Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 20:30, 25 sie 2012

eliza3 napisał(a)

elizo dzisiaj własnie dumałam, czy moje wrzosy przeżyją zimę, bardzo bym chciała...

Mnie wrzosy nigdy nie wymarzły definitywnie, czasem tylko częściowo, tak było w tym roku, ale podcięłam wiosną i pięknie się zebrały, ten biały ma już sześć lat.

wow sześć lat, u mnie niestety żaden tyle nie przeżył...
eliza3 20:37, 25 sie 2012

kasik778 napisał(a)

elizo dzisiaj własnie dumałam, czy moje wrzosy przeżyją zimę, bardzo bym chciała...

Mnie wrzosy nigdy nie wymarzły definitywnie, czasem tylko częściowo, tak było w tym roku, ale podcięłam wiosną i pięknie się zebrały, ten biały ma już sześć lat.

wow sześć lat, u mnie niestety żaden tyle nie przeżył...

powiem szczerze, że specjalnie o nie nie dbam, może miejsce im pasuje...
majkel0326 20:40, 25 sie 2012

Elu,jak pięknie u Ciebie! Napatrzyłam się na twoje wrzosy i od razu chce mi się takie mieć! U mnie jakoś nie mają szczęścia.Zawsze wysadzam z doniczek do gruntu,ale nic z nich nie ma na następny rok.
eliza3 20:48, 25 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Elu,jak pięknie u Ciebie! Napatrzyłam się na twoje wrzosy i od razu chce mi się takie mieć! U mnie jakoś nie mają szczęścia.Zawsze wysadzam z doniczek do gruntu,ale nic z nich nie ma na następny rok.

Ja nie sadzę do donic właśnie z tego powodu, ale kompozycje wrzosowe można pozostawić na zimę i nawet ususzone pięknie wyglądają, zwłaszcza wrzosy pączkowe.
Bogdzia 20:49, 25 sie 2012

kasik778 napisał(a)

U Ciebie oszczędziła a u mnie wszystkie wrzosy wymarzły w tamtym roku a prawie wszystkie wrzośce w tym roku . Razem ze 150 krzaków.

o rany 150 krzaków wymarzło!!!
chyba bym się zapłakała...

Płakałam nad rododendronami bo wyglądały tragicznie na wrzosy i wrzosce już łez nie starczyło. Ułozyliśmy wielką stertę i spaliliśmy . Też lubię wrzosy ale już sie zaparłam że nie kupię.
eliza3 20:53, 25 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

U Ciebie oszczędziła a u mnie wszystkie wrzosy wymarzły w tamtym roku a prawie wszystkie wrzośce w tym roku . Razem ze 150 krzaków.

o rany 150 krzaków wymarzło!!!
chyba bym się zapłakała...

Płakałam nad rododendronami bo wyglądały tragicznie na wrzosy i wrzosce już łez nie starczyło. Ułozyliśmy wielką stertę i spaliliśmy . Też lubię wrzosy ale już sie zaparłam że nie kupię.

Rododendrony? To wielka strata... masz rację. Nie żałuj róż gdy płonie las...
Moniika 21:38, 25 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Spacerkiem... tu i tam...

Ślicznie!!! Wszystko takie bujna i zadbane i dopasowane !! Gratulacje pozdrawiam
Urszulla 22:03, 25 sie 2012

Podobają mi się w Twoim ogrodzie. Fajne zawijasy tak po Ogrodowiskowemu
Masz wspaniałe juki, Rh takie duże dostojne. Wrzosiki urocze- tylko to przemarzanie, u mnie jeszcze sroższa zima- na ładne wrzosy nie ma szans. Ale też kupiłam: do skrzynek balkonowych na późną jesień. Pozdr.
eliza3 22:22, 25 sie 2012

Urszulko dziękuję za miłe słowa, mnie średnio się podoba, przymierzam się do przeróbek, ale to dopiero wiosną, jesienią jakoś nie mam mocy...
monteverde 22:51, 25 sie 2012

Elizo jestem z rewizytą , skladam podziękowania w imieniu horti masz ladny ogród i takież nasadzenia, no i ladny Chopin, wrzosy też ,mnie zawsze usychaja , więc traktuję je jak sezonowe pozdrawiam