Ok, w ubiegłym roku upolowałam całkiem fajne Phantomy - znaczy w dobrej cenie, bo były raczej długie i szykowały się do przekwitania, ale w tym roku juz całkiem dobrze wyglądają....podjadę do tej szkółki, może i na ML trafię
Czasami żeczywiscie można trafić rośliny w dobrej cenie.Ja szukam bordowego rozchodnika i jak miną upały to wpadnę do szkółki o której ci pisałam .Często tam mają przeceny takich zabiedzonych roślin.
No to warto fakt, zwłaszcza pod koniec sezonu...ale w tej mojej, po którejś zimie przemarzły im kule bukszpanowe...każdy miał przemrożoną jedną stronę(wszystkie oczywiście w pojemnikach) i zastanawiałam się kto im to kupi, bo cena jak za zdrowe była...ale hortek mieli wtedy sporo, może dlatego cena była ok
Mirka- rozchodnik o ciemnych liściach mam ja, ale wcale nie jest ciekawy, wolę o zielonych ma ładniejsze kwiaty, nazwy miałam gdzieś zapisane ale to dużo lat temu i nie mogę znaleźć.
Jak przypomnisz mi to podzielę i wyślę.
Od czwartku 13 w lidlu mają być hortki bukietowe w kilku odmianach, szukam Silver. pojadę jak będę pamiętała.
Zobaczyłam dziś nasionka na turzycy włościstej Frosted curls i druga bronze o podobnym pokroju. bardzo ładnie mi się rozrosły w moim przechowalniku traw.