Małgosiu ja nie przygotowuję miejsca. Może się okazać że będą za duże albo coś...
Gość powiedział że większość jest kolumnowa, wąska, strzelista, wielkości ok 100,120 i 150 cm.
Takie "rozcapierzone" też ma. Myślę że to elegantissima albo coś jeszcze innego - i te ewentualnie możnaby formować w kulę...Tę działkę miał wcześniej - zanim kupiła jego mama - ktoś kto hodował cisy na sprzedaż. Więc mogą to być fajne drzewka
Myślę że jeśli nie będziesz miała miejsca, a będziesz chciała je posadzić przy froncie gdzie nie ma ogrodzenia, zawsze możesz je zadołować - poukładać w dziurze pod kątem i bryłę korzeniową przysypać ziemią i okryć liśćmi np - tak spokojnie powinny przetrwać zimę. Albo posadzić do doniczek, ale z tym może być problem - bo to spore donice by musiały być...
Czy masz niedaleko do ikei? Myślę że możnaby kupić ze 25-30 tych toreb niebieskich żeby je jakoś zapakować i przewieźć nie zapaskudziwszy tego busa. I żeby bryła kortzeniowa się nie rozsypała... liczę po 2 na torbę niebieską... Pytałam wczoraj o jutę, metr bieżący 15 zł... średni interes...
Po bukszpany możemy jechać w przyszłą sobotę
Wiesz w Wawie nie znam szkółek i miejsc gdzie warto i gdzie nas nie oskubią

Donice kupowała Gabi sama z tego co wiem, a pewnie Ci nie odpowie gdzie bo jest na urlopie w Grecji.. chociaż zawsze możesz zapytać na jej wątku, zagląda! A Twój znajomy będzie miał ochotę i siły jeździć z nami jeszcze po szkółkach? Jakoś mi się nie wydaje, ale może się mylę

Na razie jest problem - gość prosi byśmy byli po 14tej... staram sie go przekonac, mam nadzieje mi sie uda...
Jak sie odrobie skocze cyknac Twojego miskanta, to Ci go tu wkleje.
Wczoraj wrocilam jak zaczęło szarzeć, rozpakowałam tylko wszystko i tyle.
pozdrowka!!!