Irenko ja się śmieje z nieostrości,ale muszę się przyznać,że nigdy w życiu na tyle zdjęć co zrobiłam nie miałam tyle odrzutów co w tym sezonie.
Ptaki jakieś w mordę za ruchliwe,słońce za mocne,wychodzenie nie w porę i cała masa pod tytułem :"dobrej tanecznicy przeszkadza rąbek ..."
Aż zła jestem bo teraz muszę tyle zdjęć usuwać z Picassa ;(
Ja na swój też sie denerwuję ale to wina kiepskiego o tej porze roku światła bo aparaty fiksuja.Obcję seryjnych koniecznie włącz o wiele wiecej zdjęc zrobisz i bedzie z czego wybierac.
a te zdjęcia dedykuję Bożence czyli Bogdzi...to wróble chyba.. na wyspie berberysowej
Dzięki za tą dedykację. Masz rację to wróbelki. Dobrze im na tej wyspie berberysowej . Jest co jeśc i żaden drapieżnik nie jest groźny.Taki mały wróbelkowy raj.
A Ty widzę coraz więcej zdjec ptaszkom robisz. Tak trzymaj.
staram się..czekam, że jakiś hit ptaszkowy uwiecznię, co nie znaczy, że wróbelków nie kocham
ale chyba włączę tę opcję zdjęć seryjnych, chyba większe szanse na dobre zdjęcie, bo tak mój aparat młóci i młóci, zanim ostrość ustawi!
Ja na swój też sie denerwuję ale to wina kiepskiego o tej porze roku światła bo aparaty fiksuja.Obcję seryjnych koniecznie włącz o wiele wiecej zdjęc zrobisz i bedzie z czego wybierac.
dzięki, tak zrobię, bo ktoś u ciebie pytał i doczytałam o tym; czyli nie ja jedna tym sie wkurzam!
Irenko ja się śmieje z nieostrości,ale muszę się przyznać,że nigdy w życiu na tyle zdjęć co zrobiłam nie miałam tyle odrzutów co w tym sezonie.
Ptaki jakieś w mordę za ruchliwe,słońce za mocne,wychodzenie nie w porę i cała masa pod tytułem :"dobrej tanecznicy przeszkadza rąbek ..."
Aż zła jestem bo teraz muszę tyle zdjęć usuwać z Picassa ;(
ja się przymierzam do innego aparatu, w końcu zbliża się Mikołaj i święta
na obronę powiem, że udało mi się parę zdjęć!..czasu brak, aby te opcje rozszyfrować i za dużo tam do czytania!...a z tym rąbkiem to prawda
jeżeli chodzi o foto i o aparaty to pozwólcie "miszcz" siem wypowie ... polecam w pochmurny dzień włączyć opcję "pochmurny dzień" ewentualnie "żarówka" potem sobie zapomniec a potem w irytacji machać małżowi przed nosem tym "złomem" co robi "niebiewskie" !!! zdjęcia nie wiadomo czemu !!! ... przerobiłam taką akcję skleroza i złom już 2 razy i za każdym razem byłam bardziej zaskoczona, że aż tak !!! można zapomnieć ))
Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.
Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam