Zdecydowanie to carex comans, wysoce prawdopodobne że amazon mist, ale jaki zapytaj Wieloszki
Amazon ma Iza niech zerknie na twoją trawkę. Na 100% to nie stipa.
Kupowałyśmy ją razem na targu, ja brązową , Ty jasną.
Irenko - to na 99% carexy Amazon Mist - Stipa jest całkiem inna - wyższa i bardziej delikatna. Carex Frosted Curls od razu się pokłada, ten jest bardziej sztywny
Na nornice
Normix GR(FSC) , NORMIX-AT GR(FSC)
TOXAN - granulki na gryzonie.. Są inne sposoby sprawdzenia czy padły czy nie, mnóstwo postów jest na konkurencyjnym forum. Zatem wpisz w google "nornice jak się ich pozbyć" zwłaszcza ważny jest sposób podania tych granulek na czystych podstawkach , przykryte aby inne zwierzęta się nie dostały z otworkami aby wlazly nornice
Piękna ta trawa , którą próbujesz zidentyfikować ... Jak byłby to carex i by nie wymarzał , to byłaby to dla mnie trawa iście idealna ... Uwielbiam tą zwiewnosć stipy , ale jakbym miała co roku ją sadzić to by mnie chyba ślag trafił ....
Ja leję w każdą dziurę pożegnanie z kretem Smród niesamowity,lapy mi tez capią niemiłosiernie,ale póki co nie zauważyłam nowych kopców i zżartych roślin.
Czy je skutecznie przepędziłam z mojej działeczki,okaże się wiosną ,ile zostanie z moich cebulek