Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

makkasia 14:17, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)

Kasiu, dziel wiosną, z tych 2 zrobisz sobie 4, będzie 6 i kolejna rada, jak już są dojrzałe kłosy, te nasiona same schodzą, ściagaj je i syp w jakieś miejsce wolne lub pomiędzy coś, oznacz, na bank na wiosnę będą sadzonki

dziękuję Irenko
Mirka 18:27, 19 wrz 2014

Irenko to te nasionka już teraz do gruntu dać czy dopiero wiosną oświeć mnie troszkę
paniprzyroda 19:49, 19 wrz 2014

Dalie siane z nasion będą miały bulwki, co prawda nieduże, ale będą róża śliczna, cofałam i cofałam, bo chciałam zobaczyć, co to za Clara, rzeczywiście śliczna, może uda mi się namierzyć jakieś marcinki w Skierniewicach. Trawy zachwycają, zresztą rośnie to wszystko u Ciebie jak na drożdżach na krótko nie da się wejść do Ciebie
Milka 19:52, 19 wrz 2014

makkasia napisał(a)

dziękuję Irenko

Niech się powiedzie
Anita1978 19:54, 19 wrz 2014

Jeszcze raz przydreptałam żeby popatrzeć na twoje trawki....i kupuję. Na 100%
Milka 19:54, 19 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Irenko to te nasionka już teraz do gruntu dać czy dopiero wiosną oświeć mnie troszkę

Napisalam juz u ciebie mozesz ciut teraz, a resztę wiosną, albo zostaw sobie wszystko na wiosnę kosmos sialam o tej porze i wiosna blyskawicznie był, to samo z rudbekią och to pisanie na tablecie..
asiach 19:55, 19 wrz 2014

Milka dziękuję i za życzenia i że do mnie wpadłaś z chęcia niesienia pomocy.
A rabata to m.in. ta poniżej. Pod jodłą, którą musieliśmy podciąć pokazało się poletko dość spore - cień, cień i jeszcze raz cień. Na obrzeżach trochę słońca od wschodu. Później cień od domu i stodoły sąsiada
To tam posadziłam parzygło, trzmieliny (dwa kolory żółto-zieloną i niebiesko-kremową. Na obrzeżach jest bukszpan, różaneczniki i kiścień.
A tyły goludkie
Ja lubię jak jest gąszcz i nie widać ściółki czyli Twoje rozwiąznie mogłoby być dobre

Milka czy jeżeli znajdziesz wolny czas może masz jeszcze jakąś propozycję roślin do tego kąta
Dziekuję
Milka 19:56, 19 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dalie siane z nasion będą miały bulwki, co prawda nieduże, ale będą róża śliczna, cofałam i cofałam, bo chciałam zobaczyć, co to za Clara, rzeczywiście śliczna, może uda mi się namierzyć jakieś marcinki w Skierniewicach. Trawy zachwycają, zresztą rośnie to wszystko u Ciebie jak na drożdżach na krótko nie da się wejść do Ciebie

O, to super ale nasiona tez zbiorę cieszę się, że się podoba, a Clarę ci wyślę, daj adres na pw, pozdrawiam Mariola
asiach 19:57, 19 wrz 2014

Foty wytnę nie będę zaśmiecać.
Czytałam o spotkaniu - życzę udanego i miłego biesiadowania i ślę dla wszystkich uczestników pozdrowienia
Milka 19:58, 19 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
Jeszcze raz przydreptałam żeby popatrzeć na twoje trawki....i kupuję. Na 100%

Osobiscie dopilnuję abyś kupiła, ostatnie 3 lata testuję trawy, mam swoje faworytki