Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Enya73 22:41, 27 sie 2013

O jaki fajny wypaśny domek narzędziowy
Matka 22:42, 27 sie 2013

No na narzędzia taki by się i mnie przydał bo graty juz cały garaż zastawiają i auto pod chmurka niestetyw casto widziałam fajny za 900zł-nie wiem czy tyle się opłaca ale na narzędzia fajny ale ten Twój jest większy i solidny
22:48, 27 sie 2013
Wszystko co Grembosiu robisz to z pomysłem.Bardzo udany ten domek narzędziowy,szkoda,że nie mam miejsca na taki..
Dobrej nocki
grembosia 22:50, 27 sie 2013

W starym domu nie mam domku narzędziowego i mimo, że spory garaż, to i tak się nie mieszczę z narzędziami, wielki rozgardiasz...
Teraz postanowiłam, że przy nowym domu będzie mozliwie największy.
agatanowa 22:58, 27 sie 2013

grembosia napisał(a)
Pozdrawiam odwiedzających.

Chcę Wam dzisiaj pokazać bardzo praktyczną budowlę, która powstaje u nas od jakiegoś czasu, miałam nie pokazywać wcześniej, ale liczę, że może mi coś podpowiecie, jak z praktycznej zrobić jeszcze klimayczną...

Przedstawiam domek ogrodowy, z dwoma pomieszczeniami gospodarczymi i wiatą.
Zajmuje prawie całą długość garażu, a pomiędzy znajduje się wygodna ścieżka.
Na końcu domku umieściliśmy kompostownik.

Mam pewne pomysły na jego wykończenie, ale dalej szukam inspiracji.
Na pewno przy okienkach będą okiennice i drewniane podłużne donice z pelargoniami.
Trzeba też przymocować ozdobne listwy wykończeniowe i jakieś metalowe okucia.
Za miesiąc pokryjemy dach osikowymi gontami drewnianymi (dach altany również).

Będę wdzięczna za sugestie.

a cóż tu mozna jeszcze dodać? wszystko bardzo detalicznie przemyślane, zaplanowane. Twoja prośba o sugestie, to chyba czysta kokieteria ... może jeszcze tylko jakieś nieinwazyjne pnącze, które porosnie kompostownik i bedzie się wspinało po lewym słupku na "szopkę", choć kompostownik cudo, więc tylko częściowo zakryć mozna (zresztą narzędziownik też)

grembosia 23:00, 27 sie 2013

Bogda napisał(a)
No na narzędzia taki by się i mnie przydał bo graty juz cały garaż zastawiają i auto pod chmurka niestetyw casto widziałam fajny za 900zł-nie wiem czy tyle się opłaca ale na narzędzia fajny ale ten Twój jest większy i solidny

Na tym etapie, to my chyba tyle nie wydaliśmy, wiadomo, jeszcze trochę trzeba dołożyć.
Ale jest spory, a te z casto to domeczki.
Zresztą, my nie lubimy gotowców, zwykle robimy coś po swojemu.
grembosia 23:04, 27 sie 2013

Agatko, o pnączu myślę, tam będzie konieczne

Dodam jeszcze, że za ogrodzeniem z siatki, na całej długości, posadziliśmy żywopłot z ligustra (udział w drodze).
agatanowa 23:13, 27 sie 2013

grembosia napisał(a)
Agatko, o pnączu myślę, tam będzie konieczne

Dodam jeszcze, że za ogrodzeniem z siatki, na całej długości, posadziliśmy żywopłot z ligustra (udział w drodze).

eeee, no to nie ma czego podpowiadać! mąż będzie mógł szaleć z nożycami - pamietam Twój wpis u mnie

(ja bym chciała taki mały ze 120-130cm na 200-230cm z okienkiem i drewutnią, ale starannie wykonany; czy Wasz wykonawca robi domki również w innych rejonach kraju, a zwłaszcza w moim? )
grembosia 23:19, 27 sie 2013

Mój wykonawca, to mąż i dzieciaki, no, ja też trochę pomagam, ale gonią mnie, bo podobno za wolno działam...

Oj poszaleje chłop, bo lubi takie szaleństwa.
aldonaz 23:39, 27 sie 2013

Ależ tu wszystko dopracowane! Taki M to prawdziwy skarb. Chyba pokuszę się o murowany grill, ale mniejszy niż u Ciebie. Widać, że córka jest oryginalną osóbką - piękne zdjęcie. Pozdrawiam