Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 12:50, 03 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Aguś- dziś dzień cięcia był, mnie zmobilizowała Marzenka, dobrze że poszłam za radą, bo teraz bym czytała, że wszyscy cieli a ja siedziałam, o nie, nie mogę być w tyle z robotą....to sama przyjemność tak naprawdę była

Diana - byłam u Ciebie i widziałam foteczki z cięcia i... skubania kubraczka . Moje dzieciaki też pomagały i syn w przypływie radości orzekł, że chce być ogrodnikiem !!! Ale wolę to niż gdyby miał zostać policjantem czy strażakiem
gusiarz 12:57, 03 mar 2013

Tess napisał(a)
No właśnie - ja świerki cięłam. I tawuły.
A tu Madżenka pisze, że winno być w porze kwitnienia forsycji.
Co pomyliłam?
Aguś, piękna wiosna, ale i zdjęcia pięknie zrobione.

OOOO Tesia to ja na lekcję cięcia świerków do Ciebie chętnie przytuptam . Ale - jak Madżenka napisała, z terminem cięcia w porze kwitnienia forsycji chodzi chyba bardziej o róże - tak słyszałam od teściowej - a ona się na tym zna - ma masę róż.
Się troszkę rumienię - ale nie za bardzo - se se se....

Tesia masz jakiś patent na cięcie świerków - za pąkiem, przed pąkiem, na jakiej długości pędu.... bo ja w te klocki zielona jestem jeszcze...
gusiarz 12:57, 03 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tess najlepiej ciać róze w tym terminie ale pięciorniki i powojniki też już ciachnęłam. Delikatniejsze rosliny może w przyszłym tygodniu gdy już będziemy mieć pewność, że silnych mrozów nie bedzie.

Marzenko - święte słowa
gusiarz 13:01, 03 mar 2013

Lena napisał(a)
Aga,pozdrawiam słonecznie
Sezon rozpoczęłaś widzę - a ja siedzę w domu ze ..szkarlatyną Emi,a od jutra zjeżdżam do kopalni...
Tak więc chorobowo mi się nie nudzi
Pozdrów dzieciaczki

Magdziu - jak się cieszę, że zajrzałaś - ale z choroby córci wcale.... Choróbska nie chcą się odczepić - ale wiosna idzie - będzie lepiej. Dzieciaki pozdrowione - odmachują.
Lena 13:04, 03 mar 2013

Zaglądam regularnie tylko też zniknęłaś na chwilę
Fajnie było cię widzieć na Gardenii - a jednak z M
Pokażesz szklane jajca?
Magda70 17:41, 03 mar 2013

A ja jeszcze się nie nacieszyłam ciachaniem...słońce świeciło cały dzień ale mroźno i nieprzyjemnie wiało. Kilka zdjęć pstryknęłam i do domu uciekłam poczekam chwilkę jeszcze
gusiarz 17:41, 03 mar 2013

Lenka - od nas to kawał drogi - sama w życiu bym nie pojechała...a z eMem bardzo fajnie było. Jajca muszę obfocić - to dopiero jutro bo teraz ciemno jest.
anula_wn 18:06, 03 mar 2013

Aga, oby tylko jakiś majowy mróz nie dopadł roslin.... tfu tfu !
Gosiniak 19:22, 03 mar 2013

gusiarz napisał(a)

OOOO Tesia to ja na lekcję cięcia świerków do Ciebie chętnie przytuptam . Ale - jak Madżenka napisała, z terminem cięcia w porze kwitnienia forsycji chodzi chyba bardziej o róże - tak słyszałam od teściowej - a ona się na tym zna - ma masę róż.
Się troszkę rumienię - ale nie za bardzo - se se se....

Tesia masz jakiś patent na cięcie świerków - za pąkiem, przed pąkiem, na jakiej długości pędu.... bo ja w te klocki zielona jestem jeszcze...

O cięciu świerków gdzieś czytałam, o mam:
cięcie świerka
Jak będzie dobra pogoda, to ja jutro się za swoje zabieram, wg powyższych rad
Madzenka 20:19, 03 mar 2013

Ruch taki jak w ulu, wszystkie ogrodniczki albo już tną albo planują