Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Mala_Mi 20:09, 25 cze 2013

Ja swego tak obcięłam, że w tym roku żylistek wygląda jak wyrzut sumienia...... jak mówisz, że przycięcie pomaga..to za rok przestanie sie na mnie gniewać za takie radykalne i mało profesjonalne przycięcie
eliza3 20:10, 25 cze 2013

jotka napisał(a)
Żylistek zasłużył na zamkniecie w kadrze Czy przy ładnej pogodzie jego kwiatki długo się utrzymują ?

Dość długo, myślę, że tak jak jaśminowiec, zanim rozwiną się wszystkie kwiatki to troszkę trwa, ale niestety nie pachnie. Mam go przed oknem w kuchni, więc patrzę na niego często, a kwitnienie krzewów zawsze wydaje mi się zbyt krótkie.
eliza3 20:14, 25 cze 2013

roza333 napisał(a)
Też mam takiego żylistka i wiem to tylko dlatego że zajrzałam do Twojego ogrodu.

To bardzo się cieszę, że mogłam się przydać, dawno Cię nie było, muszę zajrzeć co w Twoim ogrodzie kwitnie.
Ewa 20:15, 25 cze 2013

Elizko ładnie wszystko kwitnie i dorodnie, czym je tak karmisz ???
Pozdrawiam i ściskam
eliza3 20:16, 25 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Zylistek chyba lubi takie mocne przycinanie a do Pisarzowic sie wybieram i mam nadzieję, ze tym razem nic mi nie przeszkodzi

Danusiu, to dobra wiadomość, spotkania w realu są bardzo fajne, mam nadzieję, że się uda spotkać
eliza3 20:20, 25 cze 2013

asc napisał(a)
Ja swego tak obcięłam, że w tym roku żylistek wygląda jak wyrzut sumienia...... jak mówisz, że przycięcie pomaga..to za rok przestanie sie na mnie gniewać za takie radykalne i mało profesjonalne przycięcie

Zakwitnie, zakwitnie, to kochana roślina. Ja w tym roku nie przycinam, zobaczę jaki będzie tego skutek. Metodą prób i błędów dojdziemy do perfekcji.
eliza3 20:23, 25 cze 2013

Ewa napisał(a)
Elizko ładnie wszystko kwitnie i dorodnie, czym je tak karmisz ???
Pozdrawiam i ściskam

Ja nie rozpieszczam swoich roślin, krzewów w ogóle nie dokarmiam (a może powinnam). Ten rośnie na północnej stronie i nawet mu tu dobrze
Pozdrawiam.
an_tre 21:13, 25 cze 2013

eliza3 napisał(a)
U mnie pochmurno, ale nie pada, postanowiłam pokazać Wam mojego żylistka, bo pod wpływem deszczu zaczął gubić płatki.
Czekając na lepszą pogodę mogę nie zdążyć uwiecznić jego urody.

Elu zauroczył mnie twój żylistek, jest ogromny i pięknie kwitnie nie wiedziałam, że wyrasta taki dyży krzew
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
reni 21:24, 25 cze 2013

Kurcze, a u mnie leje..żylistek piękny, pozdrawiam
eliza3 21:25, 25 cze 2013

an_tre napisał(a)
Elu zauroczył mnie twój żylistek, jest ogromny i pięknie kwitnie nie wiedziałam, że wyrasta taki dyży krzew

Muszę przyznać, że szybko osiągnął takie rozmiary, ale się cieszę, bo bardzo mi pasuje w tym miejscu tak duży krzew, obok mam jaśmin, ale ten już przekwitł, teraz kwitnie żylistek, więc od kilku tygodni mam przed oknem w kuchni coś kwitnącego