Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Gardenarium 15:51, 07 lip 2014

Ja bym nie szła w morelowy, on się jedynie dobrze zestawia ze srebrem i ciemnoniebieskimi kwiatami, z resztą "mdło" wygląda. Zwłaszcza nie idź w morelowe róże.

Instagram Ogrodowiska
gierczusia 16:18, 07 lip 2014

Dubelek Irenko .. Więc buziaki zasyłam raz jeszcze
Milka 16:34, 07 lip 2014

Ale oczy nacieszyłam zielenią i barwami kwiatów!Na romantycznej ławeczce też przysiadłam - super było

Cieszę się Wiuniuławeczek u nas dostatek chyba 7

Cudnie jest i tyle. Podziwiam Irenko jak dajesz radę tyle rabatek utrzymać w ryzach - a jeszcze dosadzasz.

Zbysiu dziękuję sama już też jestem zadowolona, ale latem u wszystkich się zachwycam, wszędzie pięknie i u każdego inaczej

Właśnie, tyle roślin upchnąć, to jest dopiero sztuka... angielska Pozdrawiam Irenko

Mariola, póki co, udaje się przenoszenie siewek zostawiam na czas chłodniejszy, boję się aby w zapomnieniu podlewania..nie padły
Haniu....było upalnie, ale u nas i cień, a w domu to można zmarznąć, naturalna klimatyzacja

Piękny, czy to jest liliowiec Canadian Border Patrol ?

Tak, to on, jest wielki, na focie może nie widać, ale wart pieniędzy, mam jeden, ale co rok więcej kwiatów

Fajnie będą wyglądały cisy, chyba lepiej niż te betonowe gazony

fajnie, choć jak doszły schody i chodnik, już mnie tak nie raziły...robimy dużo rzeczy na raz i kupno roślin w takiej ilości, to spore obciążenie, zapewne zabraknie, ale już będzie i się cieszę
Ewo, tu posadzone, zmachałam się i poszłam ciąć bukszpany
dziś kończę

darń zerwałam do końca, sadzenie to już pikuś, bo nie ma kamieni, szkła i gruzu

Milka 16:42, 07 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Ja bym nie szła w morelowy, on się jedynie dobrze zestawia ze srebrem i ciemnoniebieskimi kwiatami, z resztą "mdło" wygląda. Zwłaszcza nie idź w morelowe róże.

One zostały posadzone do towarzystwa szałwii, przetacznika Christa i lawendy ciemnoniebieskiej, a srebro, to firletka; więcej nie idę w nie tylko te 2
Kindzia 16:51, 07 lip 2014

A ja bardzo lubię morelowe róże...nawet jak Chippendale kwitnie, to zła jestem jak różowe kwiaty ma, zawsze na morelowe czekam. W zeszłym roku Caramelę posadziłam, bardzo ją lubię Ale u mnie misz masz z różami, to nikomu nie przeszkadza

Irenko Julcia dopiero w tą sobotę będzie I Gierczusia, może ciocia Małgosia też przyjedzie Fotki będą
Milka 16:59, 07 lip 2014

Irenko dozuj nam porcjami,
bo ja zawału dostaję z wrażenia

Ula, już dziś nic nie daję

Irenko Twoja Astrid już kiwtnie??? Moja w pąkach?

Pysznoglowka u mnie też dzisiaj dala czadu

Marzenko, już ten pierwszy pąk przekwitł, idą następne, ta róża bajeczna, dokonałyśmy dobrego wyboruu mnie ta malinowa, to nowy nabytek, fioletowa, która od dawna, dopiero rusza

Cuda twoje Irenko warte opisania w poemacie jakimś No ale ja nie umiem Mnie zatyka na ten widok Buziaczki

Szkoda, że akurat o tej porze nie byliście ale choć na fotkach coś dzięki Gosiu

Wszystko u Ciebie Irenko pięknie, kazdy zakątek po tych zmianach prezentuje sie super. Duzo masz bylin i dlatego ogrod tak żyje, zmienia sie co chwile, pięnie bo to taki ogró co lubie najbardziej, barwy, zapach a TY jeszcze to masz tak wszystko uporządkowane. Liliowiec jest cudny. Zakatek z ławeczką i motylem bardzo urokliwy.Pozdrawiam

Danusiu, nie wiem kiedy to nagromadziłam, bo wcześniej z bylin tylko hosty i jakieś pojedyncze rzeczy, jeszcze ciut zmian muszę dokonać i koniec z pokusami roślinnymi pozdrawiam i zaraz u was sobie polatam, bo od piątku do poniedziałku unikam kompa, jak ognia...szkoda mi lata, tak szybko biegnie czas...

z patyczka Anabell tak dzielna i bratki non stop samosiejki..kwitną
wszystkie patyczki limek z kwiatkami, ale niespodzianka

stokrotki po przycięciu nadal kwitną
Milka 17:01, 07 lip 2014

Kindzia napisał(a)
A ja bardzo lubię morelowe róże...nawet jak Chippendale kwitnie, to zła jestem jak różowe kwiaty ma, zawsze na morelowe czekam. W zeszłym roku Caramelę posadziłam, bardzo ją lubię Ale u mnie misz masz z różami, to nikomu nie przeszkadza

Irenko Julcia dopiero w tą sobotę będzie I Gierczusia, może ciocia Małgosia też przyjedzie Fotki będą

Alchymist też chyba ciut morelowy i taki piękny akurat w tym miejscu, te dwie róże u mnie będą doskonale pasować, bo mam tam też Fresię, Graham Thomas i jedna ma taką nazwę, ze idzie język złamać
...a ja myślałam, ze w tą no to fajne spotkanie, pamiętajcie o fotkach, same fajne dziewczyny, ależ wam będzie wesoło
a i ja mam w sobotę spotkanie z forumowymi dziewczynami, wyjazd mnie czeka, fajnie..i rybki sobie pojem
Milka 17:17, 07 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Irenko ja tylko macham, bo do fotek wrócę jak sprzęt naprawię

Jula, a ja myślałam, że jesteś u Kindzi
pozdrawiam
Kindzia 17:18, 07 lip 2014

Milka napisał(a)

Alchymist też chyba ciut morelowy i taki piękny akurat w tym miejscu, te dwie róże u mnie będą doskonale pasować, bo mam tam też Fresię, Graham Thomas i jedna ma taką nazwę, ze idzie język złamać
...a ja myślałam, ze w tą no to fajne spotkanie, pamiętajcie o fotkach, same fajne dziewczyny, ależ wam będzie wesoło
a i ja mam w sobotę spotkanie z forumowymi dziewczynami, wyjazd mnie czeka, fajnie..i rybki sobie pojem

Tak, Alchymist też ma morelowe i różowe kwiaty, i też mnie zachwyca

To piękny różany zakątek będzie

Wiem, że masz, gdzieś czytałam i mi się przypomniało, jak o tych rybkach napisałaś To życzę miłej soboty Irenko I na zdjęcia ze spotkania czekam

Ale masz przepych kwiatów, aż mi żal, że tego wszystkiego powąchać nie mogę...
Milka 17:41, 07 lip 2014

Obie będziemy mieć fajne soboty na Alchymista mam ogromną chęć, ale szukam na razie miejsca
te pokusy u nas na forum...