Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:49, 02 lip 2014

Sebuś, z nosem przy ziemi jestem aktualnie, dobrze, ze na fotach i ja popatrzę

Agnieszko, byłam, to są 2 różne, ależ intrygujące, co to będzie, jaka różnica w kwiatach?
http://ewa-mojepasje-ogrod2010.blogspot.com/2013/08/werbena-oszczepowata-rosea-verbena.html

może ta, jeśli tak, cudo
to plewienie, szkoda słów..
Urszulla 16:01, 02 lip 2014

Jestem jak zwykle oczarowana Twoimi opowieściami do fotek i Twoim ogrodem
czy na zakup budlei masz miejsce sprawdzone? czy przez internet zamawiałaś? pytam bo mi się marzą takie 3m foletowe
one się rozrastają jak byliny?
danuta_szwajcer 16:21, 02 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Jestem jak zwykle oczarowana Twoimi opowieściami do fotek i Twoim ogrodem
czy na zakup budlei masz miejsce sprawdzone? czy przez internet zamawiałaś? pytam bo mi się marzą takie 3m foletowe
one się rozrastają jak byliny?

Ula u nas w ogrodniczym są , zwrocilam uwage wlasnie na piekny kolorjak bedziesz u mnie mozemy podjechac
danuta_szwajcer 16:26, 02 lip 2014

Piekne masz liliowce i lilie i kolor róż boski, u mnie budleja w pąkach jeszcze, duzo wczesniej u Ciebie wszystko kwitnie. Ta rabata z trawkami pod sosnami chyba to tam co masz posadzone? Hosty to sa czy cos innego? A nie masz problemu z brakiem deszczu w tym miejscu? Bo u siebie tez tak zrobilam i ciagle tam sucho jest ale rozplenice dają rade. Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 16:26, 02 lip 2014

Ireno, masz rozchodnika okazałego 'Stardust'? Jak on się zachowuje? Ktoś wie?
paniprzyroda 16:27, 02 lip 2014

Bardzo lubię Twoje komentarze tak samo, jak roślinki, które pokazujesz
Bogdzia 22:44, 02 lip 2014

Ślicznymi zdjęciami wszystkich obdarowałas. Pozdrówka.
weronika77 22:59, 02 lip 2014

Irenko, widzę, że dużo masz Brunery, i o jakąś sadzonkę w nadmiarze się uśmiechnę przy okazji. Muszę coś wsadzić w lesie, częściowo wyciętym pod wpływem Waszych sugestii. Ale macie wpływ na mojego M. Buziaki.
Kindzia 19:42, 03 lip 2014

U Ciebie nie można nie być dłużej...ciężko potem z czytaniem

Bardzo ładna ta wysoka bordowa lilia, chyba Martagon. Pięknie masz i ta różnorodność kwiatów, przepych!!!
I ponawiam pytanie: czy znasz nazwę tej grubaśnej, stojącej, prawie chabrowej lawendy Irenko?
Milka 15:18, 04 lip 2014

Ula.....już wszystko wiesz od Danusi, kupowałam w Praktiker, wiosną tniesz i przez sezon bujają, możesz sobie ukorzeniać, masz olbrzymi teren i posadzić ich dużo, całą ścianę, będzie kolorowo, pachnąco i pełno motyli
cieszę się, ze komentarze nie męczą

Danusia.......pod sosnami i wisterią rosną hosty, nie podlewam, nic nie robię i wytrzymują, ba nawet pod 3 sosnami są powojniki i też kwitną non stop, jak pamiętam, podlejępod murem w cieniu sosen są rodki, stale podlewane, jak sucho i idą w oczach, niższe piętro tworzę dopiero, hosty i hortensje, za 2 lata będzie efekt dopiero

Pszczółka.......mam go Ewa, kwiaty białe, pięknie pachnie, wolniej rośnie, krócej kwitnie, kępa powoli przyrasta, dlatego dopiero mam 3, dostałam w prezencie od Finki polecam, jest inny

Mariola.....dzięki, jakie to miłe

Bogdzia.....wczoraj nie klepałam stronek, pracowałam, odciski i pęcherze od sadzenia i cięcia...miałam opłaty w banku zrobić, a nakupiłam rośliny, dziś i do końca tygodnia sadzenia i cięciepozdrawiam

Weroniko........to świetnie, ze zmotywowaliśmy, to jest piękne miejsce i takie możliwości! oczywiście dam ci kilka sadzonek,w cieniu idealnie sobie radzi

Kasiu........wczoraj milczałam, jak zaklęta lawenda NN od 98 r. wtedy bez nazw było