Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 12:44, 19 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez się ciemno zrobiło , wydawało sie ze wielka burza będzie ale ledwie trochę popadało , we wiadrze pod rynną 10cm wody , prawie deszczu nie było, a trzy km ode mnie ulewa była ogromna.Zdjecia od mojej ostatniej wizyty obejrzałam. Pozdrówka zostawiam.

U mnie też miał być wielki deszcz, a pokropiło i nawet śladu nie było.
Dzisiaj lampa od rana, zobaczymy co będzie po południu.
Pozdrawiam.
eliza3 12:54, 19 lip 2015

alinak napisał(a)

Biel w takiej ilości powaliła mnie na kolana i jeszcze Chopin.Czy to wszystko na rybackie z floksy mi ?. U mnie z floksow dopiero różowe zakwitly,a białe tez skomponowałam z przetacznikiem. Pięknie u ciebie .a co trzmieli to też zauważyłam że ich coraz mniej .jeźówki zawsze były obłożone a teraz jakoś średnio

Najwięcej bieli mam na rabacie pod oknem, hortensja i floksy dominują, między nimi sporo fioletu, ale przetaczniki i szałwie już przekwitły.

ta sama rabata z drugiej strony, bardziej kolorowa...

eliza3 13:07, 19 lip 2015

Dzisiaj obcinałam lawendę, pięknie kwitła, ale już trochę straciła na urodzie i przestała wzbudzać zainteresowanie bzyków.
Mam nadzieję, że zakwitnie ponownie.

Szkoda mi jej wyrzucić, jeszcze pachnie...

a tak wyglądała w pełni kwitnienia

boguslawa_ma... 16:47, 19 lip 2015

Lawenda taka zwarta ,ja mam 5 sztuk ale rzadko posadziłam kwiaty leżą na ziemi,a teraz po ulewie wszystko zmieszane z błotem.
Moja koleżanka suszy kwiaty lawendy ,kupuje małe woreczki z tiulu w kwiaciarni i ma darmowe zapachy do szafy
eliza3 17:03, 19 lip 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Lawenda taka zwarta ,ja mam 5 sztuk ale rzadko posadziłam kwiaty leżą na ziemi,a teraz po ulewie wszystko zmieszane z błotem.
Moja koleżanka suszy kwiaty lawendy ,kupuje małe woreczki z tiulu w kwiaciarni i ma darmowe zapachy do szafy

Ja też suszyłam kwiaty lawendy, ale w tym roku żal mi było scinać, tak pięknie wyglądała i pszczoły tak pracowały, aż miło było patrzeć
Kindzia 23:17, 20 lip 2015

Kawa teraz odpada Ela, spieszę się przed wyjazdem. I ogród, i okna, a jeszcze jutro Madzia z dziećmi przyjeżdża, bo do niedzieli "słomiana wdowa". Czyli już czasu zupełnie na nic nie będzie.

Ty wiesz Kochana, że u mnie żadne floksy tego zalewania z poprzednich lat nie przeżyły, tylko Twoje białe Kwitną teraz w najlepsze i pachną

Buziak
Kasik 09:03, 21 lip 2015

Elu - ale busz u Ciebie, no a lawenda wymiata. Ja też się zastanawiam nad przycięciem. musi mieć czas na powtórne zakwitnięcie. W tamtym roku nie ścinałam i tak mi się porozkładała, że patrzeć na nią nie mogłam.

Pięknie u Ciebie- ten pas lawendy- trafiona rabatka- cudna.
eliza3 16:50, 21 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Kawa teraz odpada Ela, spieszę się przed wyjazdem. I ogród, i okna, a jeszcze jutro Madzia z dziećmi przyjeżdża, bo do niedzieli "słomiana wdowa". Czyli już czasu zupełnie na nic nie będzie.

Ty wiesz Kochana, że u mnie żadne floksy tego zalewania z poprzednich lat nie przeżyły, tylko Twoje białe Kwitną teraz w najlepsze i pachną

Buziak

Tak się cieszę, że floksy Ci pięknie kwitną... u mnie też poszły na całość

Dzisiaj kupiłam sobie paletkę jeżówek kolorowych, zwykłych, ale tak mnie wołały , żeby je kupić, że oprzeć się nie mogłam
Tylko kiedy sadzić, skoro skwar jak na pustyni, a ja jeszcze słoneczne miejsce dla nich wybrałam... może poczekać, aż się ochłodzi...
eliza3 16:56, 21 lip 2015

Kasik napisał(a)
Elu - ale busz u Ciebie, no a lawenda wymiata. Ja też się zastanawiam nad przycięciem. musi mieć czas na powtórne zakwitnięcie. W tamtym roku nie ścinałam i tak mi się porozkładała, że patrzeć na nią nie mogłam.

Pięknie u Ciebie- ten pas lawendy- trafiona rabatka- cudna.

Ja zawsze przycinam, bo nawet jak nie kwitnie to tworzy zwarte zielone kępy, które też ładnie wyglądają, drugie kwitnienie, może nie tak obfite, ale zawsze cieszy, a kwiatki zostawiam na krzaczkach do wiosny...
EPODLAS 09:48, 22 lip 2015

Lawendę masz cudowną. Ja tylko trzy sztuki. Dzisiaj jadę na działkę i też ją obciacham.
Jestem ciekawa jak mój ogród przeżył ostatnią nawałnicę.