Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

MarekW 17:55, 30 cze 2014

a jak ten krwawnik się zowie, bo dziś nawet się zastanawiałem nad kupnem na targu, ale ostatecznie zrezygnowałem.
Bogdzia 17:56, 30 cze 2014

Ale Ty pędzisz, trudno za Tobą zdążyc. Pięknie wszystko kwitnie a ja już tylko obrazki oglądam bo na wiecej czasu brak. Pozdrówka.
AgnieszkaW 18:11, 30 cze 2014

Milka napisał(a)

Oj tak, zima była bardzo łaskawa, może tak już na stałe? zbiorę nasiona tak czy siak, a ją samą zostawiam i nie wykopuję, bo to kępiska wielkie, tak samo trawę Vertigo, zostawiam, zobaczymy...już oficjalnie mówią o zmianie klimatu..
Lenko pozdrawiam, muszę wpasc do ciebie i obejrzeć włości
tu na rabacie też dałam siewki, ciekawa jestem, czy zakwitną, pod murem ida błyskawicznie
a tak przy okazji, lubię te rabatę, jakieś udane miejsca sąnie wszytsko źle wychodzi, są sukcesy i porażki
widok ogólny

zachodzące słońce i werbena, jak koronka

Irenko, ta rabata zachwyca, jest ślicznie skomponowana. Widzę, że idziesz w czerwień - widziałaś zajawkę ogrodu bez trawnika u Danusi - szefowej? Będzie jesienią w Mai, są tam piękne czerwone róże zestawione z trawami i hostami. Irenko, pokaż mi z bliska liście twojej werbeny, bo okazało się, że u mnie rosną dwie odmiany (jedna od Joli - Joku, a druga z siewek od Joasi). Różnią się listkami - jedne mają liście ciemnozielone, wąskie, a drugie szersze, bardziej jasne, czyżby były różne odmiany?
Kindzia 18:24, 30 cze 2014

Ale masz lilie wysokie!!! U mnie tylko jedna wybujała ponad przeciętną i nie wiem nawet jaka to, bo kupiona jako "Różowa", jeszcze nie kwitnie, ma ze 2 metry...
Dalie od Ciebie zaczynają Już kwiatuszki mam

Ciągle zachwyca mnie ta Twoja lawenda, jaka gruba i stojąca, i w granat wpadająca!!! Aż mi się rymnęło...Znasz nazwę może?
Luki 19:27, 30 cze 2014

Na liliowce niestety źle działają zimne noce... u Ciebie Irenko w porównaniu do moich jest świetnie.
Juzia 19:30, 30 cze 2014

Ale kolory!
Krys 19:43, 30 cze 2014

Jejku Irenko werbena juz u Ciebie kwitnie u mnie nie ma zamiaru jeszcze
danuta_szwajcer 20:06, 30 cze 2014

Zachwyciły mnie Twoje lilie) No i krwawnik, takiego szukam ale w końcu gdzies go kupie, mam bialy i jestem nim zachwycona. Kiedys kosmos wyrywałam a dzis tez mi się podoba Pieknie u Ciebie Irenko Pozdrawiam serdecznie
bociek 21:29, 30 cze 2014

Irenko, ale busz u Ciebie niesamowity i jaki kolorowy Pieknie sie wszystko rozrasta i kwitnie. a Twoja lawenda - mistrzostwo swiata, cos niesamowitego

Sciskam Cie mocno
Zeta 21:30, 30 cze 2014

Ale kolorowo łaaaaaaał......widzę ze i kosmosy u Ciebie ..... siejesz je na wiosnę czy kupowałaś......i las Werbeny mnie zachwyca .....ja też kupiłam ...mam nadzieję że się wysieje