Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 22:21, 15 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Chcę i to bardzo a pracować lubisz?

Ania jak się kogoś adoptuje to po to by sie nim opiekowac , dbac o niego , gotowac i dogadzac a nie do roboty zagonic. Nie dali by Ci dziecka adpotowac jakbyś go do roboty miała gonic , a Joanka delikatna , chorowita - opieki wymaga i frykasów. Więc jak ?-adoptujesz ją?

No nie mam innego wyjścia, mus to mus
monteverde 22:23, 15 gru 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Aniu, u mnie 18 stopni to normalka w domu. Już się przyzwyczaiłam, ale chodzę strasznie opatulona

Aldonko jak przyjechałam na Warmię to miałam tylko +6 st., drugi dzień piec chodzi na okrągło, gazówke tu mam teraz jest +16 st.,
monteverde 22:26, 15 gru 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Chcę i to bardzo a pracować lubisz?

Ania jak się kogoś adoptuje to po to by sie nim opiekowac , dbac o niego , gotowac i dogadzac a nie do roboty zagonic. Nie dali by Ci dziecka adpotowac jakbyś go do roboty miała gonic , a Joanka delikatna , chorowita - opieki wymaga i frykasów. Więc jak ?-adoptujesz ją?

Hahaha! A jak się to ma z Joanki zawodem?

zawód zawsze można zmienić popatrz Basiu na edycję o kucharzach Ramzeia, jakie tam zawody i oni chcą zmienić na kucharza
monteverde 22:28, 15 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam, u nas odwilż , ale ciepło w sam raz na jarmark też bym złapała Mikołaja z Norwegii za brodę... uwielbiam jarmarki świąteczne.

Elizko ja też, najbardziej podobały mi się w Niemczech w czasach naszego kryzysu, myślałam, że oczy mi z orbit wyjdą, no i do tego częstowali "grzańcem"
Tess 22:32, 15 gru 2012

Aniu buziaki zostawiam
I zmykam, bo o pichceniu gadacie
Kondzio 22:34, 15 gru 2012

monteverde napisał(a)
Zależy jakie lubisz Na pewno wszystkie potrzebne do przygotowania posiłków jak marchew, pietruszka, por, seler, fasolka szparagowa, cebula dymka i szalotka, cebula siedmiolatka, cobyś miał zawsze swój szczypiorek, ale nasienniki też ładnie wyglądają jak zakwitną nasiona pomidorów, sałaty i ogórków kupuję w pomidorlandia.pl a inne w swoim sklepie ogrodniczym rozsady też, ty musiałbyś gdzieś na jakiś rynek w Krakowie się udać gdzie takie sadzonki sprzedają lub sam wysiać ale to za dużo zachodu w ostatniej Mai w ogrodzie jest fajny sposób na warzywnik obejrzyj sobie http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,0,0.html szczególnie marchew i pietruszka musi mieć głęboko uprawioną i lekką ziemię nie chodzi mi o kształt mandali ale o ściółkę do warzywnika
Wiem oglądałem u nas na placu są ale takie tradycyjne tez sadzę dużo warzyw z marchwi rzodkiewki pietruszki z części ziemniaków nic nie miałem bo zjadły mi nornice muszę przemyśleć bo chciałem z mieszać warzywa razem z kwiatami plan już mam od Danusi muszę tylko wymyślić gatunki które u nas będą dobrze rosły i są dobrymi odmianami
monteverde 22:46, 15 gru 2012

No właśnie musisz zastanowić się teraz nad odmianami, ale , że nornice ziemniaki zjadły? dziwne
Kondzio 22:50, 15 gru 2012

monteverde napisał(a)
No właśnie musisz zastanowić się teraz nad odmianami, ale , że nornice ziemniaki zjadły? dziwne
oczywiście nie wszystkie ale podgryzały ale właśnie tego brakuje nie ma opisów odmian warzyw które są polecane i tak dalej
monteverde 23:01, 15 gru 2012

Na nornice co dobry rokitnik, bulwy jego sa trujące jak taka nornica nagryzie to zdycha posadź blisko warzywnika ja sadzę np. marchew na wczesną to odm., karotka a na poleżenie amsterdamską, pietruszkę na poleżenie berlińska, a naciową na mrożenie liści i do bezpośredniego użycia, musisz poczytać o odmianach
Kondzio 23:09, 15 gru 2012

a nie wiesz gdzie to można znaleźć czy polecić książkę e te odmiany dobrze ze mi dałaś już sobie kopiuję