Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

EPODLAS 20:43, 07 paź 2012

Elizo, trzeba być pozytywnie zakręconym człowiekiem, żeby po deszczu wyjść na dwór i robić zdjęcia roślinom, które naprawdę po deszczu wyglądają wyjątkowo. Ale ogrodnicy tacy są, po to sadzimy, dbamy o nasze kwiaty, bo przecież są piękne.
eliza3 20:45, 07 paź 2012

kasik778 napisał(a)

M nie lubi, bo liście i długie gałązki wpadają do basenu, więc trzeba drastycznie przycinać, syn, bo ma nieładny pokrój, i jak kosi to gałązki przeszkadzają i wplątują się w kosiarkę, więc też trzeba ciąć, mamie gdy przyjeżdża, bo zacienia inne rośliny i słabo rosną... a mnie się podoba, więc przycinam niewiele, a jej dziwny pokrój dla mnie jest piękny...

się uwzięli na taka piękną brzozę, ja za płotem mam kilka brzóz, są bardzo wysokie, tak ze 30 metrów, ale ich uroda jest nie do pobicia, nawet śmiecące listki mi nie przeszkadzają

Oprócz tej mam jeszcze trzy. uwielbiam je, chociaż zabierają wodę moim jodłom. Liście mi nie przeszkadzają, a wiosną ściągam z brzozy wodę do picia. Można się również przytulić, ma dobrą energię...
eliza3 20:52, 07 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, trzeba być pozytywnie zakręconym człowiekiem, żeby po deszczu wyjść na dwór i robić zdjęcia roślinom, które naprawdę po deszczu wyglądają wyjątkowo. Ale ogrodnicy tacy są, po to sadzimy, dbamy o nasze kwiaty, bo przecież są piękne.

Masz rację, jakby tak popatrzeć z boku to wyglądało to nieco dziwnie, ale sąsiadka już przywykła do tego, że biegam z aparatem, nawet sama się zaraziła, więc jak widać jest to choroba zakaźna, ale cieszę się , że jest nas tak dużo, bo ogród w obiektywie wygląda inaczej... piękniej
kasik778 20:57, 07 paź 2012

[
Oprócz tej mam jeszcze trzy. uwielbiam je, chociaż zabierają wodę moim jodłom. Liście mi nie przeszkadzają, a wiosną ściągam z brzozy wodę do picia. Można się również przytulić, ma dobrą energię...

sok z brzozy jest rzeczywiście bardzo zdrowy, ja nie mogę "moich" brzóz zużytkować w ten sposób, bo rosną u sąsiada, ale samo patrzenie na nie mi pomaga
Bogdzia 21:15, 07 paź 2012

Też mam taką brzozę i zasłania mi rh ale już nie miałam gdzie posadzic więc trudno. Oprócz niej mam kilka dużych takich jak w lasach rosną .Liścmi się nie przejmuję. m przejeżdza kosiarką i zbiera do pojemnika a na grządkach mi nie przeszkadzają inni mają korę a ja mogę miec liście.
AniaDS 21:19, 07 paź 2012

eliza3 napisał(a)

Masz rację, jakby tak popatrzeć z boku to wyglądało to nieco dziwnie, ale sąsiadka już przywykła do tego, że biegam z aparatem, nawet sama się zaraziła, więc jak widać jest to choroba zakaźna, ale cieszę się , że jest nas tak dużo, bo ogród w obiektywie wygląda inaczej... piękniej

Moje znajome też zaczynają swoim kwiatom zdjęcia robic, na pamiatkę .
A ja dzisiaj byłam najlepsza..
Przewieszona przez barierkę balkonową, z parasolem w jednej łapie i z wielkim aparatem w drugiej.. pstrykająca foty z góry ile wlezie..
Mieszkam przy głównej drodze, atrakcja była
eliza3 21:22, 07 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Też mam taką brzozę i zasłania mi rh ale już nie miałam gdzie posadzic więc trudno. Oprócz niej mam kilka dużych takich jak w lasach rosną .Liścmi się nie przejmuję. m przejeżdza kosiarką i zbiera do pojemnika a na grządkach mi nie przeszkadzają inni mają korę a ja mogę miec liście.

W tak dużym ogrodzie jak Twój brzozy wyglądają bardzo malowniczo. U mnie rosną w kącie, ale już górują w ogrodzie, to piękne drzewa i co ciekawe, lubiane też przez moich sąsiadów, bo każdy ma przynajmniej jedno drzewo.
Milka 21:23, 07 paź 2012

jej, taka atrakcja, to jak darmowy spot do reklamy!! ot gapy, nie wiedzą, co stracili
dałas czadu
eliza3 21:28, 07 paź 2012

AniaDS napisał(a)

Moje znajome też zaczynają swoim kwiatom zdjęcia robic, na pamiatkę .
A ja dzisiaj byłam najlepsza..
Przewieszona przez barierkę balkonową, z parasolem w jednej łapie i z wielkim aparatem w drugiej.. pstrykająca foty z góry ile wlezie..
Mieszkam przy głównej drodze, atrakcja była

To musiał być widok To było duże wyzwanie, ale czego się nie robi, aby ogród był piękniejszy... u Ciebie przecież rewolucja ogrodowa się szykuje, podglądam oczywiście...
Enya73 21:39, 07 paź 2012

Piękne zdjęcia w deszczu Pozdrowienia zostawiam