Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

monteverde 13:15, 23 lut 2013

grazyna napisał(a)
Hortensje ładne są
Miałam ogrodowe (czas przeszły) dwie potężne, ale kwiatka jak na lekarstwo, więc poszły sobie Zrobiłam jednak od każdej szczepkę i zobaczę co z tego wyrośnie.

Bukietową jedną mam, i chodzi za mną ogrodowiskowa limel..coś tam

U ogrodowych usuwasz tylko uschłe kwiaty i nie wycinasz i oczywiście trzeba je przykrywać, bo boja się przymrozków wiosennych i dlatego nie miały kwiatów

Elizko pozdrawiam
an_tre 13:29, 23 lut 2013

Elu piękne fotki śnieżnobiałej hortensji z niecierpliwością czekam na kwitnienie moich, latem udało mi się znacznie powiększyć kolekcję i to właściwie dzięki spotkaniom w realu ogrodowiska większość sadzonek zakupiłam w ogrodzie P. Szmit w Pęchcinie, pytanie tylko czy dobrze przezimują
a na powitanie wiosenna sasanka

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AniaDS 20:55, 23 lut 2013

Tak czytam o tych naparstnicach i aż nie wierzę, bo ja tyle zakupiłam swego czasu i wszystko mi wymiera, z roku na rok jest ich coraz mniej. Czy to mozliwe?
danuta_szwajcer 21:56, 23 lut 2013

Piękne te hortensje, też je bardzo lubię pozdrawiam
grazyna 22:39, 23 lut 2013

monteverde napisał(a)

U ogrodowych usuwasz tylko uschłe kwiaty i nie wycinasz i oczywiście trzeba je przykrywać, bo boja się przymrozków wiosennych i dlatego nie miały kwiatów

Aniu, dobra kobieto dziekuję za pokazanie różnicy :usuwać a nie obcinać , bajko ty moja, obcinałam
grazyna 22:46, 23 lut 2013

eliza3 napisał(a)

Te o których pisze Beata są najładniejsze Limelight i Pinky Winky, też mam w planie kupić.

O właśnie Limelight
Ja mam Sundae fraise.
A ta kórą pokazujesz ma nazwę ? Śliczna jest !
Kindzia 10:13, 24 lut 2013

Ela ma anabelki, takie ładne są, a mnie ciągle ktoś odradza ich kupno, że pokładają się...

Ja ogrodowym obcinam zeschnięte kwiaty , same główki i też jest w porządalu...
eliza3 12:02, 25 lut 2013

monteverde napisał(a)

Elizko pozdrawiam

No właśnie trochę roboty z tymi ogrodowymi, ale też są piękne. Może w tym roku też kupię, jak spotkam w dobrej cenie, bo chyba moja skarbonka za mała na moje tegoroczne chciejstwa
eliza3 12:05, 25 lut 2013

an_tre napisał(a)
Elu piękne fotki śnieżnobiałej hortensji z niecierpliwością czekam na kwitnienie moich, latem udało mi się znacznie powiększyć kolekcję i to właściwie dzięki spotkaniom w realu ogrodowiska większość sadzonek zakupiłam w ogrodzie P. Szmit w Pęchcinie, pytanie tylko czy dobrze przezimują
a na powitanie wiosenna sasanka

Aniu dziękuję za sasankę, bardzo je lubię, ale w tamtym roku wyginęła mi niebieska, bardzo żałowałam.
Będę czekać razem z Tobą na kwitnienie Twoich hortensji, bo to piękne i szlachetne rośliny.
Milka 12:06, 25 lut 2013

Elizo, zajrzałam i juz coś nowego wiem, u ogrodowych tylko kwity usuwać zeszłoroczne
pozdrawiam, rower wyciągasz?