Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Slawko 21:31, 02 lis 2012

eliza3 napisał(a)

A ten portret robiony na szybko w prawie 2 dni Tak po prostu dla siebie rysowany...uczę się jeszcze przecież Chyba jak dla mnie jeden z najlepszych do tej pory, które mi wyszły

Tylko, żeby portrety nie stały się ważniejszym tematem na moim wątku niż mój ogród w końcu to portal o ogrodach

Bardzo piękny, próbowałeś rysować rośliny ?

Oczywiście, że próbowałem, w końcu w klasie technicznej na profilu arch. kraj. musieliśmy rysować... niestety wszystkie rysunki pozostały w szkole...pani nie chciała mi ich oddać nie były zbytnio dobre jak na mój obecny poziom...podkreślę, że obecny również nie jest za dobry spróbuje może za jakiś czas, to się "pochwalę"
Enya73 21:36, 02 lis 2012

Następny wspaniały, mądry, dojrzały, skromny i jak utalentowany młody chłopak. Mam wielką nadzieję, że moja córka kiedyś na takiego właśnie trafi
Slawko 21:40, 02 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Następny wspaniały, mądry, dojrzały, skromny i jak utalentowany młody chłopak. Mam wielką nadzieję, że moja córka kiedyś na takiego właśnie trafi

Proszę wierzyć...pozory mylą
Enya73 21:50, 02 lis 2012

Sławek, takiego zięcia to bym sobie życzyła, ale co ja tam mam do gadania Na razie moja córka ma 16 lat, a ja wciąż czuję się młodo i nawet o tym nie myślę
Slawko 22:01, 02 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Sławek, takiego zięcia to bym sobie życzyła, ale co ja tam mam do gadania Na razie moja córka ma 16 lat, a ja wciąż czuję się młodo i nawet o tym nie myślę

Nie tylko czujesz się młodo ale i że pozwolę sobie powiedzieć: wyglądasz młodo... To był oczywiście komplement, szczery

Nie uwierzycie, bo ja sam nie wierzę co się teraz dzieje... padły propozycje bym wystawił swoje prace w galeriach... nie jest to jeszcze pewne i wątpię czy to wypali...ale same propozycje są już dla mnie wielką sprawą...wydaje mi się, że jeszcze nie jestem na takim etapie by pokazywać "światu" moje prace...ale z drugiej strony trzeba z okazji korzystać
marzena 22:39, 02 lis 2012

witaj, widzę tutaj same superlatywy dotyczace Twoich zdolności plastycznych
z pewnością je masz...
ale zastanawiam się nad jednym...czy takie kopiowanie zdjęcia nie jest po prostu pracą odtwórczą ?
sama mam też świetnie wykonane właśnie ze zdjęć moich dzieci szkice węglem...są idealne...
świetnie zostały wykonane przez uczennicę liceum plastycznego...
mam też takie prace zrobione ze zdjęć mojej mamy i babci - przez inną osobę ...te już nie sa takie dobre...bo znam przecież te bliskie mi osoby i każdy szczegół ich twarzy, grymasy mimiki, a nie zawsze da się to odtworzyć z jednego zdjęcia...

ale to tylko takie moje dygresje czy nawet ...dywagacje...
pozdrawiam

Slawko 22:46, 02 lis 2012

marzena napisał(a)
witaj, widzę tutaj same superlatywy dotyczace Twoich zdolności plastycznych
z pewnością je masz...
ale zastanawiam się nad jednym...czy takie kopiowanie zdjęcia nie jest po prostu pracą odtwórczą ?
sama mam też świetnie wykonane właśnie ze zdjęć moich dzieci szkice węglem...są idealne...
świetnie zostały wykonane przez uczennicę liceum plastycznego...
mam też takie prace zrobione ze zdjęć mojej mamy i babci - przez inną osobę ...te już nie sa takie dobre...bo znam przecież te bliskie mi osoby i każdy szczegół ich twarzy, grymasy mimiki, a nie zawsze da się to odtworzyć z jednego zdjęcia...

ale to tylko takie moje dygresje czy nawet ...dywagacje...
pozdrawiam

Trochę racji w tym jest... zaznaczę, że jestem samoukiem, rysuję portrety dopiero od 6 miesięcy...ale na tym właśnie polegają portrety, że jest to przerysowanie człowieka na kartkę papieru... proszę spróbować samemu, wtedy wydaje mi się, że nawet ta "praca odtwórcza" jest ciężka... ja na przykład nie wszystko dokładnie odwzorowuje od fotografii, dodaje swoje detale... nie jest to wbrew pozorom takie łatwe...same proporcje zachować już jest sztuką...ale szanuję Twoje zdanie...każdy ma do nie prawo pozdrawiam i zachęcam do spróbowania

P.S. Zastanawiam się jeszcze, to jaki talent jest oczekiwany... zdolności plastyczne właśnie są tym talentem... tak jak wokalista ma głos, aktor potrafi wczuć się w rolę, poeta pisze wiersze...i tak dalej...
marzena 23:02, 02 lis 2012

no, nie, to nie dla mnie...do tego trzeba mieć przecież predyspozycje/zdolności...
Ty je masz, oczywiście...po prostu tak się zastanawiałam tylko...
kiedyś poprosiłam znajomą malarkę czy nie wykonałaby mi właśnie takich portretów - odmówiła, ale poleciła młode osoby, ktore mi to wykonają...
ja nie twierdzę, że to łatwe czy proste, tylko, że odtwórcze... myślę, ze można to oczywiscie wykonywać, ćwiczyć technikę i umiejętności ale pewnie nie jest to bardzo rozwijające ...
myślę, że moje zdanie nie przeszkadza Ci w żadnym razie...
pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym rozwoju rysownika/malarza/twórcy...
Slawko 23:06, 02 lis 2012

marzena napisał(a)
no, nie, to nie dla mnie...do tego trzeba mieć przecież predyspozycje/zdolności...
Ty je masz, oczywiście...po prostu tak się zastanawiałam tylko...
kiedyś poprosiłam znajomą malarkę czy nie wykonałaby mi właśnie takich portretów - odmówiła, ale poleciła młode osoby, ktore mi to wykonają...
ja nie twierdzę, że to łatwe czy proste, tylko, że odtwórcze... myślę, ze można to oczywiscie wykonywać, ćwiczyć technikę i umiejętności ale pewnie nie jest to bardzo rozwijające ...
myślę, że moje zdanie nie przeszkadza Ci w żadnym razie...
pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym rozwoju rysownika/malarza/twórcy...

Absolutnie nie dotyka mnie jakoś Twoje zdanie jak powiedziałem wcześniej, szanuje je i cieszę się, że je wyraziłaś tak jak w życiu mamy etapy tak i w rysowaniu, ja jestem na początku i to mnie na razie bardzo rozwija... zastanawiam się co pozwoli mi się dalej rozwijać... rysowanie z natury...przecież to również praca odtwórcza Dziękuję
marzena 23:22, 02 lis 2012

no, mam nadzieję, ze jest tak jak piszesz... w żadnym razie nie chciałam Cię urazić...
moja 'znajomość ' z malarstwem czy plastyką, aranżacją wnętrz itp oprócz oglądania wystaw plastycznych, obrazów itp polegała na tym, ze kiedyś uczyłam w liceum plastycznym ( ale nie przedmiotu artystycznego) i miałam kontakt z nauczycielami'/-kami artystami malarzami czy artystkami malarkami oraz uczniami i uczennicami tejże szkoły...
i widziałam nieraz jak młodzież rysowała/malowała z natury...to było bardzo interesujące, bo każdy/a przedstawiał/ła to jednak inaczej...mimo, ze wszyscy widzieli to samo...a jednak inaczej...

powodzenia !