Aguś mam jeszcze pytanie w jakiej odległości masz posadzone anabelki od obwódki z bukszpanu ? Zastanawiam sie ile jej zostawić do takiego małego żywopłotu ?
Admete, mamy w miescie miejsce, w ktorym rosnie zywoplot z hicksii i stale od lat jest cięty na ok 1,5 metra. Pamietam te cisy ze swojego dziecinstwa, moim zdaniem mają ok. 40 lat i wciąż są prowaxzone na 1,5 metra a przy tym gęste. Kiedys nawet przejezdzalam obok gdy je cięli. Moim zdaniem mozna probowac utrzymac nisko ale czy nie lepiej w tym przypaku kupic ktorąś z niskich odmian? Mam na mysli cos z tych rosnących w kulke, gniazdkowo - wtedy zostaje docinanie w kostke.
a, jezcze Ci napiszd ze w jednym miejscu obok moich starszych hicksii mam kilka siewek chyba ze coz malego mi sie jkorzenilo po cieciu. Tak czysiak mila niespodzianka
Zastanawiam sie czy przy moim warzywniku nie zrobić takiego żywopłotu z cisa .....
Jeśli chodzi o pająki ,to też bym się darła w aucie nie lubię ,a szczególnie tych kosmato- wielkich brrrrrr
Fotki jak zawsze śliczne , podziwiam twego powera
Iwonko musze zmierzyć, jakiś czas temu wstawiałam zdjęcie z dokładnymi wymiarami odległości hortensji , ale nie wiem gdzie je mam , na wątku jest, ale przekopać tyle stron
Kurde bele dałaś mi do myślenia, zaczęłam łazić po cisowych wątkach
i nastąpiła zmiana planu
posadzę cisy jak planowałam przy warzywniku bo tam potrzebuję wyższej osłony
ale pod lasem zamiast porzeczek musze jednak wymyślić coś innego
a resztę posadzę między boiskiem a trawnikiem - i tak planowałam tam żywopłot - ale to już wiąże się z większymi robotami i nie wiem czy znajdzie się na nie kasa