Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

zuza12 13:39, 27 cze 2013

No, no. Inspiracje piękne, teraz czekamy na efekt końcowy. A co ze spotkaniem, cos z tego wyjdzie?
danuta_szwajcer 13:54, 27 cze 2013

Cudna ta inspiracja Twojego M no i realizacja bo pomysł to nie wszystko Gratulacje dla M Moje klimaty A starych lip to wielka szoda, u mnie tez zeszłego lata wycieli takie dwie olbrzymie lipy w sasiedztwie no owszem smieciły ale były piękne i znak rozpoznawczy z kilku kilometrow , że to moje miejsce na ziemi. Żal wielki starych drzew. Pozdrawiam serdecznie
Ola54 15:20, 27 cze 2013

Nie rozumiem i nie zrozumiem pędu do wycinania starych , solidnych drzew. Obok sąsiad kupił zadrzewioną działkę i to tak, że ładnie wyznaczała granice. Duże drzewa, sadzone kiedyś chyba nieprzypadkowo.Wyciął wszystkie i posadził maluteńkie iglaki z których połowa wyschła.I tak teraz jest na widoku płasko, brzydko.
Leśniczy miał przy wejściu na posesję wielkiego potężnego dęba - ro temu burza odłamała mu konar i wykorzystał chyba okazje i ściął całego. Dąb -Dewajtis Rodziwiczównej to powinno być ...karalne
A lipy to takie nasze drzewa.Kochanowski tak ładnie go opisał
grembosia 18:16, 27 cze 2013

Dziękuję za tyle miłych słów, bardzo mi miło, a męża chwalić będę jak zobaczę efekt końcowy.

Drzew bardzo mi szkoda, ale co zrobić, część stwarzała już zagrożenie, ale nie byłoby tak, gdyby robiąc kanalizację trochę pomyśleli...
Niedaleko posesji naprawiają i poszerzają drogę i też wycinają drzewa na potęgę, robi się łyso. Jak kupowałam działkę, to wokół wszędzie były drzewa, niedługo zostanie tylko las na tyłach działki, który i tak z biegiem czasu przesłonią w części domy sąsiadów.
Trzeba sadzić drzewa u siebie.
grembosia 18:23, 27 cze 2013

Dzisiaj wyfugowano drugi słupek, dalej uważam, że są za wysokie, może same w sobie to nie, ale względem płotu, to takie kolumbryny...
Co o tym myślicie?
Mąż sie uparł, że takie właśnie mają być...
grembosia 18:34, 27 cze 2013

zuza12 napisał(a)
No, no. Inspiracje piękne, teraz czekamy na efekt końcowy. A co ze spotkaniem, cos z tego wyjdzie?

Ja nie widzę problemu, po 15 sierpnia, prócz soboty i niedzieli każdy dzień może być, nawet po południu. Tylko krótko przed 3 sierpnia, to już będę zajęta przygotowaniami do wesela.
Trzeba by ustalić jakąś datę w wątku spotkaniowym.
18:34, 27 cze 2013
Grembosiu będzie pięknie,gdyby były niższe to tak jakoś dziwnie by wyglądała całość...a też obsadzisz glicynią jak na zdjęciu? Jeśli tak to jak się rozrośnie złagodzi wysokość słupków bo fajnie będzie się przewieszać i już wysokość słupków absolutnie nie będzie Ci przeszkadzać a nawet pochwalisz,że są wyższe
A moja glicynia męczy się drugi rok w donicy,nie mam pomysłu gdzie ją ulokować..
Gardenarium 18:43, 27 cze 2013

grembosia napisał(a)
Dzisiaj wyfugowano drugi słupek, dalej uważam, że są za wysokie, może same w sobie to nie, ale względem płotu, to takie kolumbryny...
Co o tym myślicie?
Mąż sie uparł, że takie właśnie mają być...

Myślę, że dobrze, to się tylko tak zdaje, a co na nich ma być? Jak będą za niskie, to pnącze, czy cokolwiek będzie powodowało zaczepianie włosami, chłop dobrze myśli,

Instagram Ogrodowiska
grembosia 19:14, 27 cze 2013

No, jeśli tak mówicie, w tym sama Szefowa, to niech chłop działa dalej.

Na tych słupach mają być belki, a pod nimi ławeczka. Po słupach będzie się coś pięło, ale jeszcze zastanawiam się co. To ma być takie miejsce do posiedzenia i poobserwowania ogrodu
leon60 19:21, 27 cze 2013

Ale u Ciebie pięknie płot, ogród wszystko robi wrażenie, czekam na postęp prac
Buziaki