Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Ola54 07:43, 23 sie 2013

Grembosiu, bo okazuje się,że łatwiej kupić jak sprzedać.My również wystawiliśmy nasz dom i wycieczek było sporo ale chętnych niewiele.Czasami miałam wrażenie,że chodziło im o "zwykłe zwiedzanie" a nie kupowanie.Dopiero jak zdjęliśmy ofertę i podjęliśmy decyzje o nie sprzedawaniu pojawili się poważni chętni.Ale to już nas nie interesowało.Nie lubię nic sprzedawać i być zależna od kupującego.
I nie dziwę się ,że chcesz zamieszkać mając takie widoki za oknem
popcorn 08:31, 23 sie 2013

Powodzenia ze sprzedażą domu! Jeśli długo to trwa, to może rozważcie obniżenie ceny? Zwykle działa...
widoki cudne Hortensjami przy ścieżce też się zachwycam. Vanille Fraise, Renhy po lewej i limka po prawej??

pozdrawiam!!
grembosia 10:12, 23 sie 2013

AniaK napisał(a)
Córcia ślicznie wyglądała, widać po stroju, że romantyczna dusza i gdzie w niej ten inżynier na budowie.

Ależ śliczne te widoki z okna, co jeden to ładniejszy. Zauważyłam bardzo ładne rozchodniki na początku ścieżki, gdzieś w okolicy kupowane, bo też poszukuję?

A tak poza tym to ja sobie tam u Ciebie przesiaduję w romantycznym zakątku, przy mojej ulubionej ścianie z cegieł. U mnie też miało być więcej cegły, ale finanse nie pozwoliły na więcej, ale jak zobaczyłam u Ciebie to fajne połączenie siatki z fragmentem ściany, to już patrzę gdzie u mnie by pasowała

Aniu, jeden rozchodnik ze starego ogrodu podzielony na kilka sadzonek.
Jak tak Ci się podoba, to mogę się podzielić, podjedź, wiesz gdzie.
grembosia 10:24, 23 sie 2013

agatanowa napisał(a)

grembosiu, a powiedz mi, co to za hortensje tu sobie tak pieknie rosną po obu stronach ścieżki do altany, chyba w pełnym słońcu?

powodzenia ze sprzedażą poprzedniego domu, ponoć są sygnały o wychodzeniu z kryzysu, więc jeszcze rok-dwa koniunktura się wyraźnie poprawi, choć pewnie dla Ciebie to małe pocieszenie, ale choć takie, ze dla niektórych już odwilż nastała i będą szukać ładnego domu w rozsądnej cenie. Oby to był Wasz stary dom i abyście mogli wreszcie spokojnie osiąść naprawdę u siebie.

Agatko, Karola ma rację w sprawie horti. Ja tę z lewej kupowałam jako Anabelkę i specjalnie nie jestem zadowolona z jej przebarwiania się.

Dzięki za słowa otuchy, dobra kobieto.
grembosia 10:34, 23 sie 2013

popcarol napisał(a)
Powodzenia ze sprzedażą domu! Jeśli długo to trwa, to może rozważcie obniżenie ceny? Zwykle działa...
widoki cudne Hortensjami przy ścieżce też się zachwycam. Vanille Fraise, Renhy po lewej i limka po prawej??

pozdrawiam!!

Karola, sukcesywnie obniżamy cenę, teraz stoi za prawie połowę tego, co chcieliśmy (wyceniono przez rzeczoznawcę) 3 i pół roku temu...

Mąż ( z branży budowlanej) twierdzi, że obecna cena to już przegięcie, jeszcze niżej schodzić nie chce...
Najwyżej, przeczekamy kryzys i dom postoi pusty. Tylko, jak zabiorę meble, to już nie będzie takiego efektu, i jeszcze drobiazg, troszkę kasy by jednak się przydało.
grembosia 10:55, 23 sie 2013

giza napisał(a)

Jeśli Twój stary ( dom) ma choć w połowie tak ładny ogród jak nowy to ja bym się chętnie przeprowadziła Tylko... kto kupi mój?

P.S. Przemyslenie z ostatniej chwili: tak mi wpadło do głowy, że gdybyś też miała tutaj wątek ogrodowy z domku na sprzedaż, zachwyciła ludzi ogrodem i nasadzeniami to... może nawet ktoś z daleka by się skusił? Wiesz, dla "maniaków ogrodowych" niejednokrotnie ważniejsze to, co wokół domu niż w środku

Giza, stary ogród to nie ta skala. Przede wszystkim, działka o połowę mniesza i zdecydowanie mniejsze doświadczenie ogrodnicze.
A dom, taki normalny, tylko kto wejdzie do środka, to twierdzi, że ma duszę. Jednak wymaga już trochę remontu, bo od kilku lat nic już tu nie robimy, całkowicie pochłania nas nowy dom i ogród.

Nowego wątku raczej nie będę zakładać, ale poglądowo mogę wrzucić kilka zdjęć sprzed roku. Pewnie nie będziesz miała już problemu z lokalizacją.

Ola54 11:06, 23 sie 2013

Ładnie miałaś
grembosia 11:20, 23 sie 2013

Jeszcze cały czas mam.

Bez przesady, to już trochę busz, wywaliłabym co nieco i dodała sporo...
Ale nie będę już tu robić zamieszania, nowi właściciele mogą zrobić po swojemu, mam nadzieję, że takowi niebawem się pojawią...
popcorn 11:22, 23 sie 2013

no pewnie! Połowa ceny wywoławczej? wow.. rzeczywiście przegięcie... szkoda że tak daleko... łądnie macie Trochę do wywalenia (te jałowce) i jak piszesz do odświeżenia, ale podjęabym wyzwanie

pozdrawiam!!
Debra 11:54, 23 sie 2013

Gdyby tylko ten dom stał pod Warszawą, myślę, że już miałabys kupca.
Pisałaś, że ogród niedoświadczonego ogrodnika - no znacznie przesadziłaś. Wszystko pięknie, w proporcjach, ze stylem i na miejscu.

No szkoda, że tak daleko....