Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:22, 06 lip 2014

Moja lobelia zakwitła
A już miałam ją wyciepać

Miłej niedzieli
Konstancja30 09:29, 06 lip 2014

Aga chyba japonki zdejmę zanim furtkę przekroczę ... tarasowy stolik z donicami idealnie wpisuje się w pejzaż ... należała mu się sesja bezdyskusyjnie ... nie mogę się już doczekać ...
AlKa 10:28, 06 lip 2014

Tatasik fantastyczny Na takim kawka pewnie smakuje wyjatkowo.
Hortensje juz kwitna u Ciebie ładnie, a warzywniak ho ho
BASIA8 15:16, 06 lip 2014

Aga jak zdrówko u Was?Pięknie Masz w ogródeczku - widoki tarasowe rewelacjaPozdrawiam niedzielnie
Danutka 22:20, 06 lip 2014

Dzięki Aga za zaproszenie do Twojego ogrodu Ogród i jego mieszkańcy cudowni
Przeglądnęłam fotki i połowy miejsc nie widziałam
Zapomniałam Ci zostawić naparstnice Jak będziesz w Kostomłotach to po drodze zapraszam do siebie
Konstancja30 22:35, 06 lip 2014

Chciałam napisać Aga dziękujemy ... ale przecież dziękujemy Wam za miłe popołudnie w wyjątkowym miejscu ...

glina już się przeistoczyła w całkiem ... całkiem godny wymarzenia kawałek ziemi ... a całość: dom - ogród i krajobraz zapożyczony to bombonierka ...

Aga układ rabat i szkielet z drzew jak dla mnie świetny ... robi wrażenie i wtapia się w ścianę lasu nie walcząc z nią ... choć nie ma w nim nic z leśnego chaosu ... dość indywidualny ... nie daje o sobie zapomnieć ...

wspomniałam o drzewach ... nie wymienię wszystkich bo jak zapamiętać wszystkie ale ... zapamiętam i nie wiem czy mi się nie przyśnią zielone strzeliste graby z lewej wraz z mocnym bordem śliwy z prawej ... (chyba śliwy ) ... delikatne kwity hortek w parterze ... trawy i róże ... hosty i żurawki ... i wiele ... wiele bylin ... i tych zapamiętanych z ogródka babci i tych nowinek wyszukanych ... Aga jesteś niesamowita ... to pierwszy ogród, w którym zwykły nagietek stał się bohaterem w swoim zagonku ... wróciłam do się ... spojrzałam na moje nagietki porozsiewane po kątach i zawstydzona spróbuję im wynagrodzić ten nietakt nieposzanowania ... a wszystko to dzięki Tobie

katalpy i rododendrony zamknięte w bukszpanowych kubikach ...

książę klon z kulkami u stóp witający za bramą ...

kompozycje z rabat już mogą śmiało startować do miana idealnych a to przecież niemowlaczek z tego ogrodu ... młodziutkie nasadzenia ciągle jeszcze walczące o siebie w nowym miejscu ... poniżej poziomu ziemi toczą walkę a ponad czarują ...

warzywniak ... o żesz w mordkę jeża jakby to Mała powiedziała ... ceglane alejki ... ceglane otoczki rabat ... idealnie trzymające linię nasadzenia ... nie wiem dlaczego ale pomyślałam tam sobie o idealnym klasztornym warzywniku ... pewnie przez tę jego perfekcyjną aurę

był też malinowy chruśniak ...

wrażeń jest mnóstwo ... ogród dostarczył ich wiele ...

ja z moim neuronem ustaliliśmy, że to był mały Schönbrunn, w którym pobawiła się w ogrodniczkowanie mickiewiczowska Zosia ... oj pięknie !!! zaszalała ... no tak sobie poczułam ten ogród

no i na czuciu musimy poprzestać bo aparatu zapomniałam (prawda jak idiotycznie ) a czas płynął tak miło, że o aparat Agi się nie upomniałam ... no cóż czeba będzie wrócić i zdjęcia zrobić bo jak bez nich ...

Aguś dziękujemy Wam za przemiłe popołudnie w uroczym miejscu ... dziękujemy też Danutce za towarzystwo i wspólną wyprawę ...
Danutka 06:59, 07 lip 2014

Nikt nie mógł tego ująć lepiej niż Iza
Aga zostawiam pozdrowienia dla Igora małego ogrodnika

P.s. Masz piękny ogród , śliczny dom, cudownych mieszkańców i nieziemski
pokój tylko Twój jak Carrie w " Sex and the city"
admete 07:42, 07 lip 2014

AlKa napisał(a)
Tatasik fantastyczny Na takim kawka pewnie smakuje wyjatkowo.
Hortensje juz kwitna u Ciebie ładnie, a warzywniak ho ho

Dziękuję
admete 07:44, 07 lip 2014

BASIA8 napisał(a)
Aga jak zdrówko u Was?Pięknie Masz w ogródeczku - widoki tarasowe rewelacjaPozdrawiam niedzielnie

Dziękować za fotki

A ze zdrówkiem to już sama nie wiem .
Krostek brak , ale to moja wina - bo po tej akcji z wymiotowaniem, niewiele mysląc dałam Igorowi heviran który został Oskarowi, Igor odzyl, ale chyba przystopowałam wykluwanie się krostek, na drugi dzień poszłam po rozum do głowy i po telefonicznej konsultacji z lekarzem przy braku krostek odstawiliśmy lek......dziś krostek dalej brak ale pojawił nam się kaszel, próbuję własnie dodzwonić się do przychodni
admete 07:46, 07 lip 2014

Danutka napisał(a)
Dzięki Aga za zaproszenie do Twojego ogrodu Ogród i jego mieszkańcy cudowni
Przeglądnęłam fotki i połowy miejsc nie widziałam
Zapomniałam Ci zostawić naparstnice Jak będziesz w Kostomłotach to po drodze zapraszam do siebie

Danutko dlatego musimy koniecznie powtórzyć spotkanie - a aparatami w rękach hahahahaha.

Strasznie się cieszę że się poznałyśmy w realu

Dla mnie zdecydowanie za krótko - zresztą same chyba to czujemy że nie dosyć się nagadałysmy hahahahaha