Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 20:22, 05 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
a ja ciagle sie za kasztanami oglądam, żeby z dzieckiem kasztanowe ludziki zrobić i wcale ich tu nie ma a te Twoje piekne, taki symbol jesieni

Jesień nie zawsze jest piękna, bywa deszczowa i zimna, ale kolorowe liście i spadające kasztany to najpiękniejsze w jesieni i to kochamy najbardziej. W tym roku jesień jest piękna, oby trwała jak najdłużej, czekam jeszcze kiedy przebarwią się moje brzozy, ale kasztanki i tak są najpiękniejsze.. przynajmniej dla mnie...
eliza3 20:48, 05 paź 2012

Przetacznik napisał(a)
po co CI te kasztany? Żeby dłonie w nie zanurzać, to takie przyjemne, ja też czasem podnoszę z ziemi, żeby chwilę potrzymać... z dzieciństwa to chyba zostaje , pozdrawiam : )

Nie wiem po co je zbierałam, ale czy można obok nich przejść obojętnie? Popatrzę na nie i nacieszę oczy, będę trzymać w dłoni, aby poczuć jakie są gładkie, może zrobię wianek by zostały na dłużej...
kasik778 07:39, 06 paź 2012

eliza3 napisał(a)

po co CI te kasztany? Żeby dłonie w nie zanurzać, to takie przyjemne, ja też czasem podnoszę z ziemi, żeby chwilę potrzymać... z dzieciństwa to chyba zostaje , pozdrawiam : )

Nie wiem po co je zbierałam, ale czy można obok nich przejść obojętnie? Popatrzę na nie i nacieszę oczy, będę trzymać w dłoni, aby poczuć jakie są gładkie, może zrobię wianek by zostały na dłużej...

jest taki przesąd, że nosi się kasztana w torebce na szczęście
kasik778 07:40, 06 paź 2012

Elizo w końcu wstawiłam u siebie te wiśnie, bo jak zwykle czas mnie gonił i nie mogłam się zebrać
Milka 12:40, 06 paź 2012

Elizo, u mnie też te purchawki rosły, wybierałam je z ziemią i póki co mam spokój; z jadalnych grzybó u mnie nic nie rośnie, ale cała mas innych i owszem, chyba, ze się nie znam; zrobię fotki i pokażę, to znawcy rozszyfrują

życzę samych jadalnych grzybków...a u ciebie zaraz 100 będzie
eliza3 13:55, 06 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Elizo w końcu wstawiłam u siebie te wiśnie, bo jak zwykle czas mnie gonił i nie mogłam się zebrać

Kasiu idę zobaczyć...
eliza3 13:59, 06 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Elizo, u mnie też te purchawki rosły, wybierałam je z ziemią i póki co mam spokój; z jadalnych grzybó u mnie nic nie rośnie, ale cała mas innych i owszem, chyba, ze się nie znam; zrobię fotki i pokażę, to znawcy rozszyfrują

życzę samych jadalnych grzybków...a u ciebie zaraz 100 będzie

Purchawki codziennie zbieram i wyrzucam, plaga jakaś nigdy tyle nie było... ale na pociechę kozaki też się trafiają.
AniaDS 15:23, 06 paź 2012

Piękne kasztanki, kojarzą mi się z dzieciństwem .
eliza3 15:50, 06 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Piękne kasztanki, kojarzą mi się z dzieciństwem .

Dla mojej wnusi koszyk kasztanów to najlepsza zabawa, wyrzuca je z koszyka i układa na podłodze...wyobraźnia dziecka jest bardzo duuuża....
Przetacznik 16:41, 06 paź 2012

Masz rację wyobraźnia u dzieci jest niesamowita, dostałam burę od córki ostatnio za remont łazienki - zdarłam farbę olejną, na której zaciekach ona widziała różne kształty zwierzątek : ) Pamiętam że i ja tak się bawiłam ...