Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Milka 14:31, 12 wrz 2012

no to muszę czekać, też podcinałam, ale może nie wtedy kiedy trzeba! bardzo mi się roślinka podoba
eliza3 14:38, 12 wrz 2012

Kiedyś chciałam krzewuszkę wyrzucić, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło i pięknie zakwitła, więc darowałam jej i teraz nikomu bym jej nie oddała.
W tym roku słabo kwitła, bo majowy mróz strasznie dał jej w kość, ale i tak nieźle wyglądała, jak po takich przejściach..
.
Milka 14:41, 12 wrz 2012

przepiękna moja jest żółto zielonymi listkami a kwiaty mają być czerwone i pachnące; masz skarb
eliza3 14:48, 12 wrz 2012

Twoja też zakwitnie, a jak jeszcze pachnie to dodatkowy atut. Pozdrawiam i zmykam. Pa Zajrzę do Ciebie wieczorkiem
Welka 16:50, 12 wrz 2012

eliza3 napisał(a)

a, to może dlatego; moja juz stara i po ścięciu nie widzę nowych kwiatostanów; ile ma twoja krzewuszka, bo u mnie drugi rok i nadal nie kwitnie?

Mam dwie krzewuszki. Jedna różowa, ma cztery lata, odkąd zaczęłam ją przycinać kwitnie obficie, druga ta ze zdjęcia młodziutka, dostałam ją w tym roku, ładnie kwitła, teraz pojawiły się pojedyncze kwiatki.

Witam, dobrze ze zostawiłaś tę krzewuszkę, bo ślicznie kwitnie.
Też mam dwie, jednej nie cięłam po przekwitnięciu i nie zakwitła w sierpniu wcale, druga przycinana powtórzyła kwitnienie, także za rok obie będę cięła, skoro to lubią
Pozdrawiam
mira 21:09, 12 wrz 2012

Elu wpadłam z rewizytą a tu mój ulubiony krzaczek
miałam krzewuszkę jako pierwszą roślinkę w ogrodzie - i była dlugo - aż coś przymarzła a ja niedobra wywaliłam ale nie tak całkiem - przed ogrodzenie bo tam miałam szpital - i co ? zawstydziła mnie i pięknie się odbiła
mira 21:09, 12 wrz 2012

oj coś 2 razy mi się wysłało więc edytuję ponownie
i pozdrawiam wieczornie
Moniika 21:11, 12 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Kiedyś chciałam krzewuszkę wyrzucić, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło i pięknie zakwitła, więc darowałam jej i teraz nikomu bym jej nie oddała.
W tym roku słabo kwitła, bo majowy mróz strasznie dał jej w kość, ale i tak nieźle wyglądała, jak po takich przejściach.

Piękna!! Pozdrawiam m
EPODLAS 21:28, 12 wrz 2012

Elizo, ta krzewuszka wyczuła twoje zamiary dlatego tak pięknie zakwitła. Też lubię krzewuszki to śliczne niekłopotliwe krzewy, a w porze kwitnienia wyglądają cudnie. Dokupiłam w tym roku o białych kwiatkach. Jest nieduża, ale może zakwitnie na drugi rok.
eliza3 21:34, 12 wrz 2012

Mireczko , Moniko ja też polubiłam krzewuszki, chociaż bardzo się rozrastają i trzeba nad nimi panować.