Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 19:00, 28 kwi 2013

Jejciu, dziewczyny - miód lejecie na moje serce - i eMa również , ale po kolei:

AgaK - dzięki , dzięki, dzięki. Z deszczu cieszę się, bo już fizycznie nie mogłam wydolić z robotą w ogrodzie... także teraz mam górę jak Giewont z ciuchów do odprasowania

Justyś - jak ją zobaczyłam - musiałam łeb w nią wsadzić i tak chodziłam po obi z kfiatkiem pod pachą i bananem na twarzy jest wręcz zmysłowa....

Marzenko - szukam właśnie takiego clematiska, którego będę mogła przetaszczyć na zimę do garażu. Musi być z tych, które się mocno tnie - bo z drabinką go nie ruszę, a odplątywać mi się nie będzie chciało... Niedługo zimą nie wjadę autem do garażu... Co do stanowiska - myślę, że będzie ok - niektóre odmiany mogą rosnąć nawet w cieniu Ja oszalałam na punkcie odmian tulipanowych...

Gabisiu - ja też nóżkami przebieram i czekam na kwitnienie czosnków...oj czekam... Pod ławeczką posadziłam kilka carexów, ale jeszcze są mikro... i jest kilka żurawek, też mikro... ale przecież one urosną . Niestety moje ostnice padły....chyba za wcześnie je przycięłam - w marcu... Muszę kupić nowe i nawet wyczytałam, że są rodzime gatunki, które nie przemarzają, ale one są wyższe i troszkę inaczej wyglądają. Muszę z nim i spróbować

Noemi - dzięki - hortka baaardzo mi się podoba. Były w różnych odcieniach, jakby bardziej w fiolet lub błękit wpadały. Ta była jedna jedyna. I mam teraz zagwozdkę - jak nawozić by ten kolo się utrzymał???
Marzenka ma rację - to seria you &me. Wiem, że były w sklepie int., w którym Marzenka kupowała pelargonie

Justynko - to wszystko dzięki Wam kochane i dzięki O. i z małym udziałem Gap'u i zdjęć z ChFS... Uwielbiam tę całość do kwadratu

BoćKasiu - miło Cię widzieć Ja się nakręciłam na odmiany tulipanowe...ale one krótko kwitną... może podsadzę innym?? Dziękuję za komplimenta

stychaz 20:06, 28 kwi 2013

Tulipanowe, czyli te wczesnie kwitnące? Ja kupiłam sobie własnie dwie takie sadzonki - kwiatki na obrazku miały jak dzowneczki. jeżeli to to samo, to one ponoć kwitną też we wrzesniu. Potwierdzam, to co pisał Bociek - korzonki w cieniu reszta na słońcu i nawóz
Lena 08:15, 01 maj 2013

Aga może wybierzesz się dzisiaj do "naszego" centrum ,na majówkowe zakupy?
Ja będę tuż po 12 więc zapraszam
Madzenka 09:29, 01 maj 2013

Agnieszko moje you &me kupiłam w tym samym sklepie w ubiegłym roku
Podlewaj swoje nawozem do hortensji niebieskiej - w każdym sklepie znajdziesz takie nawozy różnych firm.
malkul 15:07, 02 maj 2013

No wiesz! Jak tówj Maż mógł popełnić tak piekne Fireplace!
Toż to grzech.
ALeż miło Wam się tam siedziec będzie.
Ja bardzo lubię Wasz ogród.Dobrze mi w nim.
Zostawiam pozdrowienia .
gusiarz 18:52, 03 maj 2013

Mam nareszcie chwilkę więc wpadam . W moim ogrodzie czas mija bardzo pracowicie... dosadzam planowane ubiegłego roku "elki" z buksików w rabatach przy domu. Przekopaliśmy, położyliśmy siatkę przeciw kretom, wyrównaliśmy i zasialiśmy trawkę w kąciku z serbami. Od wczoraj leje, mam więc nadzieję, że trawka szybko ruszy . Zamówiłam nareszcie powojnik... Duchess of Albany. To drobny, tulipanokształtny clematis.
Tu link. Dopiero po złożeniu zamówienia weszłam na GAP... inaczej nigdy bym się na żadną odmianę nie zdecydowała . Tam jest clematisowy zawrót głowy...

Justynko - kuknij na link, który podałam - czy to podobna odmiana?

Lenko - niestety za późno przeczytałam wiadomość od Ciebie. Ale nie dałabym wówczas rady - "tworzyliśmy" trawnik

Marzenko - dziękuję za informacje o nawozie

Malkul - Gosiu staramy się z całych sił by było fajnie Zapraszamy wszystkich - ogórd otwarty dla zwiedzających

Lena 22:39, 03 maj 2013

Aga pracusiu - tak nie można wracać sobie bez dowodów na swe słowa?
Mam nadzieję że zasypiesz nas tutaj fotkami
Ściskam
gusiarz 22:54, 03 maj 2013

Magdziu - właściwie fotek nie robiłam zupełnie... Wieczorami padam na przysłowiowy "pysk" a w czasie pracy nie biorę aparatu do ręki bo brudna jestem okrutnie . Może jutro coś obfocę. Lena wcześniej na zdjęciach pokazałam jak ładnie przezimował dereń pagodowy. Jest naprawdę w dobrym miejscu - słońce go podświetla i wygląda zjawiskowo...nawet w pochmurny dzień. Dzięki jeszcze raz za pomysł na niego
Do obowiązków doszły mi jazdy z psiakiem na szkolenie... Czyli mam jeden dodatkowy popołudniowy kurs do Krakowa. W całym tygodniu wychodzą trzy zajęte popołudnia plus niedziela kiedy roboty nie tykam... Niewiele czasu zostaje na ogród...Ale w końcu odprasowałam się z mojego Giewontu - jeszcze okna mi zostały...
stychaz 07:49, 04 maj 2013

Tak Aga, o to mi chodziło. Ja czekam z utęsknieniem na słońce, żeby w końcu moje dzowneczki pokazały się w pełnej krasie

Buźka
Milka 13:46, 04 maj 2013

Jestem zachwycona wynikiem prac! jak pięknie to wszystko pasuje, ławeczka, palenisko i roślinność wkoło pięknie wszystko idzie, a trawnik miodzio! zapamiętam nazwę trawki...Olimpia i ta hortensja ogrodowa, warto się dla niej poświęcić