Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

wiunia 01:08, 16 lis 2012

Sławko, czy thuje też na zimę wiążesz?
Pozdraqwiam serdecznie
dorkow0 08:41, 16 lis 2012

Witam... Oglądam i oglądam i napatrzyć się nie mogę... Te kamienie przy oczku są świetne....
W ogóle ogród mi się podoba...
U mnie w sierpniu, tego roku, kwitł Hiacynt... Czy wyjdzie na wiosnę, nie wiem... ?
Pozdrawiam...
dajana 10:35, 16 lis 2012

Slawko napisał(a)
Tu wspomniane wcześniej kosaćce...

...a to mój strażnik ogrodu, jak na razie się nie spisuje... myszy harcują

...i Sara, mój najukochańszy pies na świecie... tu jak jeszcze była malutka i słodka, teraz jej zostało tylko to drugie, choć duża też nie jest

Jaki sliczny staraszak taki brzozowy elegancik
.Sara słodka ,, wierzę że jest najukochańsza na swiecie Kiedyś miałam samiczkę o tym imieniu przez 16 lat Teraz mam Moli dla której straciłam rozum i serce Cięzko przezywa sie rozstania z ukochanymi zwierzaczkami .Twój ogród jest jak dla mnie przepiękny, widac w nim pasję ,masz swój styl czyli wiesz czego chcesz To najbardziej mi sie podoba .Zdjęcia zachwycające Wiele roslin zapisałam ,niestety jestem laikiem w swej odkrytej nowej pasji.Wszystko przede mną a marzę o romantycznym ogrodzie

.
dajana 10:42, 16 lis 2012

Slawko napisał(a)
Prezent jak najbardziej trafiony Czekam jeszcze na jeżówkę białą, bo też się szykuje do kwitnienia Będę musiał właśnie jakąś trutkę kupić... próbowałem najpierw biologicznymi sposobami odstraszyć, wkładałem czosnek, gałązki tui w jamy... ale nic nie pomagało, później ten odstraszacz, już lepszy efekt ale jak pisałem, przenosiły się w inne miejsca na ogrodzie. Jesień...tak piękna jest ale najbardziej kocham wiosnę... już się nie umiem doczekać

Nie jestem zwolenniczką zabijania niczego co żyje .Od kiedy koty sasiadów chodza po mojej działce nie mam nornic a miałam ich plagę,, same dziury ,zjedzone cebulki kwiatowe, korzonki innych roslin ,jednym słowem spustoszenie. Od dawna nie mam sladupo nich a nic nie robiłam w tym temacie .Nie zabijaj
Slawko 10:53, 16 lis 2012

wiunia napisał(a)
Pozdraqwiam serdecznie

Tylko Thuje 'Danica' by śnieg ich nie powyginał ale w tym roku nie będę tego robił, gdyż wiosną zamierzam wszystkich się pozbyć... Nie lubię iglaków
Slawko 11:00, 16 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witam... Oglądam i oglądam i napatrzyć się nie mogę... Te kamienie przy oczku są świetne....
W ogóle ogród mi się podoba...
U mnie w sierpniu, tego roku, kwitł Hiacynt... Czy wyjdzie na wiosnę, nie wiem... ?
Pozdrawiam...

Te kamienie to łupki Są strasznie ciężkie... tyle razy przebudowywałem kaskadę, że ich wagę dobrze znam U sąsiadów również wyszły hiacynty ale tylko rozety liści... ahh, te anomalie pogodowe
dajana 11:03, 16 lis 2012

Agacia napisał(a)
Sławek, obejrzałam Twoje prace i chylę nisko czoła!!

Myślałam, że to zdjęcie...!!

Czy ten pan istnieje naprawdę?! Chętnie poznam

Czułam że jeszcze coś piekniejszego w tobie drzemie. Z taką wrazliwoscią zawsze wiążą się talenty.Mam kogos takiego w rodzinie od dziecka wałęsał sie po łąkach,, wszystko musiał wiedziec na temat roslin a kiedy je malował nabierały innego wymiaru Potrafił wykrzesac z nich całą urodę Czego tylko sie nie dotknął przemieniał w klejnot Nie zmarnował swego talentu robi to co kocha Z tobą będzie tak samo .Gratuluje czarodzieju
Slawko 11:04, 16 lis 2012

dajana napisał(a)

Prezent jak najbardziej trafiony Czekam jeszcze na jeżówkę białą, bo też się szykuje do kwitnienia Będę musiał właśnie jakąś trutkę kupić... próbowałem najpierw biologicznymi sposobami odstraszyć, wkładałem czosnek, gałązki tui w jamy... ale nic nie pomagało, później ten odstraszacz, już lepszy efekt ale jak pisałem, przenosiły się w inne miejsca na ogrodzie. Jesień...tak piękna jest ale najbardziej kocham wiosnę... już się nie umiem doczekać

Nie jestem zwolenniczką zabijania niczego co żyje .Od kiedy koty sasiadów chodza po mojej działce nie mam nornic a miałam ich plagę,, same dziury ,zjedzone cebulki kwiatowe, korzonki innych roslin ,jednym słowem spustoszenie. Od dawna nie mam sladupo nich a nic nie robiłam w tym temacie .Nie zabijaj

Od sąsiadów koty często mnie odwiedzają... ostatnio nawet widziałem łaskę, która z tego co wyczytałem pożywia się myszami, nornicami... na razie daję im jeszcze pożyć i poczekam do wiosny, jeśli się nic nie zmieni, to trudno... trzeba coś wybrać albo ogród z pięknymi roślinami, albo dziury, kopce i w najlepszym wypadku poniszczone rośliny... pozdrawiam, a ja znikam na jazdy.
dorkow0 11:10, 16 lis 2012

Slawko napisał(a)

Pozdraqwiam serdecznie

Tylko Thuje 'Danica' by śnieg ich nie powyginał ale w tym roku nie będę tego robił, gdyż wiosną zamierzam wszystkich się pozbyć... Nie lubię iglaków

Jak to, pozbyć...? Całkiem wyrzucisz...? Już mi szkoda... A może jakieś formy z nich zrobisz, one co prawda, nie są za wdzięczne do formowania, ale przy dobrych chęciach, wszystko się da...
A jak nic z tych rzeczy, to u mnie się zmieszczą...
dajana 11:18, 16 lis 2012

Lena napisał(a)
Już dobrze pisałeś że zdajesz sobie sprawę że są dobre..ale i tak na końcu skromność wzięła górę

Są dobre-ba,nawet bardzo dobre.
Wróżę sukcesy!!

Skromnośc nie jest wadą,, lecz zaletą Ważne byś czuł swoją wartośc nabierając przy tym smiałości lecz pozostajac jednoczesnie skromnym. Takie połączenie jest dobrą drogą do sukcesu ,.czego z całego serca ci życzę