Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Debra 11:33, 29 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Krysiu, wszystko wody potrzebuje...chyba najlepiej radzi sobie rozchodnik, idę w niego mam nowy pomysł do niego trawy, tylko Morninght Light

moje berberysy wszystkie w idealnej kondycji, no ale wszystkie mają po 15 lat, zahartowane

Rozchodniki są wspaniałe. Też je będę sadzić. Na razie mam jedną kępę Wspniałego i widzę, jakie to 'żelazne' rośliny. Jak już wyjdą z ziemi to są ozdoba cały sezon.
No i trawy, to samo.

Irenko, moje starsze berberysy tak samo. Nie dały rady tegoroczne maluszki. Bagatelle to chyna jednak delikatne stworzenia. No ale jeszcze trzy mi zostały
Milka 11:35, 29 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko praca w taki skawar nikomu nie służy... Jutro wieczorem ma byc już chłodniej a od wtorku normalne polskie lato. Poczekaj z tą pracą, przecież ogród nie jest za karę. Ja sadzę lobelię we wtorek. Na razie namoczyłam ją w wiaderku, nich sobie czeka....

Marzenko, takie lekkie robótki były, ale i odpoczywanie więcej M. zrobił, mam maty z bambusów, pod nie pójdą kamienie, ja chemicznie opsikałam chwasty, wietrzyłam pościel, coś się uprało...poskubałam liliowce z suchych liści i kwiatów, ciachnęłam przekwitłe róże...czyli lajcikowo

chyba muszę do twojego ZC po miskant pojechac, jesli są ML
Milka 11:39, 29 lip 2013

Debra napisał(a)

Rozchodniki są wspaniałe. Też je będę sadzić. Na razie mam jedną kępę Wspniałego i widzę, jakie to 'żelazne' rośliny. Jak już wyjdą z ziemi to są ozdoba cały sezon.
No i trawy, to samo.

Irenko, moje starsze berberysy tak samo. Nie dały rady tegoroczne maluszki. Bagatelle to chyna jednak delikatne stworzenia. No ale jeszcze trzy mi zostały

to podlewaj maluszki, ale wokół zrób opaskę ze skoszonej trawy, użyźnia i chroni przed wysuszeniem
a ja jedną kępę też mam wielką rozchodnika, ta co uszczknęłam rozrosła się, a stara mizerna, chyba nowe miejsce potrzebuje i jeden mam bordowy, z takiej ilości nic nie wymyślę, więc czekają mnie zakupy rozchodnika i traw
ale poczekam, za gorąco..nawet irysów wam nie posłałam, bo uważam, ze się ugotują, poczekam jutro ma być lepiej, chłodniej
Milka 11:39, 29 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, a teraz też tylko na chwilkę, abyś wiedziala, że żyję
Wnuki są bardzo absorbujący

Basiu moja droga, wnuki to frajda, ale i niezłe zajęcie miło, ze o mnie pamiętasz
Milka 11:43, 29 lip 2013

ewa004 napisał(a)
I u mnie dzisiaj burza w nocy przeszła ,taka że można było się bać
Ale deszczyk bardzo potrzebny był dla roślinek ,gorzej dla rolników co żniwa rozpoczęli

masz rację Ewuś, jednym służy innym szkodzi biegnę do ciebie
Milka 12:11, 29 lip 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3572-chwilowe-trudnosci?page=1#post_3
prośba Danusi..nie wklejamy fot!
do środy!
grazyna 12:21, 29 lip 2013

Ściskam zatem gorąco Irenko, o problemach ze zdjęciami poczytałam, czyżby nasze spotkanie tak zaciążyło, czy upały ? Grunt, że można pisac
Milka 12:23, 29 lip 2013

chyba ktoś coś nam puścił złośliwego, ale admin zajmie się, jak wróci z urlopu ważne, że piszemy i cieszymy się sobą..a może upał
EPODLAS 16:42, 29 lip 2013

Irenko, upał działo ogłupiająco na ludzi. Ale wiem, że niektórzy go lubią. Miałam koleżankę, która dopiero jak było powyżej 30 stopni odżywała. Ja nie. Ale nie narzekam. Niedługo sierpień. Niech lato jeszcze trwa. Pozdrowienia pomimo upału gorące
Milka 16:46, 29 lip 2013

zgadzam się w zupełności
niech lato trwa jak najdłużej, ani się obejrzymy, a ciemności egipskie nastaną i znowu będziemy chlipac, że chcemy do ogrodu
pozdrawiam i baw się dobrze z rodzinką