Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Kasya 07:15, 05 sie 2015

Oj to nie
Hosty do cienia
Ale klasyczne połączenie hortki z rozchodnikiem jak najbardziej

Mirka 07:17, 05 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Taka rabata do mnie jak najbardziej przemawia
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/931126/original.jpg

nie wiem dlaczego ale fotki nie mogłam skopiować
Julka nadwyżki chętnie przyjmę ☺ Mnie też się podoba zestawienie na rabacie od Iwony.Zrobiłam odręcznie rysunek stron świata może się odniesiesz do tej rabaty teraz☺
Mirka 07:20, 05 sie 2015

No widzisz szumu narobiłam a tego pod uwagę nie wzięłam .I
Mirka 07:32, 05 sie 2015

AgataRed napisał(a)
Witam serdecznie z zaciekawieniem czytam wątek o brzozach, bo sama je uwielbiam. Lasek brzozowy i ławeczka wygląda bardzo obiecująco, idealne miejsce wypoczynku Wasze pomysły mnie inspirują i może sama coś podpatrzę do mojego ogródeczka Tylko w moim przypadku hosty by się nie sprawdziły za sucho pod moimi brzozami ale rozplenica i hortensje może prędzej by dały radę
Witaj i podglądaj do woli.Ja też się inspiruje innymi ogrodami choć nie wszystko u nas pasuje.Co do tych nieszczesnych host to teraz nie wiem czy tam nie będzie ich za bardzo przypalać ale przecież brzozy dadzą chyba trochę cienia☺Pozdrawiam i zapraszam częściej ☺Kwiatuch na powitanie
Mirka 07:41, 05 sie 2015

Gosiek33 napisał(a)
Sorry Mirka, że wetnę się w Wasze rozważania. Widziałam, że szefowa wstawia w kompozycji brzozę Doorenbos znacznie bardziej przyjazną ogródkowiczom (choć nie ich kieszeniom) A czy brzozy nie wypiją całej wody w ogrodzie? Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Uwielbiam brzozy i całe laski brzozowe na piachach rosnące. Teraz odkąd mam dom nieco moja miłość do nich osłabła, bo choć rosną tylko u sąsiadów jakieś 150 m od domu, to owocniki mam w pokojach i to od drugiej strony

A jednocześnie są to drzewa bardzo wrażliwe na nadmiar wody. Po powodzi w okolicy większość brzóz uschła. Jak mają się więc brzozy do posadzonych pod nimi hostami i hortensjami? Ciekawa jestem jak sobie z tym radzicie?
Ja też uwielbiam brzozy i
w ogrodzie chcę je mieć☺ mus się pogodzić z tym że śmiecą nie jest to długo da się wytrzymać. ☺
Mirka 07:43, 05 sie 2015

Lecę do pracy i kwiatucha zostawiam
kitek81 08:25, 05 sie 2015

miłego dnia, oby dzień w pracy szybko minął!
ja mam wolne
pozdrawiam
Mirka 08:55, 05 sie 2015

kitek81 napisał(a)
miłego dnia, oby dzień w pracy szybko minął!
ja mam wolne
pozdrawiam
Ale ci dobrze nie przepracuj się korzystaj ze słonka
JulkAd 10:35, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
Julka nadwyżki chętnie przyjmę ☺ Mnie też się podoba zestawienie na rabacie od Iwony.Zrobiłam odręcznie rysunek stron świata może się odniesiesz do tej rabaty teraz☺

Tylko jak Ci te nadwyżki wysłać?...bagażnik by się nazbierał....miałam Ci podesłać wiosną, same karpy, le jakoś tak wyszło, ze mało aktyna byłam na forum...ale podzielenie moich host i wyciepanie z jednego miejsca tych tam rosnących jest nieuniknione...

O stronę, na której chcesz je posadzić nie martwiłabym się za bardzo, bo u mnie też rosną po wschodniej stronie i w zasadzie od 11 do wieczora mają słońce. Jak dam radę telefonem fotkę zrobić to wieczorem wstawię u siebie i zobaczysz jak wyglądają po takim sezonie, dość upalnym, a podlewane naprawdę rzadko...może ten pierwszy sezon byś musiała ciut podlewać.

Pozdrówka
Mirka 10:47, 05 sie 2015

No to jak będziesz wyciapywać to pamietaj o mnie za przesyłkę płacę ja .Widziałaś mój rysuneczek Tak wiec na jesieni przesadzam hosty i dam tam rozplenice Bleck i nasadzę cebulowych bo przecież hosta późno startuje.W plecki dam Anabelki albo Wanilki .Dobrze będzie?