróbuję, bo tylko tu mi pasują

U mnie rosną na patelni, gatunki musisz do słońca kupić i dają radę
eliza3 12:10, 22 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Elizo, spróbuj posadzić te rh. Nieraz się się wydaje że roślina nie da rady, a ona rośnie pięknie. U mnie susza pod klonami, a hosty rosną pięknie. Fakt, że jak jestem to podlewam. Ale nieraz mnie niema, deszczu nie ma, a one rosną i nigdy nie padły. U nas dziś zimowo, ale słonko świeci.

Co roku staram się coś dosadzać i powolutku zapełniam roślinami mój ogródek. Została mi najbardziej słoneczna rabata, więc próbuję, zobaczę co z tego wyjdzie. Nie mogę się już doczekać wiosny i zabrać się do działania.

eliza3 12:12, 22 lut 2013

Maria667 napisał(a)
Za oknem śnieg, a tu tyle kwtków. Od razu cieplej na sercu!
Pozdrawiam Cię sedecznie. Będę tu często zaglądać.

Miło Marysiu, że zajrzałaś, u Ciebie tak pięknie, że też będę częstym gościem. Pozdrawiam.
eliza3 12:19, 22 lut 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Elu, ależ cudny zapach u Ciebie dzisiaj... Nie mam ani jednego Floksa u siebie, tylko te maleńkie, kobiercowe... A tu taka feeria barw... Kojarzyły mi się zawsze ze starymi ogrodami, a że mój nie młody, to i w nim by wyglądały... Muszę poszukać... A już nic miałam nie kupować...
Pozdrówka zostawiam...

Ja mam tylko białego floksa, ale dziewczyny stanęły na wysokości zadania i wkleiły mi cudowne różowości, teraz mam pięknie i kolorowo, a jak pachnie...
eliza3 12:21, 22 lut 2013

Kindzia napisał(a)

U mnie rosną na patelni, gatunki musisz do słońca kupić i dają radę

Gdzieś sobie zapisałam nazwy tych słońcolubnych muszę poszukać, bo znowu będzie kłopot.
an_tre 13:06, 22 lut 2013

Elu miłego piątku życzę

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 13:24, 22 lut 2013

an_tre napisał(a)
Elu miłego piątku życzę

Aniu, dziękuję, piękny tulipan, kolorek niespotykany.
Celina 14:39, 22 lut 2013

Elizko jak u Ciebie z pogodą ? też sypie?

To już staje się nudne!! WRRR

Dlatego nie dajmy się

eliza3 14:47, 22 lut 2013

Celina napisał(a)
Elizko jak u Ciebie z pogodą ? też sypie?

To już staje się nudne!! WRRR

Dlatego nie dajmy się

Pada cały dzień, siedzę i poprawiam sobie humor na Ogrodowisku, dobrze, że tutaj kwiatków nie brakuje, zawsze można oczy nacieszyć i jakoś wiosny doczekać