Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Pszczelarnia 09:13, 07 wrz 2017

Nie ma co żałować zakupu cisów, one są na pewno niezbędne w takim ogrodzie jak Twój!
.

Hostami mogę wszystko podsadzać - tak mi się podobają.
lutroja 09:31, 07 wrz 2017

dokładnie cis to cis,nie żałuj ja chciałabym mieć pod nosem 40 szt, u nas dostępne są 4 szt i co ja mogę zwojować. Albo szukać w necie albo dalej jeździć :/

hosty też teraz sadzę są rewelacyjne jako wypełnienie, ale jest tyle rodzajów że głowa boli
iwonkap 10:11, 07 wrz 2017

lutroja napisał(a)
dokładnie cis to cis,nie żałuj ja chciałabym mieć pod nosem 40 szt, u nas dostępne są 4 szt i co ja mogę zwojować. Albo szukać w necie albo dalej jeździć :/

hosty też teraz sadzę są rewelacyjne jako wypełnienie, ale jest tyle rodzajów że głowa boli

To prawda cis zawsze znajdzie swoje miejsce i u Ciebie będzie super bo na pewno znajdziesz dla niego miejsca ?Jak jeszcze cena było przyjemna to juz strzał w 10tkę
iwonkap 11:59, 07 wrz 2017

admete napisał(a)

Iwonko musze zmierzyć, jakiś czas temu wstawiałam zdjęcie z dokładnymi wymiarami odległości hortensji , ale nie wiem gdzie je mam , na wątku jest, ale przekopać tyle stron

Jak by Ci gdzies wpadnie w ręce to wrzuć prosze jeszcze raz.
admete 06:08, 08 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Nie ma co żałować zakupu cisów, one są na pewno niezbędne w takim ogrodzie jak Twój!
.

Hostami mogę wszystko podsadzać - tak mi się podobają.

Już nie żałuję
jak sobie to wszystko poogarniałam, poustawiałam chyba będzie dobrze

hosty też uwielbiam i dzięki Tobie mam teraz cudowną obwódkę!!!!!
małe sadzonki ale już mi się podoba - postanowiłam i wczoraj zrobiłam
wszystkie porzeczki wyrwane a hosty wsadzałam znowu do wieczora - ale podzieliłam, wsadziłam i robota zaliczona
admete 06:10, 08 wrz 2017

lutroja napisał(a)

już nie żałuję, tylko w pierwszej chwili jak poczytałam to się przestraszyłam że będe mieć za kilkanaście lat potwory nie do ogarnięcia - a przecież mam jako żywopłot choinę kanadyjską - a to tez nie małe drzewo

ja też je kocham
admete 06:10, 08 wrz 2017

iwonkap napisał(a)

To prawda cis zawsze znajdzie swoje miejsce i u Ciebie będzie super bo na pewno znajdziesz dla niego miejsca ?Jak jeszcze cena było przyjemna to juz strzał w 10tkę

admete 06:12, 08 wrz 2017

iwonkap napisał(a)

Jak by Ci gdzies wpadnie w ręce to wrzuć prosze jeszcze raz.

Iwonko ja Ci dzisiaj wszystko od nowa pomierzę
dzisiaj mam spokojniejszy dzień, chłopaki mają zajęcia dodatkowe na miejscu więc wreszcie zaznam trochę spokoju
wczoraj przebierałam się w ciuchy ogrodowe chyba z 5 razy

admete 06:26, 08 wrz 2017

Za mną znowu intensywny tydzień
raju jak ja się cieszę że już piątek
i że mniej więcej mam poustalane zajęcia dodatkowe chłopaków
pójście młodego do zerówki, nowe plany, zgranie zwykłej szkoły starszego ze szkołą muzyczną, plus pogoda jaka była u mnie równało się z migreną stulecia
dopiero wczoraj trochę mi przeszło i nie brałam przeciwbólowych
mam nadzieję że teraz wszystko się uspokoi, będziemy działać według ustalonego planu i uda mi się w najbliższym czasie skończyć wszystko na działce, uprzątnąć dziury, po wykopaliskach które trwały ostatnie 2 tygodnie i porobić zdjęcia czego mi bardzo brakuje . Trawa nie skoszona od 2 tygodni bo lało, trawnik jest jak polana wodą gąbka, nie wiem czy do niedzieli to wyschnie żeby skosić

wczorajsze prace wykopaliskowe, robione na raty, między wożeniami dzieci

Ewa- pszczółka podpowiedziała mi hosty zamiast porzeczek, miałam sadzonki w warzywniku które przedwczoraj miałam już wywozić do sąsiada

pomyślałam i zrobiłam

wyrywanie porzeczki, nie widłami, bo łatwo szły, ale każdy korzeń ciągnęłam klęcząc na kolanach, bo poszły tak daleko w rabatę że szok , wyciągałam po mału żeby mi kora nie wymieszała mi się z ziemią
ciesze się że je wyciągnęłam, bo za rok czy dwa wyciągnięcie ich byłoby już trudne

pierwsza partia podzielonych host
potem wyciągnęłam jeszcze 2 duże sadzonki które miałam pod murem - uszarpałam się znowu z korzeniem wiśni który przeszedł przez korzenie hosty

przymiarka

admete 06:28, 08 wrz 2017

Pierwsze wsadzone

pod hostami mam mnóstwo siewek dzięgiela

miałam dwa kwitły jeden sezon i umarły
pozostały siewki, które rozsadziłam przed trzcinnik - ciekawa jestem czy będe miała a rok dzięgielowy busz?