Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Debra 20:15, 24 cze 2013

Firletka chalcedońska piekna, ona się ślicznie rozrasta i kwitnie i kwitnie...
eliza3 20:32, 24 cze 2013

Debra napisał(a)
Firletka chalcedońska piekna, ona się ślicznie rozrasta i kwitnie i kwitnie...

U mnie nie wygląda najlepiej, jest wysoka, pod wpływem deszczy się przewraca więc muszę ją podwiązywać, ale muszę przyznać, że w tym roku kwiaty ma duże i ładne i rzeczywiście kwitnie długo.
eliza3 17:21, 25 cze 2013

U mnie pochmurno, ale nie pada, postanowiłam pokazać Wam mojego żylistka, bo pod wpływem deszczu zaczął gubić płatki.
Czekając na lepszą pogodę mogę nie zdążyć uwiecznić jego urody.

danuta_szwajcer 19:42, 25 cze 2013

Ale piękny żylistek Mam ich kilka i bardzo je lubie. Bardzo obficie Ci kitnie. Piękna ta róża Chopen, posadziłam ja w tym roku ale nie wiem czy moge ja teraz przesadzac? Roze obok ją zagluszaja a jest cudnej urody Piekne masz zestawienie rozowych roz z niebieskim, pięknie. U nas tez ulewny nocny deszcz powalil hortensje, połamał ostróżki co grad nie zniszczył to resztę teraz połamało. Wybierasz sie Elu do Pisarzowic?
Przetacznik 19:49, 25 cze 2013

Jakie pikne starannie przygotowane przetwory: ) Nakrętki dobrane kolorami - ja też tak robię - dziś zapakowałam konfitury z truskawek i czerwone nakrętki dobrałam : )
Ślicznie wyglądają róze w lawendach u Ciebie i heliotrop z tą drobną, białą roślinką - czy heliotrop pachnie mocno?
jotka 19:53, 25 cze 2013

Żylistek zasłużył na zamkniecie w kadrze Czy przy ładnej pogodzie jego kwiatki długo się utrzymują ?
eliza3 19:55, 25 cze 2013

Danusiu, myślę że żylistek pięknie kwitnie, bo w ubiegłym roku był radykalnie przycięty. Majowy mróz zniszczył pąki, więc, aby nie straszył to go porządnie podcięłam, a on w tym roku tak pięknie zakwitł, jakby chciał nadrobić ubiegłoroczny brak kwiatów.
Do Pisarzowic mam chęć przyjechać, może się uda, a Ty?
roza333 19:56, 25 cze 2013

Też mam takiego żylistka i wiem to tylko dlatego że zajrzałam do Twojego ogrodu.
danuta_szwajcer 20:01, 25 cze 2013

Zylistek chyba lubi takie mocne przycinanie a do Pisarzowic sie wybieram i mam nadzieję, ze tym razem nic mi nie przeszkodzi
eliza3 20:04, 25 cze 2013

Weroniko, przetwory robiłam w największy upał, ale to była dobra decyzja, bo teraz u nas pada, słońca brak i truskawki straciły smak i zapach.
Heliotrop bardzo ładnie pachnie, mam go pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni, dodatkiem jest wilczomlecz, odkryłam go na naszym forum i bardzo polubiłam