Małgosiu dopiero teraz zajrzałam do Ciebie. Sobotę miałam zajętą na maksa, nie dałabym rady dojechać do Ciepłuchy. Pisałaś że nie mieli tej odmiany której szukasz? Może na wiosnę? Wtedy mają największy wybór.
Generalnie to ja już niczego nie szukam

Dużych cisów na żywopłot, ale to do p. Kochanowskich się wybierzemy. Kiedy? Nie wiem. Czasem jak mi coś wpadnie w oko to kupuję. Szukałam traw, ale w sobotę nakupiłam ich tyle że nie wiem gdzie sadzić

i już...
Tojeść u mnie rośnie, fajnie że zauważyłaś, na zupełnie ubogiej i suchej ziemi. Jakoś sobie radzi. Pewnie lepiej byłoby jej w wilgotnych warunkach, ale takich u mnie brak

Na brzeg oczka - idealny wybór! Jak będziesz chciała, mogę Ci dać trochę sadzonek mozgi trzcinowatej - ta trawa rośnie jak szalona, nad oczko czy gdziekolwiek indziej jest fajna, rozjaśnia (odm variegata).
Niedżwiedzie futro mam z 1 sadzonki... rośnie jak szalone, jeśli nie ma zbyt mokro i ziemia jest żyzna... mam ją 4ty rok i z 8-10 dużych kęp... jak będę je rozsadzać pomyślę o Tobie! Myślę że już możesz kupić kilka, podzielić je, posadzić gdzieś gdzie nie będą przesychały ale też będą miały słonko i wilgoć i Ci się rozrosną!
Szkółka pod ikeą to chyba pralnia jakaś lewych pieniędzy - zero ruchu, ciągle ten sam towar i drogo, to prawda. JAkąś trawę i agapanta mam od nich, ale drogo

Kulas też ma drogo, ale jako jedyny w okolicy miał morwę szczepioną na pniu i od niego ją mam. Ostatnio dzwoniłam pytając o cisy, to po 160 zł takie 1,2 m miał! Masakra...
Dzięki za info nt żurawek u p. Sobczak - podjadę tam kiedyś sobie, tyle że rzadko tam bywam, a jak już to coś załatwić i z M, a on nie ma cierpliwości chodzić za mną po szkółkach

Nigdy tam nie byłam, chociaż miałam ochotę się zatrzymać

A jak już mogłam to w niedzielę, kiedy zamknięte... po drugiej stronie Konstantynowskiej też jakaś szkółka jest - a tam co? Byłaś może?
pozdrawiam!!