Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:00, 17 mar 2014

Tusiala napisał(a)
We Wrocławiu wszystko przyśpieszone w ogrodzie o dwa tygodnie niż u nas. A to zaledwie 100km. Fiołki u mnie dopiero wychodzą z ziemi więc dobrze sobie popatrzeć na nie u Ciebie Irenko

Tak Martuś, w przypadku wiosny jesteśmy rozpieszczani czekam na twoje fiołki
alinak 15:07, 17 mar 2014

Irenka ty już nie wymyślaj nowej roboty ...i mam nadzieję że na liście wizyt jest wreszcie ta u mnie ..

u mnie jeszcze cebulowe delikatnie ruszają ...a o szafirki nie martw się wytnij te brzydkie liście ...puszczą nowe .
fiołki u mnie tez dopiero w pączkach
Milka 15:11, 17 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
czytam.....

coś znowu wymyśliła??

Aniu, durnoty likwiduję...dążę do jak najmniej absorbującego ogrodu, a robię co innego

o jednym miejscu pisałam, koło glicynii, teraz pokażę kolejne

popatrz na to, bzdurne, same rośliny w sezonie jak rozwinięte, ok, ślicznie, ale technicznie głupio, zatem likwiduję te 3 kółka i zmieniam , gdzie dam rośliny, jeszcze nie wiem, będzie wygodnie kosić i chodzić

teraz tu, wszystkie koła do likwidacji, rabaty będą mieć tylko linie proste, wszędzie, muszę to w całość połączyć, te 3 koła i prostokąt, jeszcze nie wiem jak..... na drugim czarno-białym widać kółko z trawami i różami, to połączę i będzie aleja pomiędzy tym a bukszpanowymi kulkami]

Milka 15:17, 17 mar 2014

alinak napisał(a)
Irenka ty już nie wymyślaj nowej roboty ...i mam nadzieję że na liście wizyt jest wreszcie ta u mnie ..

u mnie jeszcze cebulowe delikatnie ruszają ...a o szafirki nie martw się wytnij te brzydkie liście ...puszczą nowe .
fiołki u mnie tez dopiero w pączkach

Alinka, no muszę to zrobić, bo mnie nerw na to bierze
Będę u ciebie i po drodze u Agnieszki, tego sobie nie odpuszczę
zaraz pooglądam twoją wiosnę, w twoim buszu mają ciepło, to pewnie z kopyta ruszyły

i dalej, co zmieniam
widok z innej strony
muszę wykopać wszystkie rośliny, jest tego pełno, teraz łyso, w sezonie busz i ładnie je połączyć

Milka 15:23, 17 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Irenko,co ty siejesz już w gruncie?

Małgosiu, wysiałam całą werbenę, no wiem, ze wcześnie, zobaczymy co z tego będzie i część miniaturki aksamitki, potem tak wiało, ze przstałam, wywiewało mi nasiona potem lecę z ubiorkiem, tytoniem i cyniami, ale do gruntu, jak nie wzejdzie, trudno.
Milka 15:24, 17 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko u mnie też wszystko rośnie jak na drożdżach. Od czwartku ma być piękna pogoda, to dopiero szaleństwo się zacznie. A ja nic jeszcze nie zrobiłam. Może do soboty wreszcie mnie puści ten głupi kręgosłup Całuski zostawiam.

Oj cierpisz i na duszy, bo do ogrodu cię ciągnie i fizycznie, ale mam nadzieję, ze już tylko lepiej będzie
jak jak zacznę te zmiany...to nie wiem, jak mój stary kręgosłup to zdzierży
Anita1978 15:27, 17 mar 2014

Jaki plany! A jak ładnie pokazane
Pozdrawiam
P.s. U nas zimnica i zawierucha
boguslawa_ma... 15:27, 17 mar 2014

Ale cię roboty czeka,Irenko czy kupiłaś nasina cyni liliput?
Eve 15:36, 17 mar 2014

Wiosna cudowna i jaka szybka

Bardzo pochwalam zmiany!!!!!
Im mniej latania w kółko z kosiarką tym lepiej Zdecydowanie lepiej będą wyglądały długie rabaty. W Anglii między nimi trawnik robi za ścieżkę i świetnie to wygląda

Tam gdzie kulki w kółkach to prosi się jakaś ścieżka i bukszpany wzdłuż ścieżki. Ale pewnie taki koncept jest Narysować trudno

Dużo pracy będzie, ale na pewno będzie efekt! Trzymam kciuki i kibicuję

EPODLAS 15:46, 17 mar 2014

Irenko, dobry pomysł z likwidacją kółek. Ja mam rabaty i trawnik bez żadnych wysp. Dużo lepiej się kosi. Też tak jak ty dążę do tego aby zrobić jak najbardziej praktyczny ogród, ale na razie jakoś się nie udaje. Patyki z hortensji powsadzałam, napiszę czy się udało czy nie.