Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 10:34, 19 mar 2013

eliza3 napisał(a)

Kasiu, cisza, bo czasu brak Zdecydowaliśmy się malować cały dom... będzie ładnie , ale roboty w bród... czasem zaglądam, ale biegusiem

O kurcze...
Ale może lepiej...za jednym bałaganem

eliza3 10:44, 19 mar 2013

Kindzia napisał(a)

O kurcze...
Ale może lepiej...za jednym bałaganem

Tak właśnie pomyślałam, że szkoda dwa razy bałaganić, będzie czysto i spokój na jakiś czas. Termin może nie najlepszy, ale jak fachowcy mieli czas to trzeba było wykorzystać :
Później nie było by kiedy się zgrać, a jak pogoda byłaby lepsza to wolałabym w ogrodzie pograbić, niż w domu porządkować, więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Pszczelarnia 10:47, 19 mar 2013

Jak ja lubię takie działania, malowania, remonciki - po czynności sprzątania jest już tylko lepiej.
eliza3 10:54, 19 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Jak ja lubię takie działania, malowania, remonciki - po czynności sprzątania jest już tylko lepiej.

Masz rację, zabrać się ciężko, ale jak już jest zrobione to zadowolenie gwarantowane, a przy takiej pogodzie jak dzisiaj sprzątanie w domu też lepiej się znosi
Milka 10:57, 19 mar 2013

eliza3 napisał(a)

Irenko, miło, że o mnie nie zapomniałaś U mnie zima jak w styczniu, biało, bielusieńko i dalej pada

jak wszędzie, ale słyszę, że malowanie całego domu będzie, po tym wszystkim, będzie super
eliza3 11:07, 19 mar 2013

irena_milek napisał(a)

jak wszędzie, ale słyszę, że malowanie całego domu będzie, po tym wszystkim, będzie super

Jestem w trakcie, w piątek koniec, więc na Święta będzie ładnie.
Potem to już na wiosnę czekać i do ogrodu hyc
Milka 11:54, 20 mar 2013

Szkoda, że nie będzie relacji z topienia Marzanny, byłoby pewne, że zima precz poszła
eliza3 15:31, 24 mar 2013

Witam wszystkich, trochę mnie nie było, ale za to ściany w całym domu wymalowane, a przy okazji wszystkie kąty wysprzątane, okna umyte, firanki wyprane i w takim świeżutkim domku można czekać na Święta

W ogrodzie śnieg, ale słonko ślicznie świeci. Ptaszki się tak się ożywiły że, zrobiły napad na karmnik i inne pojemniki z jedzeniem i ćwierkają wesoło jakby czuły, że wiosna choć spóźniona to jednak jest blisko

Na parapecie siewki kobei mają się chyba dobrze, nie mam żadnego doświadczenia, ale wyglądają zdrowo, zobaczymy czy się zbytnio nie wyciągną, ale mam nadzieję, że dziewczyny zerkną i podpowiedzą co dalej. Z sześciu nasionek wyrosło pięć, więc wynik dobry

bogumila 15:47, 24 mar 2013

Kobea bardzo zdrowo wygląda,na pewno szybko wyrośnie,daj długie patyczki będzie się silnie owijać.
eliza3 15:54, 24 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Kobea bardzo zdrowo wygląda,na pewno szybko wyrośnie,daj długie patyczki będzie się silnie owijać.

Bogusiu, na razie dałam szpilki do szaszłyków, ale jak będą rosły w takim tempie to za chwilę trzeba będzie wymienić na dłuższe
Skoro piszesz, że będą się owijać to dobrze, bo myślałam, że tak prosto nieba będą rosły Pierwszy raz posiałam.