Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Karolinek 22:53, 26 cze 2013

I ja wpadłam popodziwiać ogród, przepiękny z pomysłowymi rozwiązaniami. Skąd macie tyle fantastycznych pomysłów?! Ja dopiero zaczynam swoją ogrodową przygodę, poznaję rośliny, jednym słowem uczę się.
Nie wiedziałem, że dereń C. ma takie piękne białe kwiaty. Ciekawe czy do niewielkich ogródków się nadaje.
A i zapomniałabym......płot ceglany super!!!!!
Debra 23:25, 26 cze 2013

grembosia napisał(a)
A wiesz, że mam jedną buteleczkę w domu, już od dawna, ale jeszcze jej nie skosztowałam.

No to poczekaj na zakończenie inspiracji, postaw jakiegoś impresjonistę na sztalugach, grube szkło i ...cofamy się w czasie
GorAna 23:31, 26 cze 2013

Grembosiu jak zwykle u Ciebie ,jest pięknie ta cegła śliczna
Męża to chyba trzebaby na rękach nosić niech się trochę porządzi a pożytek jaki
Pozdrawiam
O dzbanie odpisałam Ci u siebie
grembosia 23:32, 26 cze 2013

Zobaczymy co z tej inspiracji u nas wyjdzie, bo ona sama w sobie rzeczywiście urocza.

Karolinek, pomysły to wieloletnie przeglądanie czasopism ogrodniczych, "Werandy", ostatnimi czasy doszedł oczywiście internet.
Poza tym, to mój drugi ogród i jakieś tam doświadczenia już posiadam, po drodze oczywiście zmieniły mi się również upodobania.

Dereń Cousa powinien mieć mnóstwo pięknych, białych kwiatków (w zeszłym roku był obsypany kwiatami), ale w tym coś słabo kwitnie. Możesz go przycinać, jak się rozrośnie, ja tnę wszystko, co mi nie pasuje.
Margarete 23:38, 26 cze 2013

Hej Grembosiu,
ale u ciebie zmiany, przedogródek sie zapełnia, ogród za domem w pełnym rozkwicie i jeszcze te nowe inspirowane budowle mężowskie... super ....zarówno inspiracja piękna jak i na pewno realizacja bedzie świetna. Gratuluje okrągłej setki stron, życzę wielu następnych życzliwych wpisów i ludzi wokół ciebie i twojego ogrodu. Do imprezy ważnej, ogrodowej juz niedaleko ?!?
grembosia 23:39, 26 cze 2013

Debra napisał(a)

No to poczekaj na zakończenie inspiracji, postaw jakiegoś impresjonistę na sztalugach, grube szkło i ...cofamy się w czasie

A wiesz, że tak powinniśmy zrobić... jeszcze gotów się zepsuć.
Ola54 08:47, 27 cze 2013

Bardzo lubię tu zaglądać i też czekam. Mój mąż i syn zapracowani więc na ich pomoc liczyć za bardzo nie mogę. Jedynie koszenie to ich sprawa no i pomoc w kopaniu dołków
Enya73 09:08, 27 cze 2013

Coraz ciekawszy Twój ogród się staje Bardzo klimatycznie jest u Ciebie Podobną cegłę widziałam wykorzystaną w ogrodzie pokazowym w Pisarzowicach.Tam też takie francuskie lub angielskie klimaty dominują Gratuluję pierwszej setki na Ogrodowisku i życzę następnych z piękną, barwną opowieścią o Twoim zmieniającym się ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie

A ode mnie kwiatowy torcik z tej okazji-)

10:48, 27 cze 2013
Grembosiu przydreptałam do Ciebie...i jestem chora...szczęka leży na podłodze,oczy wyszły nie wiem na co patrzeć i co już podziwiać u Ciebie...chłonę każde zdjęcie, wszystko takie dopracowane i konsekwentnie rozplanowane,no ogród powiem dech zapiera...
Joku 11:02, 27 cze 2013

Grembosiu, twój ogród należy do moich ulubionych (może już o tym pisałam? nie pamiętam ). Zaglądam bardzo często, ale rzadko coś piszę - z braku czasu. Ostatnio wypatrzyłam fragment pięknego tarasu z cegły, sama chętnie bym taki miała. Pozdrawiam serdecznie.