Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

betysia 08:29, 25 wrz 2012

Aniu witam cie serdecznie, radosnie i przesylam gorace pozdrwoienia z dalekiej prowincji....
alez ty gonisz...ja gdzies w tyle zostalam ale postaram sie podgonic...co by Was chociaz w zasiegu wzroku miec....
monteverde 08:47, 25 wrz 2012

Moniko to są pobrane patyczki z przekwitniętych róż, włożone do ukorzeniacza i do ziemi i zostawiam je tak do wiosny, niech się ukorzeniają teraz to już chyba za późno na pobieranie pędów, bo nie zdążą wypuścić korzonków
monteverde 08:48, 25 wrz 2012

betysia napisał(a)
Aniu witam cie serdecznie, radosnie i przesylam gorace pozdrwoienia z dalekiej prowincji....
alez ty gonisz...ja gdzies w tyle zostalam ale postaram sie podgonic...co by Was chociaz w zasiegu wzroku miec....

Betysiu podganiaj, bo masz piękny ogród a w nim wiele ciekawych roślin i aranżacji pozdrawiam
monitka 09:00, 25 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Myślę, że możesz, do odważnych.......

w sumie nic do stracenia nie mam tzn mam... sadzonki ...ale jak ich nie okryję to szanse mniejsze...
myślałam jeszcze o zakryciu ich większymi donicami bo mam ich trochę na stanie
monteverde 09:04, 25 wrz 2012

to najwyżej w duży mróz , muszą mieć światło przecież teraz ale u Ciebie cieplej niż u mnie a ja nie zakrywam doniczkami dodatkowo
monitka 09:22, 25 wrz 2012

No teraz to nie zakryję, jeszcze ciepło jest. Ja się już do mrozów zimowych teoretycznie przygotowuję
Pszczelarnia 09:36, 25 wrz 2012

Ania, bardzo ciekawie ustawiłaś swoje żurawki. U nas grzybów też nie ma (susza w lesie). Od Cibie uczę się wielu ciekawych patentów.
Ekran wiosną? Ja cisy jeszcze teraz posadzę - jak się nie rozkra............ , bo mam jeszcze tyle do zrobienia a zima tuż tuż. Nie ma skąd wziąć kopacza? A to by załatwiło sprawę.
monteverde 10:56, 25 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, bardzo ciekawie ustawiłaś swoje żurawki. U nas grzybów też nie ma (susza w lesie). Od Cibie uczę się wielu ciekawych patentów.
Ekran wiosną? Ja cisy jeszcze teraz posadzę - jak się nie rozkra............ , bo mam jeszcze tyle do zrobienia a zima tuż tuż. Nie ma skąd wziąć kopacza? A to by załatwiło sprawę.

Pszczółko muszę bo od strony sąsiadów albo "budy" albo chwasty, ja kopacza na szczęście znalazłam, bo inaczej zima by mnie zastała na tej Warmii, padało od rana, teraz wyszło słoneczko więc idę do ogrodu
monteverde 10:57, 25 wrz 2012

monitka napisał(a)
No teraz to nie zakryję, jeszcze ciepło jest. Ja się już do mrozów zimowych teoretycznie przygotowuję

ja jeszcze mam trochę do wsadzenia a potem jeszcze cebulowe całe siaty
anula_wn 10:57, 25 wrz 2012

Ania, a czy te butelki wystarczą ? czy jakoś jeszcze je okrywasz? piszezsz, że nie, ale to wystarczy, serio?