Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

dorkow0 23:03, 21 lis 2012

A próbowałaś po ząbku czosnku włożyć delikatnie w każdą doniczkę... ??? Tak profilaktycznie, bo jak były przelane, to i grzybek jakiś... A po za tym, ja je podlewam ciepłą wodą, raz na jakiś czas wkładam doniczkę do garnka z wodą, tą ciepłą... I nawet kwitną...

monteverde 23:27, 21 lis 2012

To nie ja je podlewałam a z ciepłą wodą nie praktykowałam ślicznie kwitną, a jaka temperatura tej wody?wejdź na wątek o fiolkach tam moje zobaczysz
monteverde 23:28, 21 lis 2012

asc napisał(a)
Nie nadążam za Twoimi wojażami... nigdzie teraz nie nadążam.. ale małe co nieco obejrzałam i poczytałam.. a na ilość róż też wywaliłam gały... i na inne rzeczy też...... masz dobrą rękę do kwiatów..

Aniu to Ty masz rękę, wystarczy zajrzeć do Twojego ogrodu
dorkow0 23:37, 21 lis 2012

Wiem, Aniu, że nie Ty, doczytałam... A woda taka, troszkę cieplejsza od letniej... Nigdy nie mierzyłam temp. Aż kiedyś zmierzę... Ja daję tak na oko, a raczej na rękę... Idę szukać tych fiołków, może znajdę...
Pszczelarnia 23:44, 21 lis 2012

Ania, Ty pokazujesz kordyliny (bardzo dorodne) a ja czemuś tęskno o agapantach myślę. Mój Ojciec nie zaprawia nasion pomidorów. Ciekawe. Ilość wszelakiego dobra przekracza moje wyobrażenia o Twoim ogrodzie, tzn. nie mogę sobie tego wszystkiego (i tej pracy) wyobrazić. Że zrobione na czas i po porządku, zgodnie ze sztuką ogrodową (trociny dla mieczyków!).
dorkow0 23:56, 21 lis 2012

Aniu, znalazłam, co tu dużo pisać, to piękne kwiaty i odmiany masz też cudne... Będę podglądać wątek, bo fotki wspaniałe...
monteverde 00:26, 22 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, Ty pokazujesz kordyliny (bardzo dorodne) a ja czemuś tęskno o agapantach myślę. Mój Ojciec nie zaprawia nasion pomidorów. Ciekawe. Ilość wszelakiego dobra przekracza moje wyobrażenia o Twoim ogrodzie, tzn. nie mogę sobie tego wszystkiego (i tej pracy) wyobrazić. Że zrobione na czas i po porządku, zgodnie ze sztuką ogrodową (trociny dla mieczyków!).

Piszesz o agapantach? no to wkleję fotki, białe z tamtego roku i niebieskie z tego
Martek 00:28, 22 lis 2012

Ładne,lubię je chociaż nie wypaliła mi ich "hodowla"
Dobranoc Monteverde
monteverde 00:30, 22 lis 2012

Martek napisał(a)
Ładne,lubię je chociaż nie wypaliła mi ich "hodowla"
Dobranoc Monteverde

a czemu? mnie też biale zmarzły w tamtym roku, ale już mam następne i mam nadzieję, że zakwitną ładnie w nowym sezonie
vita 07:33, 22 lis 2012

monteverde napisał(a)
Piszesz o agapantach? no to wkleję fotki, białe z tamtego roku i niebieskie z tego

Aniu! Uwielbiam agapanty, te białe fantastycznie wygladają na tle białej drobnicy.
Jak to Ci zmarzły? Podczas przechowywania? Pisałaś coś na temat ich uprawy? Chętnie poczytam, mam też kilkanaście doniczek, ostatnio przywiozłam takie białe na bardzo długich łodygach.