Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

JulkAd 12:53, 06 lip 2014

Irenko ja tylko macham, bo do fotek wrócę jak sprzęt naprawię
Milka 12:44, 07 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Irenko, popatrzyłam , tak na bogato się zrobiło i wypasione te rabaty Niezła jesteś w upychaniu bylin Róże czerwone u Ciebie - strzał w dziesiątkę. Energetycznie, jak zawsze.

Danusiu, bardzo ci dziękuję i również za to Tobie i wszystkim innym, którzy nie krytykowali moje początki...jak popatrzę na foty ogrodu sprzed 2 lat...straszne, ale na plus teraz, że tak wiele udało się zmienić
jedne miejsca mam ogniste, a inne wytonowane....niemniej latem nawet, jak coś się gryzie aż tak mnie nie razi o dziwo

a tu pokazuję kostrzewę, tę co sporo za nią płaciłam, jestem nią zachwycona, tym bardziej, że sprawdziłam jedną rzecz, kwiatostany lekko się wyciąga i zostaje śliczna kępa bez skubania, natomiast zwykła kostrzewa jakoś i mnie specjalnie nie zachwyca
fot.1 odmianowa, ma jakby 3 kolory i jest wysoka.....fot.2 zwykła

to jeszcze parę ujęć
te tawułki bardzo pasują do Twoich burgudnowych...taki jasny róż...prawie biel.....i Monarda w twoim kolorze
Milka 13:10, 07 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Powiem Ci Irenko, że mnogo skarbów u Ciebie...och, jak ja lubię taki busz kolorowy!!!
U mnie jeszcze czekać trzeba żeby zarosło, dopiero 3 lata ma najstarsza rabata. Łezka od zeszłego roku przecież, ale już się pełniej zrobiło.

Cieszę się, że masz tak pięknie

A wiesz, że i ja pokochałam kolory bardziej w ogrodzie, miałam zbyt zielono
u mnie ze starych nasadzeń tylko drzewa, wyspy, jałowce, reszta ma dopiero 2 lata i rok, czyli jak u ciebie busz robi się za 3 lata, więc u ciebie już jest
ja też się cieszę, umordowałam się cięciem, zostało mi jeszcze 61 bukszpanów do cięcia, 4 cisy -topiary, 3 jałowce bonsai i dwa krzewy..ufff...no i dziś po pracy dalej lecę z sadzeniem cisów, sporo zeszło na zrywaniu darni, przekopaniu ziemi, sama wiesz
łubin po skubaniu powtórnie kwitnie

Novalis znowu kwitnie

maków coraz więcej, ale malutkie, a powinny być duże, może za rok, bo młode?

tu tak kolorowo, ale mnie nie razi
Milka 13:37, 07 lip 2014

magnolia napisał(a)
ja teżlubię czerwone akcenty. A mój M. to marzy o nich- myślę że im bardziej człowiek energetyczny, tym bardziej lubi czerwień.

Bardzo się zmienia u Ciebie Irenko, a im bardziej tym piękniej.

Trawa NN- stawiam na śmiałka darniowego- w małych grupach i pojedynczo b. ładny, w dużych z czasem robi się z niego bałagan. Może odmiany jego są lepsze,ja znam głównie gatunek

Dziękuję Magnolio liriope od ciebie ślicznie rośnie i nawet już kwiaty pokazuje, cieszę się bardzo a te moje też powoli pod trawami idą, może ha, ha...za 3 lata coś z nich będzie
coś mi się kojarzy ta nazwa, więc całkiem możliwe, że to ta trawka bardzo ładna, u mnie jako soliter, bo druga jednak inna, inny kwiatostan

róże i trawki w towarzystwie cedru, chyba im dobrze

stale wysiewające się rozwary, całe mnóstwo w żurawkach

rodki na rabacie i pod murem mają się świetnie

trawki też, głogowniki po cięciu puszczą nowe listki, póki co, są malinowe kropeczki
Pszczelarnia 13:38, 07 lip 2014

A ja myślałam, że rozwar jest jednoroczny.
Mam te rozchodniki.
hanka_andrus 13:40, 07 lip 2014

Bardzo pięknie teraz u Ciebie. Trafiłaś z nasadzeniami w angielski trend.
Ale w upał tylko rano i wieczorem można.I tego Tobie zazdroszczę, tej możliwości.
Macham.
Milka 13:47, 07 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, cuuuudnie

Agnieszko dziękuję, u mnie inny klimat, jak u ciebie, dlatego tak lubię inne ogrody oglądać
w końcu cięty mężusiowy bukszpan, przy okazji po tej stronie wszystkie inne cięłam, wąsy przy kantach, plewienie, bo znudziło mnie sadzenie cisów
pierwsze cięcie ciężkie, drugi raz już będzie łatwiej

w pewnych miejscach czuby zostawiłam, może coś wymodzę, jak nie, utnę...i przy okazji robiłam sadzonki, tyle tego było oraz z cisów, czy się przyjmą, nie wiem...trzeba pamiętać i podlewać
placki w trawie po krecie, trawa jeszcze nie odrosła

Milka 14:07, 07 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
A ja myślałam, że rozwar jest jednoroczny.
Mam te rozchodniki.

Wieloletni i im dłużej jest, tym większy, obficie kwitnie, na fotce trudno pokazać, ale bardzo go lubię

super, że masz ten rozchodnik, on jest śliczny, swój dzieliłam na 3 i mam jedną dużą i 2 mniejsze kępy, co rok będą zwiększać wielkość....no to rośliny żelazne, pasujące do wszystkiego
to on...i cynie, mąż twierdzi, że wiejskie kwiaty, ale je lubię i już!

od początku do końca mam kawał drogi i po drodze tyle do zrobienia stale, skaczę, jak zając..to tu...to tam
ale na końcu świeci białą ławeczka i tam w cieniu odpoczywam

Edi00 14:07, 07 lip 2014

Irenko, zazwyczaj oglądam w milczeniu, ale tym razem nie mogę się powstrzymać- remonty ogrodowe (i domowe) wyszły Ci rewelacyjnie Wszystko mi się bardzo podoba, ale najbardziej kolor nowych cisów...i róże...
Po prostu pięknie!
Milka 14:18, 07 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bardzo pięknie teraz u Ciebie. Trafiłaś z nasadzeniami w angielski trend.
Ale w upał tylko rano i wieczorem można.I tego Tobie zazdroszczę, tej możliwości.
Macham.

Haniu dziękuję tym bardziej, że pierwsza mnie na forum witałaś i wspierałaś
właśnie ta możliwość jest najlepsza, mówiłam, że podziwiam ogrodników, co kawał drogi mają, nie wiem czy dałabym radę...ale masz ogród, zajęć w nim mnóstwo i tyleż trosk i radości, a nóżki wyleczysz i siupbuziaki

kwitnące futro niedźwiedzie z wieloletnim oregano

teraz już busz w zakątku medytacji....dojdą jeszcze nowe ozdoby, ale etapami
zawiodły tu powojniki, powinny wszystkie kwitnąć, a co chwilę jakiś uwiąd je męczy, pierwszy raz tak mam

i anabelle z kokornakiem