Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Milka 15:15, 26 mar 2013

eliza3 napisał(a)

A śmietana jaka ?

18%
smacznego ja może zrobię z pomarańczami, bo ostatnio robiłam pierś kaczą w pomarańczach i była doskonała
eliza3 15:35, 26 mar 2013

irena_milek napisał(a)

18%
smacznego ja może zrobię z pomarańczami, bo ostatnio robiłam pierś kaczą w pomarańczach i była doskonała

Ja uwielbiam z owocami zarówno mięsa jak i sałatki, ale mój M średnio, więc wersja ze śmietaną byłaby dobra. Dziękuję.
eliza3 15:43, 26 mar 2013

GRAŻYNKO - dziękuję za śliczną kartkę i życzenia, przyjdę do Ciebie z życzeniami bliżej Świąt.
beata0109 16:58, 26 mar 2013

Elu dziekuję za odwiedziny , obejrzłam tylko kilknaście stron twojego wątku resztę zostawie na deser Przepiękne rabaty. Uwielbiam właśnie takie ,pełne kwiatów i kolorów. Zazdroszczę wyczucia smaku i zdolności eh cudności
eliza3 17:26, 26 mar 2013

beata0109 napisał(a)
Elu dziekuję za odwiedziny , obejrzłam tylko kilknaście stron twojego wątku resztę zostawie na deser Przepiękne rabaty. Uwielbiam właśnie takie ,pełne kwiatów i kolorów. Zazdroszczę wyczucia smaku i zdolności eh cudności

Beatko dziękuję za miłe słowa to zawsze mobilizuje do pracy i upiększania własnego skrawka ziemi, oby tylko ta wiosna w końcu przyszła
gierczusia 18:08, 26 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Ja mam zamiar moją kobeę na siatce, za różami, na pełnym słońcu puścić...będzie dobrze?

Dziewczynki .. Kobea ma takie malusie sprężynki , które się czepiają... Ja ją miałam na kutej z cienkich elementów kratce , to się wokół obwijała.. Ale do chropowatego tynku też mi się czepiała diablica ( jak już jej kratki mało było )
gierczusia 18:14, 26 mar 2013

Ślina mi leci , jak czytam o tym kluliku .. A w perspektywie post .. Czy Wy macie litość ??
Anabell 18:54, 26 mar 2013

Elu ! witaj. po chałupakach dowiedziałam się o Tobie. Część ogrodu zwiedziłam, juka zadziwiająca.
Po chałupkach dowiedziałam się , że pelargoni nie będziesz obcinała , radzę Ci obciąć z dołu wybiją silniejsze boki, będzie bardziej zwarta.
Miałaś też Gaurę , szkoda nie wiedziałam , że ciężko zimuje , choć czytałam w internecie jak ją kupiłam..ale nie pisało, że jest wrażliwa. Na ogrodowisku nie działałam w tym czasie i nie byłam jeszcze zarażona zbieraniem nasion, a mogłam zebrać kwitła całe lato. jeśli nie przeżyje roślina, to może w koło rozsieją się nasionka.
Białą kupiłam w ubiegłym roku i widzę dwie roślinki po miesiącu wyszły. W tym roku nie spotkałam nasion. Pozdrawiam .
eliza3 20:12, 26 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Ślina mi leci , jak czytam o tym kluliku .. A w perspektywie post .. Czy Wy macie litość ??

Elu w Święta sobie odbijemy, przy takiej pogodzie to chyba jedzenie łakoci będzie główną rozrywką...
eliza3 20:30, 26 mar 2013

Anabell napisał(a)
Elu ! witaj. po chałupakach dowiedziałam się o Tobie. Część ogrodu zwiedziłam, juka zadziwiająca.
Po chałupkach dowiedziałam się , że pelargoni nie będziesz obcinała , radzę Ci obciąć z dołu wybiją silniejsze boki, będzie bardziej zwarta.
Miałaś też Gaurę , szkoda nie wiedziałam , że ciężko zimuje , choć czytałam w internecie jak ją kupiłam..ale nie pisało, że jest wrażliwa. Na ogrodowisku nie działałam w tym czasie i nie byłam jeszcze zarażona zbieraniem nasion, a mogłam zebrać kwitła całe lato. jeśli nie przeżyje roślina, to może w koło rozsieją się nasionka.
Białą kupiłam w ubiegłym roku i widzę dwie roślinki po miesiącu wyszły. W tym roku nie spotkałam nasion. Pozdrawiam .

Miło Cię gościć i cieszę się, że moje juki Ci się podobają, to jedna z moich ulubionych roślin, bo jest piękna o każdej porze roku.
Gaurę kupiłam jako sadzonkę przypadkiem i nie wiedziałam co kupuję, ale jak zakwitła bardzo mi się spodobała, też nie myślałam, że jest taka wrażliwa, ale ubiegłej zimy dużo roślin mi wypadło.
W tym roku też poszukam sadzonek, może się uda. biała bardzo by mi pasowała.
Co do pelargonii, to Hania też pisała, że trzeba obciąć, więc klapka zapadła. Po świętach to zrobię.
Pozdrawiam.