Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

ewakatowice 18:39, 16 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Hej Karolina ... nam baaardzo smakowała ... tylko córcia nosem kręciła, że nie jest królikiem i pokrzywy jeść nie będzie

eee....

Moja mamunia jak do sałatki dodała pokrzywę (raczej całe wiadro to tydzień nie mogłam się otrząsnąć.
Uczulona jestem a ta taka dumna była, że córce zdrowo jeść dała.
gusiarz 18:47, 16 maj 2014

Ewa - ale to nie pokrzywa była ... tylko szpinak hihihi... córa się tak z nami drażniła . Na szczęście nie jest uczulona. Po prostu nie przepada za szpinakiem... zjadła trochę i tyle...Nie zmuszam do jedzenia.... ale chcę, by dzieciaki próbowały różnych rzeczy. Wiem że przyjdzie taki czas, że przypomni sobie ten smak w dorosłym życiu i może wtedy zmieni zdanie...
ewakatowice 18:49, 16 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Ewa - ale to nie pokrzywa była ... tylko szpinak hihihi... córa się tak z nami drażniła . Na szczęście nie jest uczulona. Po prostu nie przepada za szpinakiem... zjadła trochę i tyle...Nie zmuszam do jedzenia.... ale chcę, by dzieciaki próbowały różnych rzeczy. Wiem że przyjdzie taki czas, że przypomni sobie ten smak w dorosłym życiu i może wtedy zmieni zdanie...

załapałam od razu hihihih

przypomniało mi się jak mamunia załatwiła mnie dosłownie pokrzywą
gusiarz 18:58, 16 maj 2014

Niedobra mamusia...
ewakatowice 19:00, 16 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Niedobra mamusia...

a Ty szpinak serwujesz... chociaż jak byłam dzieckiem to szpinak był, błeeee
a teraz no, miodzio

Córcia przywyknie
gusiarz 19:10, 16 maj 2014

Ze mną było identycznie... mam nadzieję że Zuzia też kiedyś go doceni
polinka 19:12, 16 maj 2014

Aga czy Ty czarujesz jakoś te swoje gracki?! Niewiarygodne, że one takie wielkie już Ja na wiosnę rozdzieliłam swoje i znów będę z dwa lata czekać na giganty
stychaz 20:19, 16 maj 2014

A propos szpinaku - mój syn 4-letni mega niejadek od 2 lat z uporem maniaka 2-3 razy w tygodniu domaga się cannelloni ze szpinakiem Mi już nawet zbrzydło próbowanie przy doprawianiu szpinaku ale synuś jest twardy

Macham
gusiarz 20:28, 16 maj 2014

Polinko - skoro dzieliłaś, to troszkę zaczekasz, ale nie tak znów długo ... Porównując zdjęcia z ub. rokiem idą tak samo szybko.

Justyś - widocznie w szpinaku jest jakaś "magiczna siła" dla niejadków ... jest jak nawóz...tylko nie dla hortek
stychaz 20:30, 16 maj 2014

Chyba tak bo starszy syn jest milion razy bardziej ruchliwy niż młodszy, który wcina wszystko jak leci.
Nawet panie w przedszkolu się zastanawiają, skąd On ma tyle energii, bo przecież nie z jedzenia