Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Evchen 13:03, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)
tak, rubrum to bordowa, zwykłe trzeba związać, myslę, że juz mozna, ale niech będa suche, czyli jak leje..to nie, potem
a ja wpadłam na genialny pomysł z lustrami przy rabacie wiązowej, muszę zapisac i narysować

Ircia.. masz kuźnię.. pomysłów?
Milka 13:26, 07 lis 2012

mam..no bo na ogrodzie nic..bo za zimno, a wyobraźnia szaleje!

zrobię fajne kostki lustrzane, wiem jak, aby były lekkie i bezpieczne i na tył ściany domku dam 2 okna lustrzane otoczone okiennicami

a teraz was podpytam, jak wy sobie radzicie z narzędziami, gdzie je chowacie, aby nie szpeciły, gdzie chowacie taczki, gdzie wieszacie pranie wielkopołaciowe, coby nie szpecić np. pergoli jak u mnie, bo jak chcę coś ładnego pokazać, to tam akurat pościel schnie, no tak naprawdę pytam o tę szarą rzeczywistość!...a do tego kurtki roboczo - ogrodowe, kalosze i gumofilce oraz wszelkie zapsy ogrodowe i nieogrodowe?
Urszulla 13:41, 07 lis 2012

I to jest doskonały temat ......u mnie jest dużo prowizorek i na takie musiałam się wprowadzić więc będą służyły 100 lat, a Ty myślę poszukujesz ładnych rozwiązań i pożytecznych zarazem.

A pranie, nawet pościel suszę na tych zwykłych rozkładanych suszarniach-mam zwykle dwie. Jak pada wnoszę szybko do domu. Mogą stać wszędzie w ogrodzie, są lekkie i łatwe do przeniesienia dla kobiety, nie potrzeba pomocników
Milka 13:43, 07 lis 2012

dokładnie tak Ula, co wejdę na ogród...to te brzydoty i prowizorki na pierwszym planie, a przeciez wszystkie z tym się zmagamy..jakoś!
kaisog1 13:48, 07 lis 2012

Irenka ja mam taczkę, kosiarkę i łopaty pochowane w piwnicy W przyszłym roku chcę pomalowac jedna ściane na biało... powkręcać kołki coby mozna było drobne narzędzia powiesić

....a prania nie chowam....no ale ja zboczona jestem, bo dla mnie nie ma nic piękniejszego jak zapach świeżej pościeli wysuszonej na wietrze i słońcu
Evchen 13:50, 07 lis 2012

Narzędzia chowam w kotłowni Ubrania w domu, z reguły po przyjściu z ogrodu nadają się tylko do prania Taczka stoi sobie na zewnątrz domku ogrodnika nie mam, eM marudzi, że "trzebaby", a ja, że nie.. na jedną taczkę domku się nie opłaca...
przetworów nie posiadam w ilościach olbrzymich.. małe mieszczą się w garażu
a pościel suszę na suszarce w domu albo na zewnątrz .. no gdzieś trzeba suszyć.. ale marzy mi się suszarka Boscha... mig i suche
Konstancja30 14:12, 07 lis 2012

tu się dzieje ... aż micha sama się usmiecha ... usmiałam się z misji "buda" ... trzeba przyznać, że tylko jedna piesa pozostała niewzruszona ... )) ... pozdrawiam
boguslaw_r_ 14:35, 07 lis 2012

Witaj Ircia wesolutko u was,
patrząc na te gazony mam pomysła, gdyby pomalować to wałkiem na ciemny brąz to wyglądałoby na listeweczki i byłoby bardziej delikatne, rowki najpierw na biało potem brąz wałeczkiem, będzie super.
pozdrawiam
Milka 15:09, 07 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Irenka ja mam taczkę, kosiarkę i łopaty pochowane w piwnicy W przyszłym roku chcę pomalowac jedna ściane na biało... powkręcać kołki coby mozna było drobne narzędzia powiesić

....a prania nie chowam....no ale ja zboczona jestem, bo dla mnie nie ma nic piękniejszego jak zapach świeżej pościeli wysuszonej na wietrze i słońcu

Gosia, masz super pomysł, ale powiedz, czy z tym chodzeniem do piwnicy każdorazowo, nie masz problemu? tak szczerze, bo ja tez mogę schować, ale jak pomyślę o łażeniu...!

a co do pościeli mam identycznie, ten zapach!...nawet bardziej zboczona jestem, bo widok z kuchni to też trzepak, a chciałam go dokładnie w tym miejscu, bo blisko do domu i stale wynosze i wietrze pościel..dla tego zapachu, zwłaszcza jak tak otulone wiatrem
Milka 15:11, 07 lis 2012

Evchen napisał(a)
Narzędzia chowam w kotłowni Ubrania w domu, z reguły po przyjściu z ogrodu nadają się tylko do prania Taczka stoi sobie na zewnątrz domku ogrodnika nie mam, eM marudzi, że "trzebaby", a ja, że nie.. na jedną taczkę domku się nie opłaca...
przetworów nie posiadam w ilościach olbrzymich.. małe mieszczą się w garażu
a pościel suszę na suszarce w domu albo na zewnątrz .. no gdzieś trzeba suszyć.. ale marzy mi się suszarka Boscha... mig i suche

Ev, czyli w kotłowni jest i dużo miejsca i porządek, są wieszaki i wszystko ma swoje miejsce, tak rozumiem?
przetworów też nie mam, tak naprawdę to chodzi mi o narzędzia, pranie, jakieś puste donice, donice po posadzonych kwiatach, wyrzucić, czy schować? i tak się mieszam.. dochodzi kilka szczotek, grabi, łopatki i czort wie co!