Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 12:27, 17 mar 2014

czytam.....

a przy okazji podlewania narodził się plan zmian, ale będzie roboty, dobrze że dostrzegłam bezsens swoich rozwiązań, jak zmienię, będzie o wiele ładniej i sensowniej, teraz układam w myślach rośliny, ale chyba będę musiała sobie to wszystko wyrysować...zimno dziś, zmarzłam w ręce, jak fociłam

coś znowu wymyśliła??
malgocha1960 12:38, 17 mar 2014

Irenko,co ty siejesz już w gruncie?
Milka 12:50, 17 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Irenko, podglądam i pozdrawiam

Agnieszko, jak zaglądasz, to ciut wiosny jeszcze
rekord padł, bo chyba mój hiacynt pierwszy na O, a tuż za nim tulipan, pewnie dziś już otwarty, no ale ja w pracy
czosnki idą różnie, część dopiero się pokaże
narcyzy już mają widoczne pąki, rok temu było końcem kwietnia, szafirki też szybciej, ale liście na czubkach były podmarznięte

Milka 12:54, 17 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko właśnie z takim kwiatkiem jak ma wnusia cię widzę U nas pada ale to dobrze bo ziemia jak popiół sucha. Wiatr niepotrzebny ale co zrobić. Buziaki sobotnie zostawiam

Gosiu, tydzień temu wysprzątałam na błysk, po tym weekendzie nie ma śladu, ale cóż, ważne, ze podlane, choć jak osiłki w sobotę podlewaliśmy

ciemierniki w donicy kwitną, ale docelowo trafią w okolice bukszpanów, będę zmiany robić, robota gigantyczna, będę musiała kogoś do pomocy chyba poszukac, bo nie chcę tylko w ogrodzie tyrać, mam w planie kilka wizyt w tym roku
Milka 13:31, 17 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Irenko czekam na fotki po opadach, będzie u Ciebie wszystko z pewnością szalało

Ula szaleje, bo w nocy już ciepło, ale chyba tydzień teraz ciepła potrzebny
zobacz co moja suka zrobiła mi z pięknych kul Danica, nic tylko wykopać, albo wywalić, albo gdzies upchać, może coś puści, skacze do kur sąsiada i ciągle tu gryzie ją!

ta czarna wredota, widać tulipany i ją, grzebie wiecznie i coś wykopuje

a tu ukorzeniają się hortensje dla ciebie- pnąca

i będzie taka
Milka 13:35, 17 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, u nas też dzisiaj huraganowy wiatr i deszcz, okropna pogoda, w dodatku nie mieliśmy prądu od 8 rano do teraz...ale już jest. Oby do wiosny...

Ps
Odpisałam Ci na e-maila

Poczytałam
U mnie tak wiało, ze myślałam, że połamie mi te olbrzymie sosny, prawie na pół je zginało, całe szczęście popadało i już się pogoda poprawia...
lubisz sasanki, tu jedna z moich łepek wystawia, a tu przy desce patyki hortek, wszystkie ruszyły, dałam tak gęsto, ze chyba przesadzać potem będę

Milka 13:48, 17 mar 2014

Kasiek napisał(a)
U mnie tez wiatrzycho ale kawka lezy na swoim miejscu Czekam na prawdziwy deszcz bo teraz kropi jakby chcialo a nie moglo

'Podziwiałam ściółkę kawową, ciekawa jestem, jak sie sprawdzi
moje powojniki żyją, zdjęcia kiepskie,

i wiciokrzew włoski

i akebia i stare powojniki
Milka 13:51, 17 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

z góry, z boku? liście będą brzydko wyglądać?
malgorzata_s... 13:58, 17 mar 2014

Irenko u mnie też wszystko rośnie jak na drożdżach. Od czwartku ma być piękna pogoda, to dopiero szaleństwo się zacznie. A ja nic jeszcze nie zrobiłam. Może do soboty wreszcie mnie puści ten głupi kręgosłup Całuski zostawiam.
Milka 13:59, 17 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Uff 13 stron...... cudne wnusie i cudne fotki

tak sobie patrzyłam, jak już nieźle wyhodowałam bukszpany i kulka na kulce juz widoczna, może sobie uprościć i w kostkę ją teraz ciąć
a tu gdzie wrzosy, zrywam jeszcze darń i dosadzę z 6 sztuk, bo zmieniło sie po wsadzeniu tych złotych cisów

pasuje teraz do cisów, w pobliżu pergoli

a tu albo pomponiki zrobię, albo nowe sadzonki z tego