Witam ponownie

Rzec bym chciała , ze snu zimowego sie budzę , chociaż zimnica za oknem nadal paskudna brrrr.
Narazie mój ogród także powoli budzi się , ale niewiele mam do pokazywania . No cóż dla leniwych ogród przecież .......
Krokusów nie mam niestety , kolejny rok zapomniałam , ale tulipków jest troszkę i za miesiąc bedą cieszyć oczy

W moim ogrodzie koloru brak więc zaopatrzyłem się w cebulki przeróżne i czekam na wiosnę ,żeby posadzić jednoroczne ( podobno od jutra ma być cieplej

u nas ostanimi czasy w nocy minusy więc czekam z utęsknieniem na ciepełko ,a ze mną czekają cebulki i promanal w kolejce do oprysku .
A i jeszcze ..... za sprawą Marty Zielonej w Yucce trawy nabyłam i bratki ( juz posadzone
Dzisiaj natomiast M zlecił firmie ogrodniczej areację i wertkulację trawnika , mają to wykonać w połowie kwietnia.
Nasz trawnik ma bardzo dużo filcu ... Zawsze te prace wykonywaliśmy sami ale chyba mamy zbyt słaby sprzęt a trawnik ratować trzeba ...
Cieszę się ogromnie , bo trawnik mimo, ze bardzo gęsty , tylko wiosną wyglądał ładnie , pózniej pomimo nawodnienia i nawożenia bywało różnie ...........
A teraz po pracowitym "weekendzie" nie w ogrodzie niestety (lokalne targi OZE ) z iPadem w ręku lecę na "kominki"
Pozdrawiam wszystkich którzy zechcą do mnie zaglądać pomimo "...................