A więc tu im miejscóweczke zabukowałaś Powiem Ci szczerze ,ze myślałam,ze gdzies w rabaty wkomponujesz ? No ale pewnie jest jakiś cel będą miały coś w nogach? czy samotnie w trawniku? ale zaraz zaraz Ty chyba ich więcej miałaś? Nie są takie małe Anetko widać z daleka,przyrost piękny ,kolumna za dwa lata będzie jak nic Dziękuje Ci bardzo za info w temacie grabów ,juz myślałam,ze nikt nie pomoże u mnie w wątku,a tu niespodzianka w tej drugiej opcji odpada a i w pierwszej pewnie tez w pierwszej za mało miejsca do blaszaka,a w drugiej za bardzo bedą wysunięte na pierwszy plan i z tzw profilu ogrody przysłonią resztę nasadzeń no i doopa ! cholewcia nie pomyslałam ,ze one az 3m średnicy potrzebują
nooo wiedziałam,ze ich więcej było w kadr się nie załapały chłopaki czy poszły gdzie indziej? nooo taaaakie piękne młodzieniaszki,ze az strach pomyślec ,ze kiedyś wyrosna na takich bydlaków
Narazie zostają luzem na trawniku zamysł był taki żeby się na tarasie od gapiów odsłonić bo jak reszta działki już trochę zarosła to siedząc na tarasie jesteśmy na patelni.
Za nimi mam też rabatę której za nic nie mogę sensownie obsadzić a siedząc na tarasie muszę na nià patrzeć.
Zamysł był taki albo za grabami sadzę cisy i zmniejszam ogród albo coś pokombinuję zmniejszyć zawsze można.
Graby w przyszłym sezonie może podsadzę seslerią skalną. Rozrosła się pięknie w przechowalniku ale jakoś mi nigdzie narazie nie pasuje. W tym sezonie tak zostają. Będę dumać nad rabatą narożną za grabami.
Beatko doświadczenia z nimi nie mam ale wielkość docelową mus jednak brać przy sadzeniu bo to miniaturowe drzewa przecież nie są.
Te to rosną na przedpłociu w nogach mają mieć limki i gracki zdjęć nie mam bo roślinki własnej produkcji podsadziłam mikrusie jeszcze w przyszłym roku może będzie co pokazać. Zresztą nie wiem bo mnie coraz bardziej w minimalizm ciągnie i zastanawiam się czy nie lepiej by wyglądały te graby na całej długości ogrodzenia podsadzone np tylko sedlerią skalną. Ot takie dylematy błądzącej ogrodniczki