Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 22:13, 11 lut 2015

A ja co roku za pozno tne trawy i w tym zamierzam to zmienić....
gusiarz 14:54, 22 lut 2015

Kasiu, Jolu, Myszo, Marzenko... macham do was... wiosennie na całego. Same zobaczcie... już wszystko wychodzi z ziemi ... Ogród prawie posprzątany, suche trawy wycięte, lutowe cięcie zaliczone. Na ten tydzień został promanal i przesadzenie kilku roślinek domowych ...

lilak już się wychyla

jeżówki w blokach startowych

i graby...

w donicach wszystkie roślinki przetrwały zimę

i reszta ogrodu

każdy czuje ciepełko
monitka 19:35, 22 lut 2015

Aga ale piękna wiosna z krokusami wstyd się przyznać ale żadnego nie mam u siebie...w tym roku muszę to nadrobić.

heh u mnie też psie harce w ogrodzie się odbywają. Proszę o pomizianie mojego ulubieńca za uszkiem
gusiarz 19:54, 22 lut 2015

Moni, ja mam trochę krokusków, ale w złych miejscach - w zbyt zacienionych. Jesienią też będę nadrabiać ich sadzenie. Tomik posmyrany ... zadowolony jak nigdy
Madzenka 01:35, 23 lut 2015

O wiosna u ciebie na całego jakos nietypowo w stosunku do reszty Twego regionu
gusiarz 08:31, 23 lut 2015

Marzenko - ciepło ostatnio było. Krokuski cieszą kolorem tylko w jednym miejscu - tym najbardziej słonecznym. Po ścięciu miskantów mają więcej słońca. Śniegu już nie ma za to bardzo błotniście się zrobiło. Wypadałoby zwalcować trawnik bo bulwy w niektórych miejscach są spore.
Agi2006 11:08, 23 lut 2015

Witaj Agnieszko. Na pewno nie zaskoczę Cię jeśli napiszę, że masz ogród bajkowy, w 100% w moim stylu. Podziwiam Cię i Twoje roślinki. Będę dążyć do ideału , którym jest Twój ogród , ale pewnie nigdy nie osiągnę takiego wzorcowego zakątka. to ogród marzeń ... zasługuje na ogrodowego OSKARA
Agi2006 11:12, 23 lut 2015

A powiedz mi Agnieszko, jesteś zadowolona z robinii ? Pięknie u Ciebie wygląda. jaka to odmiana. czytałam gdzieś, że Pani Danusia odradza te drzewa w ogrodzie, a ja myślałam, żeby u siebie zrobić z nich szpaler wzdłuż ogrodzenia.
gusiarz 15:08, 23 lut 2015

Agi - bardzo dziękuję za przemiły wpis ... nominacja do oskara normalnie szok!!! I ja ciebie zaskoczę... jeszcze dużo do poprawy! Są miejsca, których nie pokazuję, bo straszą. Wymieniam niektóre roślinki - w tych miejscach gdzie nie chcą rosnąć inne. W ogrodzie praca jest nieskończona .... ale przychodzi taki czas, że w końcu całość nabiera odpowiedniego kształtu i jest się zadowolonym. Wierz w siebie, powoli co roku realizuj pewną część planu a na pewno dasz radę. Bardzo lubię N.Sącz

Do tej pory, dokładnie do ubiegłego roku byłam robinią zachwycona. Przepięknie rosła, była gęsta i nie chorowała. Nawet Agnieszce Wieloszce polecałam z czystym sercem. Ale... w ostatnim sezonie coś złego się z nią podziało. Liście się skręcały, zasychały i opadały. Była łysawa... mimo oprysków nic nie pomagało . Tak przez cały sezon. Zobaczymy jak będzie tego roku. Jeśli dalej będzie tak straszyć przy tarasie.... trzeba będzie ją wymienić na coś innego. Widać Danusia miała rację, ale mój ogród powstał przed wstąpieniem do O. i nic a nic nie wiedziałam o gatunkach polecanych przez szefową
jazzy 15:24, 23 lut 2015

Agi ma rację Twój ogród również w moim rankingu należy do Top 10 ogrodowiskowych ogrodów
Pozdrowka