Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Mala_Mi 10:11, 20 maj 2014

Wooo.... trochę nadrobiłam.... i tak szybko i ładnie darń zdarta... a ja musiałam sama łopatką, potem w wiaderko i doczołgać się za jodełki gdzie składuje takei coś.. 1m2..2 godziny ciężkiej pracy....

Ale będziesz mieć rabaty.. nieładnie, ale bardzo zazdroszczę. Moje to pikusie i malotki, przy twoich, moje wszystkie to jak jedna twoja.. mój ogród tylko sprawia wrażenie, że duży i tak dużo rabat.. wiec upycham jedno na drugie, by mieć swoje chciejstwa.. ale już ani centymetra nie mam wolnego
Wiec nie zawieszam oka na Twoich chciejstwach.. by nie drażnić zmysłów......
admete 11:59, 21 maj 2014

Danutka napisał(a)
Nie wiedziałam że tytoń ozdobny jest taką ładną roślinką hmmm... pomyślę o nim w przyszłym roku
Jak kupowałaś sadzonki żurawki są duże tzn mają kilka roślinek w doniczce czy jedną? Wpadłam na pomysł i rozsadzam jej jeśli jest duża kępa. Kupiłam wczoraj dwie odmiany zielonych z duża ilością młodych i dziś ukorzeniam je poczekam 2-3 tygodnie i wysadzę dopiero Jak jesteś zainteresowana to mogę podesłać fotki i podarować Ci kilka sztuk

Co do tytoniu zobaczymy za miesiąc dwa u mnie czy to naprawdę ładne, czy tylko kwiaty w zbliżeniu ciesza oko

Co do żurawek, były naprawdę spore i myślę że dałoby radę je rozdzielić na 2 czy 3
admete 12:01, 21 maj 2014

nicol21 napisał(a)
Ależ się dzieje! Takie widoki cieszą, oj cieszą! z niecierpliwością czekam na kolejną porcję zdjęć i relacje z prac. Super że będizesz miec owoce na działce, masz sporo przestrzeni więc nic tylko sadzić!

W zeszłym roku malinki, truskawki, poziomki i agresty już cieszyły brzuszek .
W tym roku będzie ich zdecydowanie więcej

Rabata cebulowa - pewnie, zrób przechowalnik cebul. Jak sadziłaś w koszykach to bez większych uszkodzeń takie coś się przesadza.... a w ogóle gdzie zdobyłaś kwadratowe/prostokątne koszyki? Ja wszędzie tylko okrągłe widziałam.

Koszyków dużo w necie jest na all np.
Ja kupowałam min w Obi i w moich szkółkach
Danutka 13:23, 21 maj 2014

Zdjęć z placu boju brak
Jeśli chodzi o żurawki ja chętnie kupię kilka . Napisz kiedy będziesz zamawiać coś jeszcze zamawiasz tzn interesują mnie jeszcze trawy
Kurczę nie wiem jak tu pisze się na priv jak rozpracuję to podam Ci mój telefon i adres bo może mieszkamy niedaleko
admete 14:41, 21 maj 2014

nicol21 napisał(a)
A tak - podziwiam własną hodowlę z siewek.... mi więkość padła więc tylko się wkurzyłam że przez tyle czasu koło tego latałam i dmuchałam....

Mnie też część padła, albo w ogóle nie wzeszła.
Ale to nauka, czego już więcej nie wysiewać, zobaczymy co wyrośnie ostatecznie z tego co teraz mam.
I za rok będę siała to co najładniejsze
admete 15:35, 21 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wooo.... trochę nadrobiłam.... i tak szybko i ładnie darń zdarta... a ja musiałam sama łopatką, potem w wiaderko i doczołgać się za jodełki gdzie składuje takei coś.. 1m2..2 godziny ciężkiej pracy....

Ale będziesz mieć rabaty.. nieładnie, ale bardzo zazdroszczę. Moje to pikusie i malotki, przy twoich, moje wszystkie to jak jedna twoja.. mój ogród tylko sprawia wrażenie, że duży i tak dużo rabat.. wiec upycham jedno na drugie, by mieć swoje chciejstwa.. ale już ani centymetra nie mam wolnego
Wiec nie zawieszam oka na Twoich chciejstwach.. by nie drażnić zmysłów......

Cześć Aniu cieszę że zajrzałaś

Ręczna robota z darnią to koszmar, sama nie robiłam ale walczyłam w zeszłym roku z zasianą trawa na rabatach - a było tego trochę

Nie gadaj że masz mały ogród - jak przeca widzę że duży hahahahaha
Moje puste rabaty dają taki efekt, ale już wiem że nie pomieszczą wszystkiego co bym chciała
admete 15:37, 21 maj 2014

Danutka napisał(a)
Zdjęć z placu boju brak
Jeśli chodzi o żurawki ja chętnie kupię kilka . Napisz kiedy będziesz zamawiać coś jeszcze zamawiasz tzn interesują mnie jeszcze trawy
Kurczę nie wiem jak tu pisze się na priv jak rozpracuję to podam Ci mój telefon i adres bo może mieszkamy niedaleko

Jak wejdziesz w mojego nicka - admete nad zdjęciem, będziesz mieć ikonkę wiadomości ..

Fotek brak, bo wczoraj jak dojechałam do domu to przeszła ulewa a panowie ledwo zdążyli przykryć dopiero co położone płytki.

Dziś na bank będą focisze
i może zdjęcia pierwszych roślin!!!!!!!
Danutka 19:28, 21 maj 2014

OOO jak rośliny to wpadnę jeszcze
Luki 22:15, 21 maj 2014

No i gdzie te zdjęcia, gdzie rośliny
admete 06:10, 22 maj 2014

Kochani zdjęcia roślin już jutro.
Pan T. miał bardzo udany dzień zakupowy ......oj ale żałuję że nie zabrał mnie ze sobą .
Wtedy zamiast jednej ciężarówki przyjechałyby co najmniej trzy hahahahaha

Wszystko przyjedzie do nas jutro .

Wczoraj pan T, rzucił temat zrobienia części żywopłocików z porzeczki...........o tym za chwilkę najpierw pare fotek z wczoraj.
Panowie dłubali się w warzywniku - prawie skończony - no powiem Wam że sama go sobie zazdroszczę

Dziś będzie kończony, ma przyjechać już ziemia, panowie wymienią ją najpierw w warzywniku i przesadzą truskawki i poziomki

A jutro zacznie się już akcja ustawiania roślin!!!!!!