Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 18:41, 28 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Wpadłam a tu tyle nadrabiania- też musisz o tych skrótach pomyśleć
Dobra lecę do 213, buziaki i miłego dzionka

Julcia działa A ja uciechę mam, wreszcie coś się ruszyło z tym moim nieużytkiem

O skrótach pomyślę

Dobrze Jej idzie, co?
Kindzia 18:43, 28 lut 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, widzę, że w nocy to to nie było tylko hi, hi... urodził się niezły projekcik, teraz to tylko plan działania i do roboty... aż zazdroszczę, bo z planem to robota pali się w rękach
U mnie zawsze bez planu, pewnie dlatego wszystko kuleje

Oj, poszalałyśmy...Kondzia wodziłyśmy na pokuszenie, jak się okazało. Ania też skojarzenia miała, dlaczego nie wiem...
Ale jak już się dopracuje, to będzie mniam!

Ładny ogród masz, przecież widziałam, nie mów!
Bea 18:43, 28 lut 2013

Ale się tu dzieje. Co to będzie.
Kindzia 18:44, 28 lut 2013

JulkAd napisał(a)
Dopiero obrobiłam chałupę i rodzinę więc zasiadam. Zaraz wrócę do Twojego rysunku z południa i mówię co i jak....

Też już dotarłam Doczekać się nie mogę
Kindzia 18:47, 28 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Julcia .. No nie mów ,że masz mniej niż ja (30 m2 )...

Zawsze możesz u Kaśki się wyżyć projektowo, prawda Kasiu ??

Gierczusiu, Ty zobacz jak Ona się twórczo wyżywa!!! U mnie jeszcze miejsca dość, jak to skończy, jeszcze przynajmniej ze dwa miejsca znajdę Byle tylko chęci i wenę miała
Kindzia 18:48, 28 lut 2013

JulkAd napisał(a)

Ela no 30 m2 to nie...ale dla mnie za mało te moje 100. Tylko, że ja muszę mieć rabaty wzdłuż ogrodzenia, a podobają mi się insze ogrody. Ale trzeba lubić co się ma, więc moja lista musi posiadać najbardziej "chciejne chciejstwa"

Ale może przez to prościej masz Julcia
Ale swoją drogą, trudna taka koncentracja chciejstw!
JulkAd 18:49, 28 lut 2013

Kasiu kiepsko widać, bo z telefonu zdjęcie, ale myślę, że wiesz o co mi chodziło....

po obu stronach ciurkadełka przed bukszpanami ja zrobiłabym zawijaski tak jak chcesz, może z bordowych żurawek (do różu, fioletu pasują, zawsze można dobrać odpowiednie jest sporo odmian) lub srebrnych niskich turzyc też ich sporo. Wkomponowałabym tutaj delikatnie kolor, żeby nie było zbyt jednolicie...myślę dalej.
Kindzia 18:52, 28 lut 2013

JulkAd napisał(a)

Zdecydowanie zawijasek bukszpanowy daj koło admirałków i hakuro.

Między bukszpanami obok ciurkadełka, a admirałkami i zawijaskiem coś wymyślę, jak chcesz będzie symetrycznie, po obu stronach, ale tam za dużo samego zielonego by było w jednym odcieniu...
Bukszpany (kule i stożki) ułożyłabym ciut inaczej -narysuję o co mi chodzi, zobaczysz czy będzie pasowało...kamyczki , czyli żwirek obok ciurkadełka proponuję w łezkę, której górna linia byłaby symetryczna do dolnej - obrzeża przy trawniku, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi...
Miskanty i czosnki zostają, bo Ania miała z nimi fajny pomysł i naprawdę będzie grało.

Idę dumać dalej...muszę w końcu to narysować

Dobrze Symetrycznie wymyśl, proszę. Ja zodiakalna panna, muszę równo mieć
Kształt łezki fany, tak myślałam, że Cię sprowokuję tym balonowatym kształtem...
Obrzeża przy trawniku gdy łączy się z łezką tylko? Reszta kanciki?
Zawijasek rozrysuj, nie wiem o co Ci chodzi
Kindzia 18:55, 28 lut 2013

Urszulla napisał(a)

Tu daję Ci inspiracje z ogrodów Danusi,
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=173
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=81
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny

pod ciurkadełkiem raczej trawki i żurawki (niskie, żeby nie zasłaniały ciurkadełka). Może coś Ci wpadnie w oko. Zawijasek bym zrobiła ale na tylnym obwodzie (cisowy albo bukszpanowy), żeby dał tło dla ciurkadełka i może bym powiększyła trochę ten kawałek kamykowy w kształt łezki ?To tak na szybko ode mnie propozycje Ja to wolałabym na żywo i bardziej widziałabym to w narożniku, ale ja nie znam widoków z Twojego domu (fajnie byłoby widzieć z jakiegoś okna ciurkadełko)

Ulcia, czekaj...za Julcią muszę nadążyć...Ona jakieś wspomagacze bierze, albo cichaczem zaczęła studiować architekturę krajobrazu.
Kindzia 18:56, 28 lut 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu kiepsko widać, bo z telefonu zdjęcie, ale myślę, że wiesz o co mi chodziło....

po obu stronach ciurkadełka przed bukszpanami ja zrobiłabym zawijaski tak jak chcesz, może z bordowych żurawek (do różu, fioletu pasują, zawsze można dobrać odpowiednie jest sporo odmian) lub srebrnych niskich turzyc też ich sporo. Wkomponowałabym tutaj delikatnie kolor, żeby nie było zbyt jednolicie...myślę dalej.

Podoba mi się. BARDZO !!!!