Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

BEATA_S 07:40, 27 cze 2014

Dziewczyny tak czytam i czytam o ospie i potwierdzam, że lepiej jak chłopcy teraz ją przejdą.
Ja zaraziłam się od dziecka i powiem, że gorzej ją znosiłam. Krostek miałam dużoooo więcej i przez bite dwa tygodnie nie wychodziłam z domu dzieci natomiast około 1,5 tygodnia i śladu nie było.
Ślady po ospie - kilka sztuk - mi zostało i wcale ich nie drapałam. Po prostu pęcherzyk był tak duży, że jak pękł to ślad pozostał ....
W razie czego .....pociesz eMa , ze będzie żył

A tak powracając już na właściwe tory... śliczny ogród, urósł w okamgnieniu
Nulka 08:03, 27 cze 2014

admete napisał(a)

O Oskara się nie martwię, jemu da się wytłumaczyć że trzeba smarowac czy nie drapać się - boję się o Igora on jeszcze nie ma 3 lat i możemy mieć niezły klops z nim..........no nic czekamy na rozwój wydarzeń

Ja chorowałam a J nie - boi się jak cholera

Aguś moja córka miała ospę jako 2,5 latek i powiem Ci że bardzo dobrze ja zniosła - mało kropeczek jej powychodziło i bezgorączkowo - podobno maluchy łatwiej przechodzą niż nawet starsze dzieci a będzie miał z głowy. pamiętam ze jak poszła po roku do innego przedszkola to tam dzieci zaczęły chorować i wszystkich wymiotło a ona dzielnie chodziła bo była już po

a J niech się trzyma lepiej żeby go nie wzięło (kwarantannę mu zrób np. w ogródku)
admete 15:02, 27 cze 2014

Danutka napisał(a)
Zapisuję się na firletkę

Ok

Musimy się w sierpniu umówić bo mam ostróżki i naparstnice do rozdania

Wpisuję się na listę

Orliki nie powschodziły jestem zła bo miałam nasionka tych ciemnych

Oj szkoda
Ja na bank będę kupowac te ciemne - no bo muszem je mieć

Twój J może mieć ciekawie bo dorośli przechodzą półpasiec dorosłą odmianę ospy Moja koleżanka w ciąży złapała ospę jak ospa odpłyneła to różyczkę złapała , naszczęście dzidziuś zdrowy się urodził

Ja w niedzielę robię napad na znajomą która ma ogród bylinowy ciekawe jakie skarby przywiozę

Trzymam kciuki za szybki koniec epidemii

Wiem że dorosły może to ciężko przechodzić

Oj ciekawa jestem co przywieziesz - koniecznie się pochwal!!!!
admete 15:04, 27 cze 2014

BEATA_S napisał(a)
Dziewczyny tak czytam i czytam o ospie i potwierdzam, że lepiej jak chłopcy teraz ją przejdą.
Ja zaraziłam się od dziecka i powiem, że gorzej ją znosiłam. Krostek miałam dużoooo więcej i przez bite dwa tygodnie nie wychodziłam z domu dzieci natomiast około 1,5 tygodnia i śladu nie było.
Ślady po ospie - kilka sztuk - mi zostało i wcale ich nie drapałam. Po prostu pęcherzyk był tak duży, że jak pękł to ślad pozostał ....
W razie czego .....pociesz eMa , ze będzie żył

A tak powracając już na właściwe tory... śliczny ogród, urósł w okamgnieniu

Dlatego cieszę się że ja ma i jak na razie jest ok.
Źle było tylko wtorek i środa - ale wtedy jeszcze krost nie było.
Teraz siedzi w domu i jest w siódmym niebie że może dowoli grac na tablecie i bajki oglądać

Dziękuję za ogród

ps przekażę J ale wiesz jak to faceci - oni przechodzą choroby 10000 razy gorzej od nas hahahahah
admete 15:06, 27 cze 2014

Nulka napisał(a)

Aguś moja córka miała ospę jako 2,5 latek i powiem Ci że bardzo dobrze ja zniosła - mało kropeczek jej powychodziło i bezgorączkowo - podobno maluchy łatwiej przechodzą niż nawet starsze dzieci a będzie miał z głowy. pamiętam ze jak poszła po roku do innego przedszkola to tam dzieci zaczęły chorować i wszystkich wymiotło a ona dzielnie chodziła bo była już po

a J niech się trzyma lepiej żeby go nie wzięło (kwarantannę mu zrób np. w ogródku)

No to troszkę mnie pocieszyłaś

J cały dzień w pracy
ale on i tak prawie w ogóle nie łapie chorób od chłopaków - w przeciwieństwie do mnie
admete 15:09, 27 cze 2014

A ja rozpoczęłam żmudną pracę z wyjmowaniem cebul z koszyków.
Masakryczna robota......jestem w połowie .

I tak się teraz zastanawiam co ja teraz z nimi wszystkimi zrobię? hahahahaha

Robię fotorelację - a co pamiątka będzie z mojej dzisiejszej mordęki
Kończę kawkę i zmykam z powrotem ..............

AlKa 15:53, 27 cze 2014

O widzę że kawka popołudniowa, mnie też czeka praca cebulowa, ale ja mam kilka sztuk, jednak podczas przenoszenia donic kolory mi sie pomieszały i hm będzie loteria na wiosnę
BASIA8 20:25, 27 cze 2014

Szybkiego powrotu do zdrówka życzę całej Rodzince
admete 20:52, 27 cze 2014

AlKa napisał(a)
O widzę że kawka popołudniowa, mnie też czeka praca cebulowa, ale ja mam kilka sztuk, jednak podczas przenoszenia donic kolory mi sie pomieszały i hm będzie loteria na wiosnę

Mnie też się pomieszały
I też będzie misz masz

Sama nie wiem jak to teraz wsadzić
admete 20:53, 27 cze 2014

BASIA8 napisał(a)
Szybkiego powrotu do zdrówka życzę całej Rodzince

Basiu nie dziekuję